Cel mai mare târg de energie regenerabilă și eficiență energetică din euro – regiunea România, Ungaria și Serbia – ENREG ENERGIA REGENERABILA®, a avut loc pentru a V-a oară, între 06-08 martie 2013, la Expo Arad Internațional. În paralel, s-a desfășurat prima ediție a PV Platform Romania, punctul de întâlnire nr. 1 pentru experții din domeniul fotovoltaic din România.

 

“România este cea mai atractivă țară din estul Europei în privința energiei regenerabile. Energia regenerabilă reprezintă o oportunitate de afaceri, atât pentru marii investitori cât și pentru antreprenorii locali cu resurse limitate.

Guvernul României încurajează producția de energie regenerabilă prin sistemul de cote obligatorii de achiziție de certificate verzi. La ediția din acest an ENREG a găzduit peste 115 expozanți din 14 țări, de pe 2 continente, pe o suprafață expozițională de 3.000 m², care au fost vizitați de peste 2.045 de specialiști.

Calitatea vizitatorilor ENREG crește cu fiecare ediție, iar aceștia reprezintă grupurile țintă pe care un târg de specialitate își propune să îl atingă” a declarat Timea Szanto, Project Manager al evenimentului.

“Târgul a reprezentat o oportunitate reală pentru implementare, dezvoltare și cooperare transfrontalieră, într-un sector important pentru dezvoltarea societății globale”, a declarat Luca Taliano – Albasolar Italy, expozant în cadrul ENREG.

A reprezentat o expoziție amplă în primul rând ca număr de expozanți și țările lor de proveniență. ENREG a acoperit foarte bine trendurile și oferta de pe piața de energie regenerabilă.

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor oficialități din România și Ungaria și delegații din Ungaria, Italia și Serbia. La ceremonia de deschidere au participat Radeczky JENÖ, Comisar Ministerial Relații Economice Externe, Vicepreședinte Relații Economice Externe Camera de Comerț și Industrie, Ungaria; Adrian DIMACHE, Secretar General, Camera de Comerț Italiană pentru România și Nicolae Băcanu, Președinte Camera de Comerț și Industrie Arad, România.

Târgul a fost susținut de IPA, Asociația Română de Microhidrocentrale, Asociația Română a Electricienilor și Camera de Comerț Italiano-Română și a fost sponsorizat de 9 companii internaționale: ET Solar, Hategan Low Office, IDEEMASUN, Meca Solar – Proinso, Producție Energie Verde, Recom, Rödl & Partner, Solanna Investment și Sunrise PV.

În paralel cu târgul au avut loc conferințe și workshopuri de specialitate. Tematicile prezente în cadrul acestor conferințe au fost: energia solară, energia din lemn, biogazul și hidroenergia. Aceste conferințe și workshopuri au reunit în cele 3 zile peste 450 de participanți naționali și internaționali, printre care participanți din Ungaria, Italia, Slovacia, Spania, Germania, Bulgaria și România.

În luna noiembrie a acestui an, REECO vă invită și la cea de-a VI-a ediție a celui mai mare târg de energie regenerabilă și eficiență energetică din România, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, care va avea loc între 20-22 noiembrie 2013, la București.

About The Author