VOLVO – PERFORMANTA SI INOVATIE

Excavatorul compact cu rază scurtă de acţiune ECR88D produs de Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a surclasat mii de produse internaţionale şi a impresionat un grup de experţi în design, câştigând un premiu iF prestigios pentru design de produs. Această etichetă de calitate recunoscută la nivel internaţional recompensează realizările excepţionale în domeniul design-ului, realizând acest lucru de mai bine de 60 de ani.

Numai cele mai bune design-uri din 17 categorii au reuşit să convingă juriul internaţional, iar anul acesta au fost înscrise în concurs 3.249 de produse din întreaga lume. Utilajul, care este conceput pentru utilizarea în spaţii înguste, a câştigat prestigiosul premiu în cadrul categoriei 1: design în transport şi vehicule speciale. Juriul a examinat cu minuţiozitate fiecare echipament înscris în concurs. Criteriile de evaluare au inclus calitatea design-ului, gradul de inovaţie, impactul asupra mediului, funcţionalitatea şi siguranţa. Profesorul Fritz Frenkler, preşedintele juriului, a afirmat că a fost impresionat de calitatea superioară a tuturor echipamentelor concurente, pasiunea pentru inovaţie şi curajul de care au dat dovadă fabricanţii în implementarea propriilor lor viziuni de design. Noul utilaj Volvo FH produs de Volvo Trucks a câştigat, la rândul său, un premiu iF pentru design de produs, marcând astfel o recunoaştere dublă a grupului Volvo.

Design premiat

“Suntem extrem de mândri că utilajul ECR88D a câştigat această emblemă a calităţii excepţionale în design, recunoscută la nivel mondial”, a afirmat Stina Nilimaa Wickström, director de design la Volvo CE. “Utilajul ECR88D este unul dintre primele excavatoare din noua generaţie de design-uri Volvo şi reprezintă reconstrucţia completă a unui utilaj Volvo. Utilajul debordează de calitate superioară şi poate fi recunoscut instantaneu ca fiind “un Volvo”. Este extraordinar că identitatea de design modernizat a acestuia a fost recunoscută în cadrul uneia dintre cele mai mari şi prestigioase competiţii de design din lume.”

Excavatorul ECR88D dispune de un design compact al caroseriei, catarg poziţionat central şi o suprastructură compactă care permite părţii din spate a utilajului să se mişte în perimetrul şenilelor. Acest lucru îi dă excavatorului posibilitatea să se apropie foarte mult de obiecte, eliminând riscul de coliziune cu partea din spate a acestuia în timpul pivotării.

volvo text

Calitate de design excepţională

“Acest premiu reprezintă un tribut pentru efortul intens şi dedicaţia angajaţilor calificaţi ai Volvo CE, care continuă să împingă limitele în domeniul tehnologiei şi design-ului”, a afirmat Anders P. Larsson, Vice-Preşedinte Executiv al diviziei de Tehnologie a companiei Volvo CE. “Toate camioanele articulate, încărcătoarele compacte şi excavatoarele produse de Volvo CE au câştigat premii mondiale prestigioase pentru design-ul excepţional şi tehnologia inovatoare de care beneficiază. Aceasta este o mare onoare şi o realizare excelentă care demonstrează faptul că Volvo CE se situează în prim-planul dezvoltării tehnologice şi design-ului industrial”.

Aproximativ 2.000 de invitaţi din lumea design-ului internaţional, media, afaceri şi politică au participat la ceremonia de premiere a câştigătorilor iF, care a avut loc în februarie anul acesta, în Munchen, Germania. În cadrul acestei ceremonii, utilajul ECR88D a înregistrat un succes şi mai mare.