STONEREX – SOLUTII SUSTENABILE PENTRU PLACAREA FATADELOR

StoneRex este o companie de origine estoniană, cu prezență în Țările Baltice și cele Nordice care a intrat pe piața din România în anul 2014. Compania comercializează plăci din fibrociment pentru placări exterioare și interioare. Echipa Easy Engineering a stat de vorbă cu Karmen Jarca-Tammiste, Marketing Manager StoneRex SRL pentru mai multe detalii.

Easy Engineering: Care este obiectul de activitate?

Karmen Jarca-Tammiste: Suntem distribuitor al plăcilor din fibrociment pentru exterior și pentru construcții. În județul Prahova avem propria fabrică unde le prelucrăm și finisăm.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

K.J.T: Comercializăm plăci din fibrociment pentru placări exterioare și interioare. Plăcile pentru exterior au diverse mărimi, texturi și o gamă foarte largă de culori. Plăcile noastre se folosesc, în primul rând, pentru placarea fațadelor, dar au și foarte multe alte domenii de aplicație – balcoane, socluri, pereți interiori, pereții caselor pe structură metalică sau din lemn. Suntem prezenți în toată țara în lanțuri de magazine DIY și în depozite de materiale de construcții. Avem și câte un reprezentant StoneREX dedicat pentru diferitele zone ale țării.

E.E: În ce stadiu se află piața de materiale de construcții la momentul actual?

K.J.T: Piața se află într-o perioadă de relansare, de începere a unui fenomen de orientare a clienților din ce în ce mai mult către soluții noi, de bună calitate, ecologice, sustenabile și sănătoase. Primele proiecte sunt din 2014. Până acum, lucrările noastre au fost destul de diversificate – centre comerciale, case pe structură metalică, balustradele balcoanelor de blocuri, centre de agrement. Probabil în viitor vom avea mai multe lucrări și în zona rezidențială.

E.E: Ce noutăți aveți?

K.J.T: În anul 2015 nu am lansat produse noi, dar în anul 2016 estimăm că va fi propice lansării de produse noi, superioare calitativ, odată cu creșterea interesului clienților noștri pentru acest gen de produse.

E.E: Care sunt companiile care pot utiliza plăcile pentru fațade ventilate?

K.J.T: Conceptul fațadei ventilate devine din ce în ce mai interesant și pentru zona rezidențială, dar cel mai mult se folosește pentru clădiri de birouri, hoteluri, blocuri, clădiri publice.

E.E: Cum este piața pentru acest tip de materiale de construcții?

K.J.T: Fibrocimentul este un material destul de nou pe piața românească, dar mult testat în Europa și în America de Nord. Pentru segmentul placării fațadelor ventilate soluția noastră este una din cele mai convenabile ca preț.

stonerex text

E.E: Care sunt avantajele?

K.J.T: Structura și materialele folosite pentru fațade ventilate permit ventilarea lor naturală. Fațada ventilată ajută la păstrarea unui climat constant în interiorul clădirii – iarna peretele conservă căldura ținând clădirea caldă și vara plăcile reflectă căldura solară, astfel reducându-se temperatura în cameră. Fațada ventilată este o soluție sustenabilă, care în primă fază cere o investiție mai mare decât o fațadă clasică, dar asigură costurile reduse de întreținere, un mediu sănătos în interiorul clădirii și o fațadă impecabilă pentru mulți ani. Plăcile de fibrociment sunt o soluție ideală pentru acoperirea fațadelor ventilate, pentru că amplifică calitățile fațadei ventilate, asigurând durabilitate, rezistență la foc și izolație termică și fonică excelentă pentru clădire.

E.E: Oferiți și consultanță la achiziționare?

K.J.T: Oferim clienților tot suportul nostru pentru achiziționarea plăcilor de grosime potrivită, sfaturi pentru montaj, depozitare și transportul lor corect. Vizităm șantierele pentru a asigura o prindere corectă a plăcilor și îi ajutăm să rezolve eventualele probleme.

E.E: Câteva caracteristici importante ale acestor plăci.

K.J.T: În primul rând, plăcile de fibrociment sunt foarte rezistente – la foc, șocuri mecanice, oscilații de temperatură. Este un material ecologic care oferă foarte multe posibilități pentru placarea clădirilor și are durabilitate de 40-50 ani. Montajul lor este simplu și poate fi efectuat în orice anotimp.

 

STONEREX SRL

Str. Ramuri Tei nr. 20

020355 – București, Sector 2

Tel/Fax: 021 243 4681

info@stonerex.ro