B.T. Best Tools Company activează pe piaţa din România încă din anul 2006 în calitate de importator şi distribuitor pentru echipamente şi utilaje, deţinând o experienţă îndelungată, atât în domeniul vânzărilor cât şi în asigurarea serviciilor post-vânzare. Obiectul principal de activitate îl reprezintă importul şi distribuţia echipamentelor de salubrizare, al grupurilor electrogene şi al utilajelor pentru construcţii.

B.T. Best Tools Company şi-a început activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare industriale, maşini de spălat pardoseli, maşini de măturat şi a utilajelor de mică mecanizare. Furnizorii companiei au fost selectaţi pe baza unor criterii foarte riguroase în ceea ce priveşte calitatea, durata îndelungata de utilizare şi uşurinţa în exploatare.

Gama echipamentelor comercializate este diversificată, existând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă cu de vânzarea echipamentelor de curăţenie, a doua de grupuri electrogene şi a treia o reprezintă partea de distribuţie a echipamentelor de construcţii. Produsele înglobează tehnologii şi echipamente moderne, departamente specializate în proiectare şi dezvoltare, capacităţi de producţie în Europa, etc. Printre parteneri se numără companii de renume precum: SDMO, Bucher Schoerling, Chicago Pneumatic, Probst, Saint Gobain, Contec, Comet Spa, Elsea Spa, RCM sau Mastervac.

Bucher CityCat 5000 reprezintă o mașină performantă de măturat și spălat stradal, dotată cu un rezervor geometric, cu o capacitate de 5 mc, în care se află instalat un echipament special de filtrare. Având în vedere utilizarea tehnologiei cu vacuum pentru colectarea gunoiului stradal, maşina se încadrează în categoria aspiratoarelor rutiere autopropulsate, pe şasiu special.

CityCat 5000 este prevăzută cu o multitudine de funcţii utile precum un sistem de comandă computerizată a deplasării şi a procesului de curăţenie care utilizează oportunităţile oferite de CAN-bus, un sistem de umidificare a periilor şi a asfaltului, spălare cu presiune înaltă și, cel mai important aspect, dispozitivul de vacuum. În componența acestui dispozitiv se află: un ventilator de comprimare, colectorul de gunoi şi gura de aspirare prin care are loc contactul agregatului de lucru cu asfaltul.

Mașina Bucher CityCat 5000 are un grad de confort ridicat, caracteristic categoriei premium, acest aspect fiind realizat prin utilizarea unor suporți de sprijin alimentați prin amortizoare hidraulice pentru vibrații. Scaunul șoferului conferă comoditatea necesară datorită dotării cu un sistem de amortizare activ, fiind reglat în funcţie de parametrii şoferului: se ia în considerare greutatea acestuia în stabilirea forţelor de amortizare. În plus, operatorul are posibilitatea de a-şi regla în mod independent poziţia în spaţiul cabinei pentru a obţine confortul maxim în manevrarea maşinii şi pentru a spori vizibilitatea. Mai mult, șoferul este ajutat de un întreg complex de oglinzi compus dintr-o oglindă spate, oglinzi retrovizoare pentru zonele de curăţenie și oglinzi pentru gabarit.

Vizibilitatea circulară pentru operator este asigurată de geamul frontal și de cele laterale, fabricate din material anti-șoc, de tip triplex. Parbrizul curbat crește gradul de confort vizual și are un efect de reducere a petelor generate de lumina soarelui. Beneficiază și de un încălzitor electric cu reglare în mai multe trepte a nivelului de încălzire.

Caracterul său compact poate fi considerat principala particularitate a acestei maşini. Caroseria în care este situat întregul ansamblu de echipamente cu vacuum, de spălare şi şasiul reprezintă un complex unitar al maşinii, aceasta fiind construită pe şasiu special. Având în vedere gabaritele maşinii, posibilităţile de colectare a gunoiului stradal sunt nelimitate. Capacitatea buncărului unui CityCat 5000 de 5 mc este comparabilă cu capacitatea unui buncăr amplasat pe şasiul camioanelor.

De asemenea, parametrii de zgomot ai maşinii diferă substanţial de cei camioanelor, fiind considerabil mai scăzuţi, atât din punct de vedere a izolaţiei fonice a cabinei cât şi al nivelului de zgomot generat exterior.

Manevrabilitatea surprinde în mod plăcut orice şofer experimentat, care corelează în mod involuntar gabaritele unei maşini cu raza de întoarcere a acesteia. Această trăsătură definitorie a maşinii este conferită prin prezenţa axei spate viratoare, mulţumită căreia se realizează principiul deplasării „roată în roată”.

Maşina prezintă avantaje concrete privind comportamentul la curbe în condiţiile dezvoltării urbane aglomerate. În căutarea calității, Bucher Schörling se dedică să asigure fiabilitate, o durată de viață lungă și necesitate de întreținere scăzută.

Caracteristici:

– motor turbo – diesel, 4.250 cmc, 123 şi 177 CP, clasa de emisii minim EuroMot IIIA;

– puntea principală – spate, cu diferenţial şi cutie cu planetare, ambele punţi viratoare;

– dispozitiv de acţionare – transmisie hidrostatică de putere;

– capacitate rezervor – 150 l;

– poziţionarea pâlniei gurii de aspiraţie – anterior punţii faţă;

– capacitate buncăr – 5 mc;

– metodă de descărcare prin basculare;

– gradul de umplere a rezervorului – 80%;

– reglarea luftului dintre banda de asfalt şi pâlnia gurii de aspirare – hidraulică;

– înălţimea descărcării – 860 mm (opţional – maxim 1.560 mm);

– capacitatea rezervorului pentru apă tehnologică – maxim 790 l;

– diametrul periilor cu discuri – 900 mm;

– viteza de rotaţie a periilor – 150 rpm.;

– viteza de lucru – 15 km/h;

– viteza de transport – 80 km/h.

Economie şi confort

Calitate şi durată îndelungată fără service – acestea au fost criteriile principale pentru conceperea automăturătorilor stradale Bucher Schörling. Designul a fost proiectat ţinând cont de necesităţile active ale operatorilor, sporind confortul acestora, iar ca rezultat, minimizând efectele oboselii şi prelungind timpul de lucru. De menţionat este faptul că automăturătorile sunt în conformitate cu întreaga paletă de norme pentru poluare şi mediu la nivel european. Bucher Schörling îşi îmbunătăţeşte în continuu maşinile, astfel putem spune că sunt deja pregătite viitoarele reglementări şi norme din punct de vedere al emisiilor de noxe şi zgomot.

Componentele automăturătorilor sunt fabricate din materiale de calitate, fapt ce asigură un grad de mentenanţă scăzut. Pot fi personalizate cu uşurinţă, existând o paletă foarte variată de opţiuni. Acest lucru reprezintă un plus atunci când criteriul de selecţie la achiziţionarea maşinilor este raportul eficienţă-cost.

Datorită manevrabilităţii ridicate, pot fi utilizate atât în medii urbane cât şi în medii dure, precum locaţiile industriale, străzile de ţară, autostrăzile şi chiar aplicaţii de măturare a străzilor din jurul diverselor şantiere. Datorită puterii mari de aspirare, măturătorile sunt ideale pentru curăţarea zonelor foarte murdare.

Sunt dotate cu un şasiu ranforsat, lucru ce asigură o stabilitate şi rigiditate torsionară sporită.

 

BT BEST TOOLS COMPANY SRL

Bvd. Iuliu Maniu Nr. 246, Sector 6, Bucureşti

M: (40-74) 310.70.70;

mihai.paraschiv@best.tools.ro

www.utilajesalubrizare.ro

About The Author