Târgul de utilaje second – hand a avut loc în Bucureşti în perioada 23-24 Mai şi în Timişoara pe 30 şi 31 Mai. Evenimentul a fost organizat de compania Bergerat Monnoyeur împreună cu divizia de finanţare Caterpillar Financial Services. Au fost expuse în două locaţii peste 50 de utilaje, existând chiar şi un stoc suplimentar de utilaje disponibil în Polonia, tot second – hand, care include şi utilaje mari de carieră respectiv pentru minerit.

Utilajele expuse au ani de fabricaţie care pornesc din 2006 până în 2012 inclusiv, cu câteva ore de funcţionare până la câteva mii de ore. Târgul a reprezentat o oportunitate pentru companiile de construcţii să achiziţioneze utilaje, existând o ofertă bogată dar şi o soluţie de finanţare foarte avantajoasă, care include o dobândă zero pentru semnarea contractelor pe perioada târgului.

Promovarea evenimentului a fost făcută pe toate canalele disponibile, în special către firmele de construcţii care reuşesc în această perioadă de criză să găsească soluţii inovatoare şi eficiente pentru realizarea lucrărilor.

Evenimentul s-a dovedit a fi un succes şi se intenţionează organizarea şi a altor astfel de manifestaţii. La evenimentul din Bucureşti au participat în jur de 100 de companii de construcţii. Cu ocazia acestui târg, organizatorul se aşteaptă la vânzarea a 40 din cele 50 de unităţi expuse. Toate ofertele au reprezentat oferte speciale, preţurile fiind coborâte la minim, respectiv şi oferta de finanţarea, în special pentru târg.

Utilajele care poartă sigla Cat Certified Used beneficiază de garanţie şi de un istoric al reparaţiilor efectuate.

Caterpillar Financial Services este divizia financiară a Caterpillar Inc. – cel mai mare producător din lume de echipamente miniere şi de construcţii, de stivuitoare, respectiv de motoare şi turbine industriale, cu sediul principal  în Nashville, Statele Unite. Scopul activităţii CAT Financial este să ofere clienţilor din întreaga lume o gamă largă de servicii financiare pentru întreaga linie de producţie de maşini şi utilaje Caterpillar, respectiv pentru produse dotate cu componente ale firmei.

Caterpillar Financial Services Poland este o companie deţinută în întregime de Caterpillar Financial Services Corporation ce oferă servicii financiare în România încă din 1999. Începând cu 1 Octombrie 2007 în România a luat fiinţă Caterpillar Financial Services Poland Sp. z o.o.-Sucursala România IFN.

About The Author