VOLKSWAGEN BUDD-E CONCEPT – VAN-UL SECOLULUI 21

Bazându-ne pe impulsul primei apariții a brand-ului BUDD-e în anul 2015, Volkswagen deschide o nouă poartă către viitor în cadrul evenimentului Consummer Electronics Show 2016 (CES), din Las Vegas. Mașina timpului în acest caz este una cu zero emisii, un van numit BUDD-e. Acesta este primul vehicul bazat pe Platforma Electrică Modulară complet nouă (PEM) care este proiectată în special pentru vehiculele plug-in. Cu o autonomie de până la 600 km (estimare bazată pe ciclul de conducere EPA) în combinație cu un design carismatic și iconic, acest vehicul include cu succes patrimoniul Volkswagen în timp ce oferă o parte din viitorul brand-ului.

Conectat la rețea, BUDD-e este o interfață mobilă care conectează vehiculul cu lumea din jurul lui. Cu ajutorul interfeței BUDD-e, compania a dezvoltat un vehicul care este mult mai bine conectat cu împrejurimile decât orice altă mașină din trecut. BUDD-e este tehnologia de infotainment a următoarei generații care oferă o metodă avansată a operării și procesării informației. De asemenea, interfața transformă călătoritul într-o experiență complet interactivă și intuitivă. Prin utilizarea celor mai noi interfețe, controlul touch și cel de gesturi, care se îmbină perfect, au condus la eliminarea butoanelor din interiorul cabinei și înlocuirea lor cu panouri de infotainment, iar ecrane digitale în loc de oglinzile analogice. Convergența acestor sisteme noi de infotainment și de operare oferă o perspectivă a următoarelor aplicații ce se vor regăsi în produsele Volkswagen, în următorul deceniu.

Noua arhitectură pentru vehiculele electrice

Cu ajutorul BUDD-e, Volkswagen demonstrează cum ar putea fi mobilitatea electrică până în anul 2019. Noua platformă denumită MEB, a companiei, va permite unei mașini de producție de serie să aibă o gamă pur electrică, fiind pe picior de egalitate cu mașinile de astăzi care funcționează cu benzină, până la finalul acestui deceniu. Timpul necesar de încărcare a bateriilor până la 80% din capacitate este anticipat să se reducă până la aproximativ 30 de minute, marcând un progres operațional semnificativ pentru vehiculele electrice.

Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7
Autodesk VRED Professional 2014 SR1-SP7

BUDD-e este prima mașină concept dezvoltată de Volkswagen, care este susținută de noul sistem MEB (Modular Electric Toolkit). Această arhitectură vestește o schimbare fundamentală în ceea ce privește mașinile electrice și aduce o revoluție a tehnologiei automotive, lăsând combustibilii fosili cu combustie internă de astăzi în domeniul trecutului. Această inovație semnificativă va aduce schimbări în dezvoltarea mașinilor Volkswagen alimentate electric în următorii ani, de la caroserie și design interior până la caracteristicile de conducere.

Design dinamic

Inspirat de farmecul iconic al van-urilor clasice Volkswagen, design-ul BUDD-e se concentrează pe estetica funcționalității. Practic, curat, inovativ, puternic și atrăgător, conceptul are o schemă de culoare în două tonalități, „Nevada alb” până la marginea geamurilor laterale și „Phoenix Cooper” pe acoperiș.