TOATE AUTOVEHICULELE DE PASAGERI ALE GRUPULUI PSA SUNT CERTIFICATE IN CONFORMITATE CU NOILE TESTE DE LABORATOR WLTP, FIIND DISPONIBILE PENTRU CLIENTI

Toate autoturismele Peugeot, Citroën, DS, Opel și Vauxhall sunt certificate conform noii proceduri de testare WLTP (Worldwide harmonized Light Vehicles Test Procedure), care reflectă într-un mod mai realist consumul de carburant.

Datorită unor progrese tehnologice solide făcute în așteptarea noilor reglementări – SCR “Reducerea Catalitică Selectivă” și filtrul de particule pentru motoarele pe benzină GPF “Gasoline Particulate Filter” – Grupul PSA se poziționează așadar în fruntea plutonului constructorilor auto atunci când vine vorba de implementarea strictelor standarde.

Gilles Le Borgne, Vicepreședinte Executiv pentru Calitate și Inginerie în cadrul Grupului PSA, confirmă: “Alegerile noastre tehnologice pentru tratarea emisiilor poluante, cum ar fi SCR pentru toate motoarele diesel (lansat în 2013) și, mai recent, GPF pentru motoarele pe benzină cu injecție directă ne permit să oferim clienților noștri vehicule compatibile și ecologice. Acest lucru ne va permite să ne menținem poziția de lideri în ceea ce privește reducerea emisiilor”.

WLTP este un test mai riguros și de o durată mai mare, dezvoltat pentru a reflecta mai bine în ochii clienților consumul real și emisiile de noxe, față de reglementările anterioare NEDC.

Următorul pas va fi viitorul standard Euro 6.d-Temp, care se va aplica începând cu luna septembrie 2019. Acesta va ține seama, de asemenea, de emisiile poluante (NOx, CO și alte particule) măsurate în condiții de trafic real pe drumuri publice – așa numitele Real Drivind Emissions (RDE).

Încă din 2015 Grupul PSA a sprijinit în mod public implementarea reglementărilor WLTP. În plus, începând cu anul 2016, Grupul PSA a demonstrat o transparență unică prin publicarea pe site-urile Peugeot, Citroën și DS a datelor privind consumul de combustibil pentru mai mult de 1000 de modele, în condiții de trafic real și mai târziu privind datele legate de emisiile de NOx și alte particule. De asemenea, clienții, bine informați, își pot stabili modelul și parametrii de utilizare pentru a verifica consumul de combustibil al autoturismului utilizat.

Toate aceste date se bazează pe un protocol co-dezvoltat împreună cu două ONG-uri: Transport and Environment și France Nature Environnement. ptotocolul este certificat de o terță parte independentă (Bureau Veritas).