WEICON, SCULE DE SPECIALITATE PENTRU INDUSTRIE

Încă din 1947, WEICON produce scule de specialitate pentru industrie. Gama de produse include adezivi și etanșanți speciali, spray-uri tehnice și paste de montaj de înaltă performanță precum și vaseline pentru toate domeniile industriei- de la producție la reparații și întreținere. Un alt domeniu de activitate îl constituie dezvoltarea, vânzarea și distribuția de scule de dezizolat.

Sediul companiei se află la Muenster în Germania. Weicon are filiale în Dubai, Canada, Turcia, Romania, Africa de Sud, Singapore, Cehia, Spania și Italia. În plus, compania este reprezentată de parteneri comerciali în mai mult de 120 de țări din lume.

Easy Engineering: Care sunt principalele domenii de activitate ale companiei?

Weicon: Cu produsele de specialitate pe care le fabrică, firma Weicon contribuie la rezolvarea sarcinilor și problemelor din cele mai multe procese industriale. Produsele noastre sunt utilizate pretutindeni.

Gama largă ce cuprinde mai mult de 400 de produse permite companiei noastre să ofere soluții pentru desfășurarea in condiții optime a proceselor de producție, mentenanță și reparații.

Adezivii și etanșanții WEICON reprezintă partea cea semnificativă a gamei. Fie aceștia monocomponenți, bicomponenți sau elastici- adezivii noștri pot fi utilizați eficient la lucrări de dimensiuni gigantice precum și la cele mai filigrane aplicații. De exemplu, produsele noastre sunt utilizate atât la lucrări pe platforme petroliere cât și la ramele de ochelari.

Spray-urile noastre tehnice se pretează pentru utilizare în toate domeniile de aplicații imaginabile. Fie că sunt utilizate pentru curățarea și degresarea suprafețelor, pentru întreținerea generală, pentru acoperiri de suprafață, pentru dizolvare și separare, pentru protecție sau pentru lubrifiere, spray-urile noastre aduc o contribuție extraordinară în foarte multe procese de lucru.

Pastele de montaj WEICON antigripare și lubrifianții de înaltă performanță sunt agenți de protecție, separare și lubrifiere destinați pieselor supuse solicitărilor mari din multe domenii ale industriei. Mai ales la temperaturi ridicate, acestea își aduc contribuția la buna desfășurare a  proceselor de producție.

Datorită compoziției speciale, vaselinele de înaltă performanță asigură o transmisie de forță maximă cu minimum de fricțiune și uzură. Vaselinele au fost dezvoltate pentru a răspunde celor mai înalte cerințe, susținând în același timp numeroase procese de lucru.

În completarea gamei de produse chimico-tehnice WEICON, noi proiectăm, producem și vindem o gamă largă de scule de dezizolat. Aceasta cuprinde cuțite de dezizolat cabluri, unelte dezizolatoare pentru conductori, dezizolatori multifuncționali precum și scule pentru aplicații speciale. Sculele WEICON au fost dezvoltate pentru dezizolarea precisă, rapidă și sigură a celor mai multe tipuri de cabluri uzuale. Sculele de dezizolat sunt special proiectate pentru a răspunde cerințelor utilizatorilor profesionali, fiind utilizate atât în comerț cât și în industrie, dar se adresează și utilizatorilor casnici.

E.E: Ce noutăți aveți în 2020, în materie de gamă?

Weicon: În acest an oferim două noi seturi pentru reparații rapide- unul pentru țevi și altul pentru benzi transportoare. Setul de reparații pentru benzi transportoare este un sistem poliuretanic bicomponent pentru reparații rapide și acoperiri ale suprafețelor din cauciuc, utilizabil de exemplu la repararea benzilor transportoare din industria minieră.

Setul de reparații țevi și conducte este compus dintr-un baton pentru reparații cu miez de oțel și o bandă specială de reparați dintr-un material plastic ranforsat cu fibră de sticlă. Acest set nu necesită scule speciale pentru aplicare și este destinat etanșării eficiente și permanente a fisurilor și scurgerilor.

Easy-Mix S 50 galben este un alt produs nou introdus în gamă. Este un produs de turnare foarte reactiv, însă poate fi utilizat și ca adeziv datorită aderenței ridicate și întăririi rapide. Poate fi folosit în domeniul ingineriei electrice pentru protecția componentelor electronice, a semi-conductorilor și a ansamblurilor.

Adezivul nostru minut pentru aluminiu este un adeziv epoxidic bicomponent potrivit in special pentru lipirea aluminiului si a altor metale ușoare. Poate fi utilizat pentru umplerea fisurilor și găurilor de la nivelul carcaselor de aluminiu, de exemplu sau pentru repararea roților din aliaje ușoare.

În plus, în acest an, am lansat pe piață și doi adezivi cianoacrilați foarte speciali potriviți pentru aplicare în condiții extreme.

De asemenea, am dezvoltat și o nouă unealtă de dezizolat. Dezizolatorul de precizie S permite dezizolarea rapidă, sigură și precisă a conductorilor fini și a lițelor cu diametre cuprinse între 0.12mm și 0.8 mm. Acest dezizolator a fost distins cu premiul Red Dot 2020 în categoria design de produs.

E.E: Căror domenii se adresează produsele WEICON?

Weicon: Produsele noastre acoperă toate domeniile industriale. Fie că vorbim de construcții, reparații sau mentenanță, produsele WEICON pot fi utilizate oriunde. Dezvoltăm produse pentru industrie, însă acestea pot fi folosite și în lucrări de artizanat sau bricolaj DIY.

E.E: Cum arată piața în care activați în acest moment?

Weicon: Produsele noastre pot fi utilizate în toate domeniile industriale în care se desfășoară procese de producție, dar și lucrări de mentenanță și reparații. Fie că vorbim despre construcții metalurgice, procesarea lemnului, producția de materiale plastice sau sectorul maritim, produse noastre se găsesc și sunt utilizate pretutindeni.

Din cauza virusului corona, unele domenii industriale sunt într-o situație foarte proastă pe când altele abia pot să satisfacă cererea existentă. Din fericire noi nu depindem de o industrie anume, și de aceea există în continuare cerere pentru produsele noastre.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

Weicon: Este dificil să apreciem tendințele pieței dată fiind situația tensionată în care se află economia la nivel mondial.

În acest an, răspândirea virusului corona a atras cu sine anularea unui mare număr de târguri tehnice peste tot în lume. Lipsa schimburilor de experiență cu clienții potențiali precum și pierderea oportunității de a prezenta noile produse  reprezintă o provocare importantă, mai ales pentru sectorul B2B.

În mod normal, compania noastră este prezentă la mai mult de 40 de evenimente în fiecare an. Este de înțeles că circumstanțele actuale nu permit organizarea acestor evenimente, însă ce păcat!

Soluția pe care am găsit-o este de a dezvolta un showroom virtual. Această alternativă virtuală poate fi utilizată foarte confortabil fără nici un risc și fără efort. Ea ne oferă ocazia de a prezenta produsele noi publicului interesat și de a sprijini activitatea clienților noștri prin training-uri online.

Pe lângă aceasta, am ne-am preocupat mai mult de conținutul materialelor digitale. Îmbunătățirea calității datelor joacă un rol important în activitățile noastre de comerț online.

De aceea, produsele noastre sunt prezentate în cel mai bun mod posibil, iar acest lucru reprezintă un avantaj și pentru partenerii noștri comerciali.

Am învățat că în ciuda limitărilor, criza poate aduce noi oportunități.

Trăim într-o lume digitalizată și dorim să profităm la maximum de acest lucru prin instrumentele virtuale și prezența în magazinele online.

E.E: Care sunt produsele cele mai inovative puse pe piață?

Weicon: Ca și specialiști în domeniul adezivilor ne-am luat angajamentul de a dezvolta și a îmbunătăți tehnologia de lipire. În acest an am introdus doi adezivi cianoacrilați noi, dezvoltați pentru condiții extreme. VA 180 HT este rezistent la temperaturi înalte de până la 180 °C  iar VA 200 HR are o foarte bună rezistență la umiditate. În acest fel răspundem la două cerințe care reprezintă în realitate puncte slabe pentru adezivii de tip superglue- rezistența la umezeală și la temperaturi mari. Noii noștri adezivi sunt potriviți pentru aplicații în care adezivii obișnuiți nu pot fi utilizați.

E.E: Ce așteptări aveți pentru anul 2020?

Weicon: Sperăm că dezvoltarea unui vaccin va permite normalizarea vieții și revitalizarea economiei. Ne-am bucura tare mult dacă am putea să ne continuăm activitățile la capacitate maximă în cursul anului viitor- fiind prezenți atât la târguri cât și la sediul clienților pentru consultanță și training de produse.