IVECO ROMANIA SE ALATURA PROIECTULUI ”ROMANIA PLANTEAZA PENTRU MAINE”

În cadrul proiectului “România plantează pentru mâine” aproximativ 1.500.000 de puieți vor fi plantați pe 300 de hectare, în următorii trei ani. OMV Petrom, în parteneriat cu ONG-urile și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, invită voluntarii să se înscrie pe platforma www.taraluiandrei.ro, pentru a participa la plantările care vor fi organizate începând din această primăvară în 22 de locații.

Calendarul și locațiile plantărilor vor putea fi consultate pe www.taraluiandrei.ro. Încă din anul 2008, OMV Petrom este unul dintre cei mai mari promotori privați ai acțiunilor de plantare, cu peste 700.000 de copaci plantați pe o suprafață de 140 de hectare până în prezent.

Pădurile au un rol important în absorbția și stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare și păstrare a pădurilor este o soluție cheie bazată pe natură, pentru a preîntâmpina riscurile ce survin în urma schimbărilor climatice. OMV Petrom își propune să continue campaniile de plantare și în următorii ani. Acțiunile de plantare se vor derula în parteneriat 6 ONG-uri: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Pădurea Copiilor, Plantăm fapte bune în România, Adopta un copac! și Parcul Natural Văcărești.

IVECO ROMÂNIA pune la dispoziția celor ONG-urilor 3 vehicule IVECO DAILY pe care le vor utiliza în scopul transportului materialelor necesare plantărilor atât în această primăvară, cât și pentru sezonul de toamnă. Totodată implică și rețeaua de dealeri pe care îi invită să participe la acțiunile de plantare din acest an.

Cu ocazia primei acțiuni de plantare aproape întreaga structură IVECO s-a alăturat plantatorilor, împreună cu noul Business Director pentru România Andrei GAGEA. Andrei se realătură echipei IVECO ROMANIA, având o experiență de 23 de ani în domeniul vânzărilor, marketing-ului si serviciilor post vânzare. „Ne așteptăm ca la toate acțiunile de plantare din acest an cât mai mulți membrii ai rețelei IVECO să susțină acest proiect. Plantările contribuie la captarea dioxidului de carbon, pădurile fiind considerate printre cele mai importante depozite de carbon, făcându-le un element cheie al soluțiilor bazate pe natură pentru combaterea schimbărilor climatice. Se estimează că fiecare copac plantat poate neutraliza, în medie, 5,5 kg dioxid de carbon pe an.”, afirmă Andrei GAGEA, Business Director IVECO.