VOLKSWAGEN CADDY COMFORTLINE

Cu ajutorul sistemului Start-Stop, când ajungeţi la un semafor cu lumină roşie, acesta opreşte motorul şi îl porneşte apoi din nou, imediat ce drumul trebuie continuat. Astfel se economiseşte combustibil.

Noul Caddy de la Volkswagen se ridică la nivelul aşteptărilor prin exteriorului care este definit de elemente cromate pe grila de radiator, încadrările în farurile de ceaţă, jantele din aliaj uşor,barele de protecţie în culoarea caroseriei, cât şi prin geamurile fumurii în spaţiul pasagerilor.

Pentru o mai mare intimitate, geamurile fumurii sunt termoizolante, ţinând căldura soarelui departe de habitaclu. Interiorul este caracterizat prin funcţionalitate şi confort datorită volanului şi schimbătorului de viteze îmbrăcate în piele. Însă calitatea finisajelor de interior nu se termină aici, chiar şi schimbătorul de viteze este din materiale de calitate superioară.

Datorită îmbinării cilindreei reduse cu supraalimentare cu turbină şi cu injecţia directă, motoarele TDI sunt deosebit de eficiente. Injecţia precisă, la înaltă presiune, care are ca rezultat arderea uniformă a combustibilului, asigură performanţe ridicate, în condiţiile unui consum redus. De asemenea, cheltuielile mici de întreţinere contribuie la nivelul ridicat de eficienţă al acestor motoare.

În cazul în care o roată pierde contactul cu suprafaţa de rulare, tracţiunea integrală 4MOTION intervine imediat, redirecţionând cuplul respectivei roţi. Rezultatul este faptul că această roată nu se poate învârti în gol, iar celelalte roţi îi preiau temporar sarcina. Tracţiunea integrală 4MOTION este disponibilă opţional pentru Caddy şi Caddy Maxi. În plus, transmisia automată cu dublu ambreiaj (DSG) cu 7 trepte de viteză permite schimbarea complet automată a treptelor de viteză, fără întreruperi de tracţiune şi este disponibilă pentru motorul TDI de 1,6 l cu 75 kW/102 CP. Propulsorul de 103 kW/140 CP poate fi echipat la cerere cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj cu 6 trepte de viteză. Pentru această variantă este disponibilă şi tracţiunea integrală 4MOTION.

Cu ajutorul sistemului Start-Stop, când ajungeţi la un semafor cu lumină roşie, acesta opreşte motorul şi îl porneşte apoi din nou, imediat ce drumul trebuie continuat. Astfel se economiseşte combustibil. Datorită softului special de management al energiei, tensiunea alternatorului este crescută în fazele în care şoferul ridică piciorul de pe acceleraţie şi când frânează. Astfel este posibilă reîncărcarea bateriei, în timp ce motorul este degrevat, ceea ce reduce consumul de combustibil. De asemenea, în timpul mersului, tensiunea alternatorului poate fi redusă.

Sistemul electronic de stabilitate (ESP) poate contribui la evitarea accidentelor, iar dacă totuşi se ajunge într-o situaţie de urgenţă, numeroase dotări asigură un nivel ridicat de protecţie pentru pasagerii autovehiculului.

Proiectoarele de ceaţă aflate pe interiorul virajului iluminează marginea carosabilului în viraje, atunci când conduceţi cu 40 km/h sau mai încet. Astfel veţi putea recunoaşte mai rapid potenţialele pericole şi veţi ajunge în mai mare siguranţă la destinaţie.

Display-ul multifuncţional. Computerul de bord inclus în echiparea standard afişează informaţiile actuale cu privire la, de exemplu, autonomie, temperatura exterioară, consumul mediu şi recomandarea treptei de viteză optime pentru un stil de condus mai eficient.

Display-ul multifuncţional “Plus” este disponibil opţional şi, alături de funcţiile display-ului multifuncţional, permite setarea încălzirii suplimentare pe bază de apă şi a pachetului opţional Lumini şi Vizibilitate. Display-ul mai afişează săgeţile directoare ale sistemelor opţionale de navigaţie şi, în combinaţie cu pregătirea pentru telefonie mobilă, de asemenea opţională, display-ul permite şi operarea unui telefon mobil.

Uşile culisante de pe stânga şi dreapta sunt disponibile fiecare cu un geam culisant, care poate fi cu uşurinţă deschis sau închis.

În spaţiul pentru pasageri, începând cu montantul B, la cerere, geamurile laterale şi luneta pot fi comandate fumurii, oferind mai multă discreţie şi protecţie împotriva razelor solare.

Caddy cu BlueMotion Technology intră în contact cu carosabilul prin intermediul anvelopelor cu rezistenţă optimizată la înaintare, care reduc consumul de carburant şi astfel emisiile de CO2.