ZWCAD – IN TOPUL SOFTURILOR CAD

Compania Zwcad Distribution fost înfiinţată în anul 2013 şi activează în domeniul software-ului specializat de proiectare dedicat industriei. Aceasta este reprezentantul în Romania al companiei de origine chineză Zwsoft, un furnizor global de soluţii CAD/CAM. Compania mamă creează produse software de proiectare dedicate proiectanţilor şi arhitecţilor în 2D şi 3D. Cu o experienţă de peste 15 ani în industria CAD, produsele Zwsoft au fost testate de peste 300.000 de clienţi din 80 de ţări. În România există doi distribuitori autorizaţi, în Bucureşti şi Timişoara.

Pentru mai multe informaţii legate de produsele Zwsoft, echipa Easy Engineering a stat de vorbă atât cu reprezentantul Zwsoft în România, Niculae Ion, General Manager, cât şi cu unul dintre utilizatorii soft-ului, Iulian Sprînceană, Director Tehnic Euroned Engineering.

 

Interviu cu Niculae Ion, General Manager ZWCAD România

Easy Engineering: Când a fost înfiinţată compania?

Niculae Ion: Compania a fost înfiinţată în anul 2013 ca răspuns al unei pieţe în creştere. Eu sunt fondatorul. În domeniul softurilor CAD mă bazez pe o experienţă de peste 10 ani.

E.E: De ce ar opta o companie pentru acest tip de soluţii?

N.I: ZWCAD + este un software CAD rescris complet din punct de vedere al platformei de programare odată cu versiunea 2012 +. Aduce multe îmbunătăţiri faţă de trecut, stabilitatea şi viteza de lucru fiind doar două dintre ele. De asemenea, fiecare companie are şi nevoi specifice de proiectare, iar noul ZWCAD + Pro vine cu un API mult schimbat ce permite folosirea de aplicaţii specifice fiecărei industrii în parte. Aici aş enumera câteva aplicaţii ce se regăsesc în portofoliul companiei noastre: Addcad pentru arhitectură, CADprofi pentru electrice, mecanică, HVAC şi instalaţii.

E.E: Câte licenţe au fost vândute în România până acum?

N.I: Numărul licenţelor vândute în Romania este în creştere, fără discuţie, misiunea noastră fiind de a face noul ZWCAD cât mai cunoscut, de a-i determina pe cei ce sunt în căutarea unei soluţii CAD să descarce şi să testeze soft-ul. Odată ajuns aici, în peste 85 % din cazuri se cumpără şi produsul

E.E: Oferiţi consultanţă la achiziţionare?

N.I: În ziua de astăzi nu mai poţi vinde aproape nimic fără un minim de consultanţă. Prima reacţie pe care o am când intru în contact cu un prospect este de a stabili o întâlnire la sediul lui iar dacă distanţa geografică devine un impediment, apelăm la soluţiile desktop sharing pentru o prezentare comercială/tehnică etc. Realismul abordării fiecărei situaţii în parte este esenţial, iar îndrumarea clientului către satisfacerea nevoilor lui reale de proiectare constituie principalul nostru obiectiv.

E.E: Spuneţi-ne despre evoluţia acestui domeniu.

N.I: În România întâmpinăm o problemă destul de mare, şi anume rata pirateriei. La momentul actual există un estimat de 60%. Mai rămân 40% din companii care deţin licenţe. Este o piaţă relativ mare şi în creştere. Putem vorbi de două faze, înainte de 2008 şi după, iar dacă ne referim la prezent, profilul clientului este următorul: se doreşte un soft eficient atât din punct de vedere economic cât şi al consumului de resurse şi care să acopere toate task-urile avute de utilizatori. ZWCAD răspunde exact acestor cerinţe.

E.E: Ce estimări aveţi pentru acest an?

N.I: Dacă ne vom face bine treaba şi vom promova produsul astfel încât softul nostru să fie perceput la nivelul său real, atunci perspectivele vor fi bune. Îmi place să cred că vor fi numeroase surprize plăcute în viitor legat de evoluţia ZWCAD-ului

Interviu Iulian Sprînceană, Director Tehnic Euroned Engineering

Easy Engineering: Ce beneficii au utilizatorii ZWCAD?

Iulian Sprînceană: În primul, rând costul programului care este unul foarte avantajos şi, mai apoi, eficienţa cu care sunt folosite resursele hardware.

E.E: De când colaboraţi cu ZWCAD?

I.S: Din Octombrie, anul trecut. Până atunci, am utilizat alte programe asemănătoare, iar de acesta am aflat de la un coleg. Ne-am hotărât să îl încercăm şi noi, aşadar am contactat partenerul local. Prima dată am utilizat programul în modul trial pentru a-l testa. Nu a existat absolut nicio problemă. Programul are, în modul trial, toate funcţiile active.

E.E: Ce diferenţe există între ZWCAD şi alte soft-uri?

I.S: Nu există diferenţe mari între ZWCAD şi alte programe în ceea ce priveşte lucrurile de bază. Noi îl folosim ca suport pentru desene. În general, lucrăm în programele noastre şi ducem munca la capăt cu ZWCAD. Desenatul este mai dificil în alte programe pentru că nu au toate facilităţile ZWCAD-ului care este specializat pentru acest lucru. De exemplu, noi facem un desen în programele noastre, în 3D şi, cu ajutorul ZWCAD, desenăm anumite secţiuni. Cu alte cuvinte, ZWCAD îşi are locul lui bine definit în acest domeniu. De asemenea, 50% din proiectul la care lucrăm acum este făcut în acest program.

E.E: V-a fost oferit un training la început, înainte de utilizarea programului?

I.S: Nu a fost nevoie deoarece are o interfaţă foarte prietenoasă care nu diferă mult de celelalte programe din domeniu.

E.E: Ce probleme aţi întâmpinat de când utilizaţi ZWCAD?

I.S: Nu am întâmpinat nicio problemă majoră. Viteza de lucru este mai mare, comparativ cu alte softuri şi nici nu consumă multe resurse, deşi noi avem calculatoare performante. Am avut şi alte soft-uri CAD care au fost instalate şi, fără desen încărcat, consumau foarte multe resurse. În ZWCAD poţi deschide mai multe desene în acelaşi timp fără nicio problemă.

E.E: A îmbunătăţit cumva productivitatea generală a companiei?

I.S: Material, se simte o creştere a productivităţii companiei. Este clar că am câştigat mai mult de 20% timp de lucru de când folosim ZWCAD.

E.E: Intenţionaţi să mai achiziţionaţi şi alte licenţe în viitor?

I.S: Dacă este cazul, bineînţeles. Urmează să ne extindem şi să facem un departament de project manageri, să ne extindem biroul de proiectare şi, în acest caz, cu siguranţă ne vor mai trebui licenţe ZWCAD.

E.E: Ce funcţii speciale deţine soft-ul?

I.S: O funcţie interesantă este cea de împrumut a licenţei. Aceasta poate fi împrumutată de pe server atunci când eşti plecat de la birou şi ai nevoie de program în afara lui, fiind instalată local pe un calculator. În general, este folositoare în colective mai mari unde există o fluctuaţie permanentă de personal, prin natura job-ului.

E.E: Pentru ce tip de licenţă ZWCAD aţi optat?

I.S: Noi avem 16 licenţe ZWCAD care sunt de reţea, iar această funcţie este foarte utilă. Licenţele de reţea sunt folositoare atunci când lucrează mai mulţi oameni cu un număr fix de licenţe, aşa cum se întâmplă la noi. Atunci când unii nu lucrează, închid programul, se eliberează o licenţă şi, astfel, poate lucra altcineva pe licenţa eliberată.

E.E: Cum este acum piaţa navală offshore?

I.S: A fost o perioadă, în urmă cu 2-3 ani, când piaţa era în scădere pentru că nu se găseau contracte, dar acum, cel puţin în Marea Neagră, s-au prospectat zonele şi se va începe să se foreze. Datorită acestui lucru se estimează că piaţa navală va fi în creştere.

E.E: Care este cel mai mare proiect făcut cu ajutorul ZWCAD?

I.S: Cel la care lucrăm în acest moment este singurul făcut cu ZWCAD. Este destul de mare, o proiectare de platformă marină. Desigur, nu este făcută de la zero în acest soft, ci a fost folosit pentru reparaţii sau schimbări de echipamente ori pentru modernizare.

Compania Euroned Engineering face parte din grupul UPetrom. A fost înfiinţată în anul 2013 şi asigură servicii de design şi proiectare, iar începând cu acest an, vor fi perfecţionate şi partea de management pentru diverse servicii tehnice, platforme şi altele. Primul proiect Euroned Engineering a fost o platformă marină care avea nevoie de reparaţii şi îmbunătăţiri pentru a se putea ocupa de foraj în Marea Neagră.

Autori: Ciprian Rotaru, Daniela Rădeanu

 

 

 

ZWCAD Distribution SRL

Liviu Rebreanu Street, No. 13, N2, Room 149

031774, Bucharest

M: 0722.567.417

T: 031.425.0094

F: 031.425.0093

E: niculae.ion@zwcad-distrib.ro

W: www.zwcad-distrib.ro; www.addcad.ro