VOLKSWAGEN MULTIVAN ALLTRACK

Multivan Alltrack este optim echipat pentru orice sarcină şi rută: în port tractează cu eleganţă o remorcă pentru barcă, în oraş se dovedeşte a fi un partener spaţios şi de încredere, care, graţie exteriorului rafinat, nu este deplasat nici măcar în faţa operei, iar datorită interiorului său spaţios oferă loc suficient pentru cumpărăturile voluminoase.

Tracţiunea integrală 4MOTION şi dotările de off-road îi permit modelului Alltrack să facă faţă cu brio atât pe şoselele virajate, cât şi pe teren accidentat. Este un autovehicul pentru toate şoselele şi reprezintă cel mai bun exemplu în acest sens, fiind optim echipat pentru orice sarcină şi orice rută. Datorită flexibilităţii şi a numeroaselor sale dotări, îndeplineşte orice sarcină imaginabilă şi transportă cu uşurinţă bagajele asociate cu aceasta. Designul se diferenţiază net de celelalte modele, din specia autovehiculelor utilitare, având jante de 19 inch cu finisaj high-gloss, detalii lucrate cu precizie la exteriorul acoperit cu vopseaua sidefată “Moonstone” şi un interior care creează o atmosferă sofisticată.

De asemenea, barele de protecţie robuste din faţă şi din spate, cu scut integrat argintiu mat, contrastează cu exteriorul discret şi elegant, la fel ca şi pasajele roţilor, bandourile laterale de protecţie şi protecţia pentru pragul portbagajului. Această contradicţie aparentă este intenţionată: o metaforă pentru cele două universuri ale modelului Multivan Alltrack: performanţe de primă clasă pe şosea şi în afara şoselelor. Acesta se defineşte prin materialele de calitate superioară, dar şi foarte rezistente, prin caracterul practic şi şarmul robust care a bătut multe drumuri. Bandoul decorativ lat, de sub geam are borduri din aluminiu şi este realizat din acelaşi material natural poros, continuându-se până pe bord, unde desenează un cadru vizual pentru sistemul de infotainment. Funcţiile acestuia pot fi accesate utilizând touchscreen-ul de 8 inch.

Variabilitatea extraordinară a interiorului se datorează şi sistemului solid de şine din podea. Alături de scaunele individuale glisante, sistemul oferă o posibilitate sigură de ancorare a unui modul de bucătărie mobilă, care poate fi cu ușurință montat sau modificat şi care poate fi fixat fie în partea din stânga a maşinii sau în spatele scaunelor din faţă, perpendicular pe direcţia de mers. Modulul oferă o cutie cu răcire, o plită pe gaz şi o chiuvetă cu rezervor de apă curată. Poate fi detaşat cu uşurinţă pentru a fi utilizat în afara autovehiculului sau întregul modul poate fi depozitat în garaj, dacă nu este necesar la următoarea călătorie.

Desigur, Multivan Alltrack nu doar arată puternic. Trenul de rulare îşi primeşte cuplul de la un motor puternic, un TDI de 2,0 litri (180 CP) şi îl transferă către cuplajul lamelar Haldex de pe puntea spate. Unghiul de atac este de 21 grade, iar cel de degajare de 15 grade. Cu toate aceste dotări şi cu jantele masive de 19 inch, din aliaj uşor, Alltrack este optim echipat pentru orice provocare.

Prin Multivan Alltrack, marca Volkswagen Autovehicule Comerciale subliniază potenţialul enorm al acestui autovehicul clasic, construit în capitala Saxoniei Inferioare şi care a pus bazele acestui segment auto şi continuă să reprezinte reperul acestei clase. Îmbinarea calităţii fiabile, cu eficienţa, variabilitatea şi, nu în ultimul rând, cu alura suverană sunt caracteristicile pe care clienţii le apreciază la Bus-ul lor VW. Mai mult, acest concept accentuează şi know-how-ul mărcii Volkswagen Autovehicule Comerciale în domeniul tracţiunii integrale. Începutul a fost marcat, în urmă cu 29 de ani, de cea de-a treia generaţie a modelului Transporter, atât în versiunea de autovehicul comercial, cât şi în cea de autoturism. De cinci ani şi Caddy dispune de tracţiunea integrală 4Motion, iar din 2010, pick-up-ul Amarok definește noi standarde în acest segment auto. Variantele şi calităţile sale sunt în permanentă evoluţie, iar apoi, în 2012, Crafter 4 Motion cu tracţiune integrală Achleitner a desăvârşit gama.