20 DE ANI DE LA LANSAREA MERCEDES-BENZ SPRINTER

Gama Sprinter sărbătoreşte 20 de ani de când a fost lansată pe piaţă. De când și-a făcut debutul în anul 1995, a marcat începutul unei noi ere pentru autovehiculele comerciale uşoare. Astfel, modelul de succes realizat de Mercedes-Benz a devenit sinonim cu autovehiculul comercial ușor. Până în prezent, peste 2,9 milioane de modele Sprinter au fost construite, autovehicule ce rulează în peste 150 de pieţe în întreaga lume. Pentru a marca aniversarea celui mai bine vândut model, Mercedes-Benz aduce în atenţia publicului ”Edition Sprinter”.

Ediția aniversară Sprinter este disponibilă în variantele furgon și combi, 3,5 t, culoare argintiu metalic. Barele de protecție ale modelului aniversar Edition sunt vopsite în aceeași culoare – o premieră pentru Sprinter. Același lucru poate fi spus despre stopurile din spate, colorate în negru -fumuriu și jantele negre din aliaj ușor de 16 inch. Alternativ, “Edition Sprinter” este, de asemenea, disponibilă cu jante argintiu – strălucitor, din aliaj ușor de 17 inch.

Un design aniversar special

Elementele distinctive ale modelului aniversar includ, de asemenea, faruri bi-xenon și o grilă cromată a radiatorului. Inscripția de pe partea laterală a noii ediții Sprinter este un alt indicator al statutului de model special. În interior, șoferul este întâmpinat de covorașe inscripționate cu logo-ul ediției aniversare Sprinter. Modelul Sprinter Combi este echipat suplimentar cu un volan top-class din piele şi geamuri fumurii în spate.

Modelul special, disponibil în 2.000 de exemplare

“Edition Sprinter” este limitată la un număr de 2000 de unități. Modelul special va fi comercializat în 19 țări din Europa. Toate variantele de motorizare sunt disponibile. În România, clienții vor beneficia de un avantaj de 1.800 de euro, fără TVA, pentru „Edition Sprinter”.

Mercedes-Benz Sprinter – Kategorie Personenbeförderung, Senzati, Interieur Mercedes-Benz Sprinter – Category People Mover, Senzati, Interior

Sprinter1995: începutul unei poveşti de succes

În primăvara anului 1995, noul autovehicul de la Mercedes-Benz a devenit un reper în industrie. Sprinter-ul a fost primul autovehicul comercial ce poartă steaua Mercedes-Benz cu un nume de sine stătător în favoarea unui set de cifre şi numere în denumirea modelului. A fost începutul unei istorii impresionante din partea Mercedes-Benz în domeniul autovehiculelor comerciale şi al camioanelor.

Noul Sprinter este succesorul unei adevărate legende, modelul Mercedes-Benz T1, care a fost fabricat în aproape un milion de modele în mai puţin 18 ani. Noua gama a preluat numai conceptul tehnic de bază, în timp ce întregul autovehicul a fost revoluţionat. Combinaţia dintre caroseria autoportantă şi tracţiunea spate, suspensia independentă pe roţile din faţă, echipamentul exemplar de siguranţă şi motoare puternice a fost unică. Prin urmare, modelul a fost predestinat succesului: fabrica Mercedes-Benz din Düsseldorf a produs mai mult de 100.000 de autovehicule în prima producţie a anului 1996. În 2014, exact 186.114 modele au părăsit linia de producţie din Dusseldorf şi Ludwigsfelde către capitala Argentinei, Buenos Aires, Charleston, South Carolina, USA, Nishni Novgorod, Rusia şi Fuzhou, China – în prezent, autovehiculul este fabricat în 6 fabrici dispuse pe 4 continente. Mai mult, în acest an, sunt aşteptări foarte mari ca Sprinter să atingă un nou record mondial. Până în prezent, Mercedes-Benz a produs aproape trei milioane de autovehicule Sprinter.