ENREG 2015, EFICIENTA ENERGETICA IN CLADIRI SI INDUSTRIE

Alături de energia produsă din surse regenerabile, România are un potențial uriaș în sectorul eficienței energetice, fie că vorbim despre sectorul industrial, administrativ, comercial sau rezidențial. La ENREG, scopul eficienței energetice este de a susține dezvoltarea acestui sector, de a ajuta țara să genereze energie curată și de a facilita tranziția spre o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon. În acest sens, REECO va acorda la cea de-a VII-a ediție ENREG, o atenție specială tematicii de eficiență energetică care nu este doar o tendință, ci și o necesitate. Evenimentul va avea loc între 4-6 martie 2015, la Expo Arad.

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice inițiază în 2015 o nouă etapă a programului Casa Verde. Reprezentanți ai acestuia spun că programul “Casa Verde” trebuie regândit, deoarece tehnologiile au evoluat și sunt disponibile mai multe soluții pe piață. Acest program reprezintă, în continuare, o soluție optimă pentru protecția mediului, reducerea emisiilor de CO2 și combaterea efectelor schimbărilor climatice, precum și în ceea ce privește eficiența energetică. Un rol important în punerea în aplicare a măsurilor de eficiență energetică este luată și de către societățile de servicii energetice (ESCO), oferind o oportunitate promițătoare reală de a realiza reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

ENREG TEXT

În paralel cu târgul, REECO va organiza Conferința Internațională – Eficiența Energetică în Vestul României, care va avea loc pe 4 martie 2015. Conferința va trata tematici ca: Programul de eficientizare energetică a blocurilor de locuințe în sistem ESCO; ECO – Bordei – Dezvoltarea unei soluții moderne de realizare a construcțiilor din materiale locale tradiționale; Sisteme performante pentru eficientizarea energetică a clădirilor; Eficiența Energetică în Sisteme de Pompare – o comoară ascunsă!; Energie sustenabilă pentru comunități locale – SUSTAINCO; Programul ROSENC de eficiență energetică în iluminatul public; Compensarea energiei reactive capacitive produse de cabluri lungi; Software pentru management și eficiență energetică în industrie; Stocarea energiei sustenabile sub forma de aer; “UE BERD – Facilitate de Finanțare a Energiei Durabile pentru IMM din România” – Rapid, fără birocrație, asistență tehnică gratuită și grant UE și altele.

Printre speakerii prezenți se numără: Vlad STANCIU, Manager Executiv – Clusterul de Energii Sustenabile din Romania – ROSENC; Stefan OPRIS, Marketing Manager LISSCOM; Szilvester Zoltan GEYER, Inginer vânzări GRUNDFOS Pompe Romania; Florin ANDRONESCU, Director Agenția Locala a Energiei Alba – ALEA; Sorin MORANCEA, MELIOR ELECTRO ENERGY; Amelia GIANTARU, Deputy PM RoSEFF – Tractebel Engineering România și alții.

Evenimentul este patronat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Pentru mai multe informații despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteți vizita website-ul târgului www.enreg-expo.com.