VOLKSWAGEN CRAFTER – NOI STANDARDE IN SEGMENTUL AUTOVEHICULELOR COMERCIALE

Oferirea unei soluții în domeniul transportului, cât mai avantajoasă din punct de vedere economic: acesta a fost principalul obiectiv avut în vedere în cadrul dezvoltării noului Crafter, model realizat în conformitate cu necesitățile unui număr mare de clienți. Din acest motiv noul model prezintă cele mai ridicate performanțe din clasa sa. Care tipuri de sisteme pot ajuta curierii în traficul aglomerat din orașe? Cum poate fi îmbunătățită construcția unei mașini, astfel încât aceasta să fie mult mai ușor manevrabilă?

Cum pot fi prevenite accidentele cauzate de șoferii obosiți și care au de parcurs drumuri foarte lungi? Pentru a putea răspunde la aceste întrebări, inginerii de la Volkswagen au dezvoltat noul model Crafter ținând cont de părerile unui număr mare de clienți.

Noile motoare EU 6, dar și designul exterior total schimbat îi conferă noului model cel mai mic consum de combustibil, precum și cele mai mici emisii poluante din clasa sa. Noul Crafter punctează de asemenea și la capitolul robustețe, mentenanță redusă și costuri de reparații reduse. Toate aceste aspecte au un efect pozitiv asupra costului total necesar întreținerii acestui vehicul pe toată durata sa de viață.

Pentru prima dată, noul Crafter oferă mai multe variante de motorizări, chiar și pentru versiunile de tonaj mare. Noul motor “EA 288 Nutz” 2.0 l TDI a fost conceput special pentru acest model, și este disponibil în patru variante. Clienții pot opta între 75 kW (102 CP), 90 kW (122 CP), 103 kW (140 CP), sau varianta biturbo TDI cu o putere de 130 kW (177 CP). Clienții mai pot alege tracțiune pe față, spate sau integrală (4Motion). De asemenea, cutia de viteze poate fi automată sau manuală. O astfel de varietate în domeniul motorizării nu a mai fost întâlnit pe acest segment de autovehicule. Acest model dispune de trei lungimi diferite în funcție de modelul ales, precum și de trei înălțimi diferite ale acoperișului. Astfel, clienții își pot configura vehiculul exact după necesități. Fiecare client poate găsi combinația dorită între motorizare, cutie de viteze, sisteme de control, lungimea și înălțimea acoperișului vehiculului.

crafter text

Noul Crafter stabilește noi standarde în ceea ce privește sistemele de asistență pe segmentul vehiculelor comerciale. Obiectivul este acela de a optimiza protecția pasagerilor prin utilizarea conceptelor de siguranță activă și pasivă, în toate situațiile posibile. Datorită unui sistem de direcție electro – mecanic, care este folosit pentru prima dată pe această clasă de vehicule, modelul vine cu un mare număr de sisteme de asistență activă a șoferului, precum ESP cu stabilizare a remorcii, ACC Cruise Control Adaptiv, sistem de frânare post – coliziune, sistem de asistență la vânt lateral (opțional), asistent de manevrare al remorcii și multe altele. În ceea ce privește asistența pasivă, aici se pot enumera airbag-urile pentru șofer și pasager, precum și un număr mare de sisteme de avertizare, cum ar fi cameră video pentru mers înapoi, monitorizarea distanței pentru parcare sau sistemul de monitorizare al traficului. Farurile LED, cu iluminare statică la viraje, precum și sistemul Light Assist asigură o vizibilitate excelentă asupra drumului pe timp de noapte. Modelul vine, de asemenea, însoțit de servicii online care pot fi configurate după cum își dorește fiecare șofer.