Chicago Pneumatic Tool Company produce maşini-unelte hidraulice şi pneumatice încă din anul 1901 iar astăzi oferă o gamă largă de echipamente, pornind de la: demolatoare pneumatice şi hidraulice, scarificatoare, perforatoare pentru rocă, rotopercutoare, ciocane de dăltuit, pompe de evacuare sau de noroi şi multe altele. Născută în oraşul de la care a preluat numele, Chicago Pneumatic este în prezent o companie globală, cu organizaţii de vânzare în toată lumea.

 

Distribuitor pentru echipamentele Chicago Pneumatic în România este compania B.T. Best Tools Company. A fost înfiinţată în anul 2006 începându-şi activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare industriale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie si echipamente de salubrizare, a doua de grupuri electrogene iar a treia o reprezintă partea de reprezentare si distribuţie a echipamentelor de construcţii.

CP produce o gamă completă de echipamente destinată în special companiilor care au nevoie de scule manevrabile, portabile şi versatile, în special acelor companii care se deplasează zilnic în noi puncte de lucru. Acestea trebuie să fie eficiente din toate punctele de vedere, un exemplu reprezentând sursa de energie folosită, care trebuie să fie în primul rând puternică dar în acelaşi timp şi redusă ca volum şi greutate. Ca alternativă în locul unui compresor de dimensiuni mari, Chicago Pneumatic produce şi pune la dispozitie de asemenea şi un agregat energetic hidraulic compact şi portabil.

Va fi o surpriză plăcută să cunoşti că uneltele cu care lucrezi pot primi puterea hidraulică de la agregat de mai mici dimensiuni în mod direct. Nu numai că le vom simţi mult mai puternice în lucru, dar vor depăşi efectiv alte maşini comparabile. Un exemplu este ferăstrăul circular CP de 16 ţoli, care la turaţii maxime, produce o putere comparabilă cu un motor de 18 CP. Veţi constata un lucru foarte interesant pentru o unealtă care cântăreşte numai 11 kg.

Concluzia este că maşinile hidraulice reprezintă soluţia ideală pentru lucrări de renovare, întreţinerea drumurilor, utilităţi şi orice alte situaţii în care portabilitatea şi flexibilitatea ajută la câştigarea timpului şi scăderea efortului. Se pot folosi oriunde, în orice anotimp, independent de sursele de energie sau de cele pneumatice.

Reprezintă un avantaj şi din punct de vedere economic, în special pentru firmele mici de construcţii sau de închirieri. Spre exemplu, la preţul unei combinaţii compresor/demolator se pot cumpăra două seturi complete de agregat energetic hidraulic/demolator.

Agregatul este mult mai uşor de manevrat pe şantier comparativ cu remorcarea unui compresor. Pentru transportul de la un şantier la altul, două persoane îl pot ridica într-o maşină utilitară. Pe şantier, agregatul energetic CP poate fi echipat uşor cu roţi de către o singură persoană. Agregatele energetice hidraulice sunt disponibile în variante acţionate cu motoare pe benzină, diesel sau electrice, asigurând o sursă portabilă de energie pentru o listă lungă de aplicaţii în gama 20-40 l/min la 140-172 bari.

Cum se utilizează

Răcitorul de ulei cu termostat permite încălzirea rapidă la pornire şi protejează sistemul hidraulic de supraîncălzire. Temperatura corectă de lucru este atinsă în câteva minute, chiar şi iarna. Supapa pornire/oprire cu debit variabil permite schimbarea simplă a uneltei şi o pornire lentă, iar un indicator arată când trebuie schimbat filtrul.

O mare parte din agregatele energetice sunt echipate cu sistemul „Power On Demand”. Acest sistem trece automat motorul în ralanti atunci când unealta nu este folosită şi demarează rapid când unealta este pusă în funcţiune. Economiseşte combustibil şi reduce zgomotul.

 

Flexibilitate şi putere

Demolatoarele hidraulice CP acoperă game pornind de la modele uşoare şi flexibile până la cele de sarcină foarte grea, cu o energie de percuţie de 140 jouli, la o frecvenţă medie de 1.276 lov/min. Pentru orice fel de lucrări, uşoare sau grele, CP oferă maşina potrivită în gama lui de demolatoare.

Designul subţire al demolatoarelor hidraulice oferă o foarte bună vizibilitate a vârfului sculei de lucru, mărind astfel productivitatea. Maşinile sunt perfect echilibrate, fără şuruburi laterale exterioare şi

elemente protuberante care să intre în contact cu corpul operatorului.

 

Cuple rapide

Furtunurile sunt echipate cu cuple rapide, cu faţă plată HTMA, pentru racordare rapidă şi uşoară în toate situaţiile de lucru. Cuplele sunt concepute astfel încât să menţină curat sistemul hidraulic pe şantierele cu expunere intensivă la praf şi murdărie.

 

Ferăstraie circulare

Ferăstraiele circulare hidraulice sunt uşoare, compacte şi pot tăia de la beton sau asfalt până la oţel. Cu un disc de 16 ţoli, la sarcina maximă, dezvoltă o putere asemănătoare cu cea a unui motor cu benzină. Faţa de tăiere deschisă face fierăstrăul să fie uşor de utilizat chiar şi în condiţiile cele mai exigente. Configuraţia este simplă, cu acţionare directă, reducându-se astfel întreţinerea, în special comparativ cu ferăstraiele dotate cu transmisie prin curea. Este disponibil şi un set de alimentare cu apă pentru asigurarea apei de răcire.

 

Carotiere – pentru lucrul în spaţii înguste

Carotierele CP pot fi folosite pentru lucrări de instalaţie ale canalelor de scurgere, conductelor de apă şi evacuare sau trasee de cabluri şi ventilaţie, la care sunt necesare găuri mari şi adânci. Carotierele sunt adecvate pentru găurire în beton, zidărie şi asfalt. Pot fi operate manual sau montate pe un stativ de găurire. Comanda hidraulică a momentului activ ajută la reducerea reculului în cazul gripării coroanei de găurit. Astfel sunt foarte sigure în orice situaţie, chiar şi atunci când se execută găuri cu diametre de 200 mm sau mai mari. Datorită concepţiei compacte a carotierei CP, se pot executa chiar manual găuri de până la 200 mm.

 

Pompe submersibile

Pompele hidraulice submersibile CP pot fi folosite în aplicaţii precum pomparea continuă a apei din şantiere, excavaţii, subsoluri inundate sau alte situaţii similare. Performanţa raportată la dimensiuni şi greutate este impresionantă. Pompa de 2 ţoli antrenează apa cu noroi ce poate conţine bucăţi mici de rocă cu dimensiuni de pana la 10 mm iar cea de 3 ţoli submersibilă, pentru deşeuri, poate antrena bucăţi de până la 60 mm diametru. Răcirea şi lubrifierea se realizează cu ulei hidraulic.

 

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6., Bucureşti

T: (40-21) 318.36.87; F: (40-21) 318.36.89

office@best-tools.ro     www.best-tools.ro