GU_09.jpg

ZAPADA VINE SI PLEACA, PERFORMANTA RAMANE. NOUA ANVELOPA GOODYEAR ULTRAGRIP PERFORMANCE SUV GEN-1

Conducătorii de SUV au un motiv în plus pentru a se simți în siguranță: anvelopele de iarnă UltraGrip Performance SUV Gen-1 de la Goodyear livrează distanțe de frânare mai scurte pe carosabil uscat, umed și acoperit cu gheață. Îmbunătățind în permanență tehnologiile de top pentru anvelope de iarnă, Goodyear lansează o nouă anvelopă destinată SUV-urilor: anvelopa UltraGrip Performance SUV Gen-1. Cel mai nou membru al familiei anvelopelor de iarnă UltraGrip este disponibil deja din luna mai 2016.

Conducătorii de SUV se simt adesea în siguranță în vehiculele lor mari, în special când acestea sunt echipate cu opțiunea 4×4, având adesea tendința de a considera că ei nu mai au nevoie de anvelope de iarnă. Totuși, este chiar mai important ca vehiculele lor să fie echipate cu anvelopele potrivite în condiții de iarnă.

Caneluri interblocante și designul benzii de rulare

Pentru a echilibra capacitatea de încărcare mai mare (sau greutatea) vehiculului, anvelopa trebuie să fie mai rigidă (“să aibă mai multă fermitate”). Această rigiditate mai mare a blocurilor anvelopei sporește, printre altele, manevrabilitatea pe carosabil uscat. Totuși, în pofida fermității sau rigidității anvelopei, blocurile rămân flexibile (grație designului particular al canelurilor), care sporesc aderența pe zăpadă.

Tehnologie: 3D BIS (Block Interlocking System).

Beneficii: un echilibru mai bun între manevrabilitatea pe uscat și performanța pe zăpadă.

Un aranjament al canelurilor și al blocurilor optimizat pentru SUV

Inginerii Goodyear explică faptul că blocurile sunt acum unghiulare, în loc să fie complet drepte, ceea ce îmbunătățește aderența pe zăpadă.

Beneficii: o frânare sporită și mai multă tracțiune pe drumuri acoperite cu zăpadă și gheață

Optimal road contact patch

Cu cât vehiculul este mai greu, greutatea pe anvelopă este mai mare. Pentru a lucra împotriva acestor forțe mari, lățimea anvelopei (“amprenta la sol”) a fost mărită comparativ cu predecesoarea sa . A avea mai mult cauciuc în contact cu drumul înseamnă o suprafață de contact mai mare, ceea ce îmbunătățește stabilitatea.

GU-12.jpg

Tread optimal performance indicator

Inginerii Goodyear explică: Pe durata vieții anvelopei, simbolul fulgului de nea de pe anvelopă dispare gradual. Odată șters definitiv, anvelopa trebuie să fie înlocuită pentru a fi asigurat nivelul optim de performanță.

Tehnologie: TOP Indicator

Beneficii: dă posibilitatea conducătorilor auto să schimbe anvelopele la intervalul corect pentru a asigura performanța optimă pe timp de iarnă

UltraGrip de la Goodyear, încă o dată lider de performanță TÜV

Familia UltraGrip a condus din nou și din nou în testele conduse de reviste de specialitate recunoscute și de organizații de testare independente. Reiterând succesul familiei UltraGrip în testele pentru anvelope, UltraGrip Performance SUV Gen-1 de la Goodyear și-a surclasat copetiția în testele TÜV  pentru frânarea pe carosabil umed, uscat, acoperit cu gheață și zăpadă.