Bauma 2013 – un nou record

Un impresionant număr de 530.000 de vizitatori din peste 200 de ţări au vizitat în perioada 15-21 aprilie centrul expoziţional Messe Munchen. Ediţia a bătut toate recordurile de până acum, atât în ceea ce privește suprafața expusă, cât și numărul de expozanți și vizitatori. „Aceasta este foarte bine pentru industria noastră în aceste vremuri turbulente şi cu siguranţă îi va da un impuls”, a declarat Johann Sailer, Preşedinte C.E.C.E.

Proporţia vizitatorilor internaţionali mai mare ca niciodatăKlaus Dittrich, Preşedinte şi CEO al Messe München, este mulţumit de rezultate: “Expozanţii noştri au fost încântaţi de calitatea vizitatorilor internaţionali. Au fost realizate afaceri de succes aici. Cu peste 200.000 de vizitatori din exteriorul Germaniei, numărul participanţilor internaţionali a fost mai mare ca niciodată. Reacţia din acest an a fost pur şi simplu remarcabilă.”

Top 10 ţări din care au participat cei mai mulţi vizitatori au fost: Germania, Austria, Elveţia, Italia, Rusia, Franţa, Olanda, Marea Britanie, Suedia si Polonia. Indonezia, ţara parteneră a târgului Bauma de anul acesta, a fost de asemenea puternic reprezentată, cu o delegaţie politică de rang înalt şi cu în jur de 800 de vizitatori.

“Bauma 2013, cu certitudine s-a prezentat anul acesta într-o perspectivă foarte bună. Suntem capabili să comunicăm într-un mod direcţionat portofoliul şi inovaţiile noastre de top în construcţiile de tuneluri şi minerit” a declarat Dr. ing Martin Herrenknecht, Preşedinte al Comisiei de Management  Herrenknecht. Ron De Feo, Preşedinte şi CEO al Corporaţiei Terex a fost la fel de impresionat. Acesta a declarat: ”În calitate de cel mai mare eveniment din industria noastră, Bauma reprezintă o oportunitate unică de a ne întâlni cu mulţi dintre clienţii noştri din întreaga lume”.

“Pentru noi, Bauma 2013 a fost un eveniment extraordinar şi de un mare succes, datorită vizitatorilor de talie mondială şi pentru nivelul foarte ridicat al contactelor” a declarat Johannes Weiermair, Director Managerial al SBM Mineral Processing.

Tranzacţii de pretutindeni

În total, 3.420 expozanţi – 1.346 din Germania şi 2.074 din străinătate – proveniţi din 57 de ţări, şi-au prezentat noutăţile şi inovaţiile din industria echipamentelor şi utilajelor pentru construcţii şi minerit, într-un spaţiu record de 570.000 mp, din care 16 hale totalizând 180.000 mp și 390.000 mp în exterior. „Aceasta a fost o expoziţie pozitivă pentru noi. Am întâmpinat clienţii din toată lumea la standurile noastre şi am primit o mulţime de comenzi noi. Pentru unele game de produse ne-au fost depăşite aşteptările”, a declarat Stefan Heissler, Membru al Liebherr-International AG.

Michael Heidemann, Preşedinte al Comisiei de Management din Zeppelin Baumaschinen Gmbh este mai mult decât mulţumit de rezultate: “Din prima zi, standul pentru Zeppelin şi Caterpillar a fost aproape invadat de vizitatori. Am vândut mai multe maşini la Bauma 2013 decât până acum şi am stabilit un nou record”.

Bauma a fost doar un succes pentru XCMG, conform declaraţiilor Vice Preşedintelui, Yanmei Zhang: “XCMG a primit comenzi cu o valoare totală de peste 10 milioane de euro. Am avut un profit economic bun în urma investiţiei de la târg”.

Bauma este incontestabil expoziţia numărul unu pentru utilaje de construcţii, utilaje de minerit, maşini pentru construcţii şi echipamente. Raul Garcia, Director Mraketing al ULMA, a declarat: “ Bauma este o necesitate pentru noi, suntem foarte mulţumiţi cu târgul de anul acesta şi vom lua parte şi data viitoare”. Frank W. Reschke, Director de Vânzări şi Membru al Comisiei de Management al Masa Gmbh, a fost mulţumit de rezultat: “Noi am venit aici cu aşteptări mari iar acestea au fost depăşite. Bauma este enorm de important, pentru noi nu există alte alternative şi este pe departe evenimentul numărul unu”.

Companiile au avut un interes remarcabil în a fii prezente la târg, atât pentru clienţii deja existenţi cât şi pentru potenţialii clienţi care au venit din toate colţurile lumii pentru a prospecta piaţa. Următorul târg Bauma va avea loc între 11 şi 17 aprilie 2016, în Munchen.

Pentru mai multe informaţii accesaţi:

www.bauma.de