OPERATIUNEA SDMO – INSTALARE IN GUATEMALA

SDMO & CESA, o companie de mentenanță a turnurilor de telecomunicații, tocmai a finalizat instalarea unui container cu sistem hibrid pentru telecomunicații, în El Chico, Guatemala. Este vorba de un mic sat de coastă care nu este conectat la rețeaua de telecomunicații locală, situat la 200 de km de Guatemala City.

Unul dintre factorii care țin de complexitatea proiectului a fost transportul. Pentru a ajunge la bază trebuie să treci o lagună cu pluta, neexistând alt mijloc de transport. Containerul alimentează o antenă de telecomunicații situată în apropiere de sat. Soluția proiectată și implementată de către SDMO înlocuiește două seturi standard de generatoare industriale care operau 24/7. Datorită soluției hibride, sistemul funcționează doar pentru câteva ore pe zi. Prin urmare, operațiunile de întreținere sunt efectuate la intervale mai lungi de timp și rezervorul este reumplut doar de patru ori pe an, în loc de 24 de ori, ceea ce se traduce printr-o reducere importantă a costurilor de exploatare.

Sistemul SDMO, include:

• un generator J30U set cu motor John Deere;

• baterii;

• rezervor de combustibil;

• panouri fotovoltaice pe acoperiș;

• sistem de management energetic: Smart Energy Center.

Locul de amplasare a instalației, care încorporează un grad ridicat de autonomie, este într-o zonă izolată. Prin urmare au fost luate măsuri suplimentare de siguranță. În cazul unei defecțiuni, antena releu poate continua să funcționeze timp de 12 ore folosind bateriile.

Specificații tehnice:

Container: 1 x J30U

Putere (PRP): 31,8 kVA

Motor: John Deere

Tip: 3029DF120

Alternator: ECP28-VL

Rezervor separat: 1.000 l

Baterii OPZV: 1.500 Ah

Smart Energy Center

Pe acoperiș, panouri fotovoltaice: 24 mp

Totul este controlat cu ajutorul unui sistem de monitorizare de la distanță, accesibil prin intermediul internetului. Există camere de luat vederi care filmează în permanență și un pachet software, ce oferă în timp real date operaționale.

Compania SDMO reprezintă unul dintre cei mai importanţi producători de generatoare, la nivel mondial. SDMO a proiectat o serie de produse competitive, de înaltă performanță, recunoscute ca fiind unele dintre cele mai complexe din piaţă. În condiţiile în care cerințele sunt din ce mai exigente, SDMO a adoptat o politică de îmbunătățire continuă a gamei sale de produse și servicii. Strategia de concentrare pe un singur sector de echipamente a dus la dezvoltarea companiei care, la ora actuală, este în măsură să ofere produse de încredere, ce îndeplinesc cele mai riguroase standarde.

SDMO are o experiență de peste 40 de ani în dezvoltarea generatoarelor, reprezentând o alternativă eficientă în cazul unei pene de curent. Dinamismul personalului şi flexibilitatea în procesul de producție au condus SDMO către inovaţie. Compania s-a axat pe dezvoltarea rețelei de distribuție și pe o politica de service activ, două dintre valorile sale principale. Energia înseamnă viață, iar SDMO creează echipamente pentru confortul și siguranța tuturor.

SDMO are o prezenţă extrem de activă şi pe piaţa din România, atingând o cotă de piaţă importantă atât pe segmentul de echipamente portabile cât şi pe cel al generatoarelor staţionare sau al soluţiilor speciale. Societatea BT Best Tools Company, distribuitorul pentru România a generatoarelor, acoperă mai multe segmente de piaţă precum cel industrial, închirieri sau proiecte speciale. A reuşit să dezvolte cu succes mai multe canale de distribuţie pentru toată gama de echipamente din portofoliul grupului SDMO.

B.T. Best Tools Company a fost înfiinţată în anul 2006, începându-şi activitatea prin distribuirea echipamentelor de curăţenie din gama mică precum: aspiratoare profesionale, maşini de spălat pardoseli şi maşini de măturat. În timp, gama de echipamente a fost diversificată, dezvoltând trei divizii separate. Prima divizie se ocupă acum în continuare de vânzarea echipamentelor de curăţenie şi echipamentelor de salubrizare, a doua de grupuri electrogene iar a treia o reprezintă partea de reprezentare şi distribuţie a echipamentelor de construcţii.

SDMO la nivel global:

– O reţea de distribuţie prezentă în peste 180 de ţări;

– 8 filiale în Germania, Argentina, Belgia, Brazilia, Spania, SUA, Anglia şi Nigeria:

– 5 reprezentanţe (Johannesburg, Algiers, Dubai, Cairo, Moscova);

– 4 platforme de depozitare (Miami, Le Havre, Lomé, Dubai).

Game de produse:

Gama de energie portabilă – această gamă este destinată în principal consumatorilor rezidenţiali dar şi unui segment primar al celor profesionişti. Puterile grupurilor variază între 0.9 şi17.5 kVA. Include grupuri electrogene portabile şi rezidenţiale, grupuri de sudură şi pompe de apă.

Grupurile electrogene rezidenţiale sunt silenţioase, prietenoase cu mediul şi în acelaşi timp fiabile. Oferă utilizatorilor rezidenţiali siguranţa şi confortul unei alimentări fără oprire a energiei electrice, grupurile pornind automat în cazul întreruperii reţelei existente.

Grupurile de sudură sunt dotate cu o dublă funcţie. Acestea sunt esenţiale pe şantierele unde este necesar să se sudează dar nu există o alimentare la reţeaua de electricitate. Gama WELDARC este practică iar echipamentele se instalează rapid. A doua funcţie o reprezintă faptul că pot servi ca o sursă de energie electrică de rezervă.

Pompele de apă se pot folosi într-o multitudine de aplicaţii. Gama AQUALINE acoperă majoritatea cerinţelor pieţei, permiţând transferul de apă curată ori apă cu conţinut solid ridicat.

Gama pentru închirieri

Grupurile din aceasta gamă au puteri cuprinse între 2,75 şi 2.500 kVA. Acestea, împreună cu turnurile pentru iluminat au fost proiectate în special pentru companiile care au o necesitate frecventă şi în acelaşi timp foarte variată de energie portabilă. Robusteţea şi configuraţiile complexe ale echipamentelor sunt cuvintele cheie care descriu această gamă, fiind adaptate în special segmentului pentru închirieri.

Gama portabilă: include grupuri electrogene cu cadru metalic, concepute pentru a răspunde cerinţelor pieţei de închirieri: foarte manevrabile, sigure dar şi stabile.

Gama de iluminat: turnuri de iluminat pentru şantiere, fixe şi mobile. Acestea oferă o sursă de lumină pentru orice tip de mediu şi anotimp.

Gama specială pentru evenimente: include grupuri electrogene cu o tehnologie de performanţă înaltă, pentru reducerea zgomotului. Reprezintă o gamă ideală pentru mediile sensibile precum evenimente ori zonele urbane.

Gama compact (15-200 kVA): include grupuri electrogene robuste, cu un design funcţional care combină ingeniozitatea şi performanţa într-un mod optim.

Gama Contenergy (715 – 2500 kVA): este o gamă ideală pentru operaţiuni la scară mare: grupuri electrogene de putere înaltă, izolate fonic, în containere.