ROCKWELL AUTOMATION: CRESTEREA PRODUCTIVITATII SI REDUCEREA COSTURILOR ENERGETICE

Rockwell Automation a introdus o suită de soluții de acționare ce va ajuta utilizatorii să reducă costurile energetice și să crească timpul de funcționare al aparaturii pentru activele implicate în aplicații solicitante. Mecanismele de acționare Allen-Bradley PowerFlex 755T oferă atenuare armonică, regenerare și configurații ale sistemului cu magistrală comună.

Interviu Marius Nichilciuc | Sales Manager End User, Rockwell Automation.

Easy Engineering: De când este compania în România?

Marius Nichilciuc: În timp ce noi am făcut afaceri în această țară timp de câțiva ani, activitățile noastre locale au fost coordonate de biroul din Praga, susținut de compania Vestra pentru România. Vom continua să lucrăm de aproape cu membrii locali ai PartnerNetwork și să construim o relație stabilă în România.

E.E: Ce probleme ați întâlnit de-a lungul timpului și cum le-ați rezolvat?

M.N: Scopul este de a sprijini clienții noștri să devină și să rămână competitivi la nivel global. Cu alte cuvinte să îi ajutăm să se orienteze spre industria de prelucrare inteligentă, procese care au devenit numărul unu printre industrii și țări din întreaga lume. Factorii politici și economici pun o presiune tot mai mare pe companii la nivel mondial și internațional, guvernele realizând că industria de prelucrare este un contribuitor major la PIB-ul lor. Mulți au creat inițiative naționale precum Germany Industrie 4.0 sau Statele Unite cu Advanced Manufacturing Partnership 2.0 (AMP 2.0). Aceste viziuni, strategii tehnologice sunt importante pentru companiile care se axează pe dezvoltarea strategiilor lor pentru a rămâne competitive la nivel global. Connected Enterprise este viziunea Rockwell Automation de a conecta informațiile, de la centrul de planificare către restul organizației. Este posibil acum să realizezi mai multe valori de business în ziua de astăzi.

E.E: Aveți acoperire națională?

M.N: Așa cum am menționat anterior, Rockwell Automation și-a extins activitatea directă în România și vom continua colaborarea strânsă cu distribuitorul nostru Vesta.

E.E: Ce puteți spune despre partea de service?

M.N: Rockwell Automation are o gamă completă de servicii de la Assets Management până la Consultanță, reparații și multe altele.

E.E: S-a schimbat profilul clientului în ultimul timp?

M.N: Profilul clientului nu s-a schimbat, însă, pentru clienții noștri este important ca ei să rămână competitivi la nivel global, aceștia trebuie să se pregătească și să se adapteze și mai mult industriei de prelucrare, cu scopul de a rămâne în top în fața competiției.

E.E: Ce noutăți aveți?

M.N: Au fost lansate recent câteva produse noi în timpul celui mai mare eveniment anual „Automation Fair”, vom reveni cu detalii în curând.

E.E: Ce ne puteți spune despre partea de piese de schimb?

M.N: Rockwell Automation oferă suport tehnic clienților noștri la nivel global 24h. Oferim combinația potrivită de servicii pentru a ajuta la creșterea productivității, optimizarea activelor fabricii și îmbunătățirea performanței financiare în cadrul întreprinderii, precum:

– Centru de suport tehnic;

– Contracte speciale;

– Mentenanță și reparați;

– Soluții de migrare;

– Suport online și telefonic;

– Servicii OnSite.

În plus, pentru a avea o soluție tip sursă unică pentru toate reparațiile produselor electrice, electronice, mecanice, noi oferim servicii complete de reparații pentru peste 200.000 de articole de la mai mult de 7.000 de producători.

Noile mecanisme de acționare cu CA

Cea mai recentă ofertă pentru mecanismele de acționare PowerFlex marchează introducerea tehnologiei TotalFORCE de la Rockwell Automation. Această nouă tehnologie de acționare oferă un control superior al motorului prin controlul precis și adaptiv al vitezei, rotației și poziției motoarelor electrice. Tehnologia TotalFORCE incorporează câteva caracteristici patentate care sunt proiectate să ajute la optimizarea sistemului utilizatorului și la menținerea productivității.

“Tehnologia de acționare cu CA este o investiție importantă pentru clienții noștri, iar ei vor ca aplicația să funcționeze în fiecare minut”, a spus Brad Arenz, product manager, Rockwell Automation. “Mecanismele de acționare PowerFlex 755T au fost proiectate să ofere metode de a economisi prin instalare, operare și mentenanță, având caracteristici avansate ce permit optimizarea utilizării activelor proprii”.

Portofoliul extins Allen-Bradley pentru mecanisme de acționare include acum acționarea armonică redusă PowerFlex 755TL, acționarea regenerativă PowerFlex 755TR și sistemul de acționare cu magistrală comună și CC PowerFlex 755TM, toate conforme specificațiilor IEEE 519. Aceste noi unități oferă avantaje în plus pentru o acoperire mondială, diagnostic cuprinzător și caracteristici de mentenanță, o punere în funcțiune și o instalare simplificate.

Cele trei soluții de acționare au metode de diagnoză avansate, predictive, pentru a estima și pentru a oferi notificări legate de ciclul de viață rămas al componentelor precum ventilatoare, contacte de releu, semiconductoare și condensatoare. Utilizatorii pot monitoriza activ parametrii precum temperatură și timp de funcționare ai unității de acționare și ai motorului pentru a permite acționarea preventivă în cazul în care e nevoie.