TRITON – DRUMUL SPRE SUCCES

Interviu cu dl. Petre Ghiţă, Director General, Triton Srl

Easy Engineering: De când aţi început să faceţi afaceri în sfera aceasta şi de ce?

Petre Ghiţă: Firma Triton a luat fiinţă în anul 1995, dar domeniul prezent de activitate, cel de comercializare a sculelor, accesoriilor şi utilajelor pentru construcţii a fost adoptat în 1997. Atunci am sesizat creşterea cererii pentru acest tip de produse şi lipsa unei oferte care să răspundă nevoilor din ce în ce mai diversificate şi complexe ale clienţilor. Am început prin comercializarea produselor Metabo, livrările  fiind făcute exclusiv pe baza comenzilor din catalog. În 1997 am închiriat primul spaţiu comercial în Constanţa, ulterior extinzându-ne activitatea şi în Galaţi, Bucureşti, Cernavodă şi Urziceni. Avem în prezent 6 puncte de lucru (două în Constanţa şi cate unul în Bucureşti, Galaţi, Cernavodă şi Urziceni).

Easy Engineering: Cum au evoluat lucrurile de-a lungul timpului?

Petre Ghiţă: Avântul construcţiilor a fost prielnic pentru noi şi, în timp, ne-am mărit gama de produse comercializată. Pe lângă scule şi accesorii am adus utilaje pentru construcţii (betoniere, maiuri compactoare), generatoare de curent, compresoare, motocompresoare, motopompe, hidrofoare şi pompe de apă, organe de asamblare sau echipamente de protecţia muncii. De asemenea, am intrat şi pe piaţa accesoriilor de mobilier şi a sistemelor de feronerie pentru PVC, aluminiu şi lemn stratificat.

Compania a avut în permanenţă un trend ascendent, mai ales în timpul anilor de boom imobiliar. Acesta este şi motivul pentru care în 2007, sediul central din Constanţa s-a mutat într-o clădire nouă, pe un teren de 10.000 mp, unde a fost construit cel mai modern showroom de prezentare din Constanţa.

Din dorinţa de a construi o bază numeroasă de clienţi fideli, am optat pentru oferirea unei game de servicii complete: consultanţă de specialitate prin personalul din magazin şi prin agenţii de vânzări pe teren, parcul auto dezvoltat care asigură rapiditatea onorării comenzilor, serviceul în timpul garanţiei şi post-garanţiei şi închirierea utilajelor. Toate acestea contribuie la asigurarea satisfacţiei clienţilor noştri şi consolidarea relaţiei cu aceştia.

Easy Engineering: Cum a crescut compania din punct de vedere economic în timp?

Petre Ghiţă: Triton este o companie puternică pe piaţa constănţeană, dar şi pe plan naţional. Activitatea noastră de import, mai ales cel de pe piaţa asiatică, a luat amploare în ultimii ani ca urmare a participării la târguri de profil (ex: Canton Fair sau Bauma). În prezent aducem o gamă largă de produse, cum sunt echipamente de protecţia muncii (ţinute de lucru, mănuşi, încălţăminte, ochelari de protecţie, etc.), aparate de sudură şi accesorii, maşini de tăiat şi fasonat, pompe, organe de asamblare, scule de mână, benzi adezive şi cam tot ce poate apărea ca nevoie pe un şantier de construcţii.

 

Easy Engineering: Ce probleme aţi întâlnit de-a lungul timpului şi cum le-aţi rezolvat?

Petre Ghiţă: Problemele pe care le-am întâlnit sunt cele cu care se confruntă în general afacerile din România: birocraţia, taxele prea mari, concurenţa neloială, clienţii rău-platnici, practicarea preţurilor fluctuante din partea furnizorilor sau lipsa forţei de muncă pregătite. Compania este însă una puternică şi stabilă, iar reputaţia pe care ne-am creat-o pe piaţă se datorează modului nostru profesional de a ne desfăşura activitatea, onestităţii şi muncii în echipă.

 

Easy Engineering: Care sunt modalităţile de dezvoltare pe care Triton le adoptă în prezent?

Petre Ghiţă: În 2012 am participat la înfiinţarea Retelei Tehnik care deţine în acest moment un număr de 15 magazine din domeniul comercializării sculelor şi utilajelor pentru construcţii, incluzând şi puncte de service autorizat în toate regiunile ţării. Cu acest grup ne propunem să răspundem la nevoile clienţilor din toată ţara, prin oferirea de servicii de calitate cu promptitudine şi seriozitate, a stocurilor permanente, a preţurilor unice la nivel naţional pentru toate produsele în ofertă şi a consultanţei tehnice din partea personalului calificat. De asemenea, ne pregătim şi de acapararea mediului virtual prin deschiderea celui mai complet magazin online de scule şi utilaje pentru construcţii. Vom oferi prin acest portal accesul la toată gama de produse comercializata de către Triton, disponibilă clienţilor din toată ţara prin intermediul comenzilor plasate pe site.

 

SC TRITON SRL

Membru al Reţelei Tehnik

B-dul Aurel Vlaicu,

Nr 217, CONSTANŢA

Tel. 0241 – 693.210

Fax. 0241 – 615.725

office@triton.com.ro

www.triton.com.ro

www.reteaua-tehnik.ro