VOLKSWAGEN TOUAREG – PREGATIT PENTRU ORICE

Noul Touareg continuă să se afunde în categoria de lux a SUV-urilor, având o formă premium și fiind finisat cu o sigla de la Volkswagen. Noul model este mare, comfortabil și destul de capabil pentru off-road. O actualizare a modelului existent este așteptat în decursul acestui an.

Funcţia automată de reglare a distanţei ACC ajută, în limitele capacităţii de funcţionare a sistemului, menținerea distanței faţă de maşinile care se deplasează înainte: cu ajutorul senzorului de distanţă. De asemenea, sistemul măsoară distanţa faţă de vehiculul din faţă, precum şi viteza acestuia şi menţine automat distanţa dorită. Când drumul este din nou liber, Touareg accelerează până la viteza selectată prin intermediul cruise control-ului. Suplimentar, sistemul de monitorizare a vecinătăţii Front Assist poate reduce pericolul accidentelor datorate impactului cu un vehicul care se deplasează în faţă, în limitele capacităţii de funcţionare a sistemului. Sistemul avertizează în situaţii critice printr-un semnal sonor şi pregăteşte maşina pentru o frânare de urgenţă.

Hybrid

Cu propulsia hibridă a modelului Touareg, utilizatorul profită dublu: pe de o parte de puterea care îţi taie respiraţia şi pe de altă parte, de consumul uluitor de redus de combustibil. Lipsa zgomotului la pornirea în modul exclusiv electric şi puterea imensă pe care motorul V6 TSI o dezvoltă împreună cu motorul electric asigură o experienţă absolut inedită la condus.

Evitarea coliziunilor miltiple

După o coliziune, Touareg iniţiază automat frânarea, în limitele capacităţii de funcţionare a sistemului de frânare Multi Collision Brake şi dacă şoferul nu mai poate reacţiona el însuşi. Astfel poate fi redusă gravitatea accidentului şi, în cazul ideal, pot fi evitate coliziunile secundare. Şoferul are, în orice moment, posibilitatea de a prelua din nou controlul asupra maşinii.

vw text 1

Blue Motion Technology

Plăcerea condusului şi responsabilitatea nu trebuie să se excludă reciproc. Este un fapt dovedit de motoarele V6 TDI cu BlueMotion Technology. Acestea obţin consumul mic datorită optimizării greutăţii, managementului termic inovator şi sistemului Start-Stop cu funcţia de recuperare a energiei de frânare. La sporirea eficienţei mai contribuie şi transmisia automată cu opt trepte de viteză, alternatoarele cu eficienţă optimizată şi managementul inteligent al energiei în fazele de decelerare.

Capacitate de urcare

Aceasta corespunde unei capacităţi de urcare de 100%, iar în astfel de situaţii, atât la oprire, cât şi la pornire, va susţine asistentul pentru demararea din rampă. Asistentul de coborâre a pantelor permite apoi coborârea sigură şi controlată.

4Motion

Tracţiunea integrală permanentă 4MOTION distribuie în mod optim şi continuu întreaga putere între punţile faţă şi spate, precum şi între fiecare roată a fiecărei punţi, asigurând astfel o tracţiune optimă. Pentru şoferii care parcurg mai des rute extreme, se recomandă V6 TDI “Terrain Tech”. Cu ajutorul unui buton rotativ cu cinci poziţii, reglajele şasiului pot fi adaptate la suprafaţa de rulare curentă. Astfel, în funcţie de structura solului, utilizatorul poate fi ajutat de un reductor şi de diferenţialul blocabil.

vw text 2

Afisaj off-road

Cine vrea neapărat să-şi atingă ţelul, găseşte un drum. Iar acest lucru este acum şi mai uşor: cu afişajul off-road al sistemului opţional de navigaţie “RNS 850”. Pe display-ul color TFT de înaltă rezoluţie potate fi localizată în permanenţă poziţia curentă, inclusiv datorită noilor afişaje pentru busolă şi altitudine. Pe teren neconsolidat şi la demarare este util afişajul unghiului de bracaj. În off-road este, de asemenea, util afişajul de indicare a activării diferenţialului blocabil.

Motoarele diesel

Touareg permite utilizatorilor să fie deschizători de drumuri cu versiunea V8 TDI de 250 kW (360 CP). În plus, motorizarea aceasta puternică accelerează în doar 5,8 secunde de la 0 la 100 km/h şi atinge o viteză maximă de 242 km/h.

Versiunea alternativă, V6 TDI cu BlueMotion Technology şi 4MOTION, convinge prin puterea sa mare în condiţii de consum redus şi îndeplineşte cerinţele normei de poluare Euro 6.