RIDGID INCHEIE UN PARTENERIAT DE DISTRIBUTIE CU ROCAST (VIDEO)

Ciprian Rotaru, Cosmin Andronescu

[video_youtube width=”560″ height=”349″ shadow=”true” autostart=”0″ autobuffer=”true” ]http://www.youtube.com/watch?v=tsr81c5K5Vo&feature=youtu.be[/video_youtube]

O afacere de familie care şi-a început activitatea în România încă din anul 2000, compania Rocast a încheiat recent unul dintre cele mai importante parteneriate ale acestui an, cel cu producătorul internaţional RIDGID. Compania Rocast (care are ca obiect de activitate distribuţia sistemelor de fixare, organelor de asamblare şi echipamentelor industriale), şi-a extins masiv activitatea în ultimii ani. Spre exemplu, doar cataloagele de promovare pentru serviciile şi produsele comercializate au ajuns, de la 30 de pagini cu produse în primii ani de activitate, la aproximativ 1.300 de pagini în anul 2013.

Rocast s-a poziţionat pe piaţa din România ca un furnizor complet pentru scule de mână şi echipamente industriale, oferind utilizatorilor nu doar echipamente, ci şi soluţii pentru problemele lor. În ceea ce priveşte sculele de mână, gama Rocast este foarte largă: porneşte de la burghie şi scule pentru filetat şi ajunge până la strunguri, maşini de frezat, aparate de sudură, scule pneumatice industriale pentru lemn şi metal. Până acum, din portofoliul companiei lipsea doar o gamă completă de echipamente şi soluţii destinate prelucrării ţevilor şi pentru inspecţia video: aşa a apărut parteneriatul cu producătorul RIDGID. Acest parteneriat de distribuţie reprezintă practic o completare a gamei existente, compania Rocast ajungând astfel să deţină în portofoliul său peste 60.000 de articole. Iar produsele RIDGID se regăsesc, începând din luna martie a acestui an, în catalogul de produse al companiei Rocast. „Demararea acestui parteneriat îmi dă speranţa că Rocast va fi privită pe piaţă ca un partener de servicii complet. Echipamentul cel mai interesant de la RIDGID este, după părerea mea, maşina de desfundat ţevi, cu jet de apă” declară domnul Cătălin Cătănoiu, Manager Rocast. De reţinut: compania Rocast oferă şi service pentru toate echipamentele, timpul de răspuns fiind rapid – trei zile de la semnalarea defecţiunii (iar în cazul în care echipamentul nu poate fi trimis la sediul din Bucureşti, echipele mobile se pot deplasa oriunde în ţară).

[h1 type=”1″ ]Interviu Camil Aliman – Area Manager Romania & Hungary, Ridge Tool Europe NV[/h1]

 

Easy Engineering: Ce înseamnă RIDGID? Cum a început afacerea în România?

Camil Aliman: RIDIGD împlineşte anul acesta 90 de ani, iar sediul central al companiei este în Elyria, Ohio, SUA. O mare parte din produsele RIDGID sunt produse high-tech, iar în ultimul timp am ajuns să producem chiar şi software. În România, businessul RIDGID a început cu opt ani în urmă; la acea dată aveam doar un singur distribuitor, acum avem o reţea compusă din peste 10 parteneri, cel mai nou fiind Rocast, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de scule şi echipamente de fixare din România.

 

Easy Engineering: Ce aşteptări aveţi de la acest parteneriat?

Camil Aliman: Consider că este un parteneriat benefic pentru ambele părţi, iar potenţialul de dezvoltare este unul mare. Rocast are deja o bază mare de clienţi, care pot deveni utilizatorii produselor noastre.

 

Easy Engineering: Ce game de produse vor fi distribuite?

Camil Aliman: Pentru început am făcut o selecţie de produse – cleşti, menghine, echipamente de filetare, dar şi echipamente pentru testare şi măsurare. Evident, paleta de produse RIDGID distribuite de Rocast se va extinde în viitor.

 

Easy Engineering: Cine sunt utilizatorii echipamentelor RIDGID?

Camil Aliman: Echipamentele RIDIGID sunt destinate în special industriei (industrie petrolieră, industrie grea), dar sunt extrem de utile şi firmelor de construcţii, celor de instalaţii şi micilor meseriaşi.

 

Easy Engineering: Ce înseamnă sloganul „We build reputations”?

Camil Aliman: Acest slogan a fost lansat de RIDGID în 2008 şi exprimă dorinţa noastră de a-i ajuta pe utilizatorii produselor RIDGID să îşi creeze o reputaţie integră în faţa clienţilor lor, folosind produsele noastre inovatoare.

 

Easy Engineering: Care dintre echipamentele RIDGID vi se pare cel mai interesant pentru utilizatori?

Camil Aliman: Maşina de filetat. Este un echipament foarte versatil, care se poate folosi într-o mulţime de situaţii: se poate utiliza la instalaţii petroliere, în rafinării pentru filetat ţevi sau de către firmele de instalaţii. În SUA există companii care folosesc aceste maşini pentru ridicarea uşilor de la hangarele avioanelor, iar într-un şantier naval sunt rotite valve cu ajutorul lor. Maşinile au nenumărate aplicaţii şi practic nu cedează niciodată. Se întorc în service o dată la 30 de ani şi atunci doar pentru reparaţii minore!

 

Easy Engineering: Care este produsul vedetă RIDGID?

Camil Aliman: Tăietorul articulat. Şi explicaţia e simplă: multe instalaţii din rafinării trebuie înlocuite cu echipamente noi, iar pentru acest lucru este necesar un tăietor care să taie fără să producă scântei. Tăietorul articulat marca RIDGID face exact acest lucru.

 

Easy Engineering: Ce planuri de viitor există pentru RIDGID?

Camil Aliman: Am dori să ne consolidăm poziţia pe piaţa produselor tradiţionale – filetare, tăiere şi cleşti, iar totodată să creştem şi să dezvoltăm piaţa pe partea de desfundare canalizări, care este aproape inexistentă.

 

„Pentru anii următori intenţionăm să mărim gama de produse oferite. Anul acesta ne

propunem să creştem cifra de afaceri cu 15-20%, iar anul viitor cu până la 40%” declară domnul Cătălin Cătănoiu, Manager, Rocast.

 

Info

www.ridgidblog.ro