Design fascinant, siguranță la cel mai înalt nivel, rentabilitate maximă, funcționalități dedicate clienților şi un pachet de soluții de conectivitate care duc sistemul de infotainment şi aplicațiile într-o nouă eră: cea de a treia generație a Mercedes-Benz Sprinter redefinește standardul segmentului de autovehicule comerciale ușoare de dimensiuni mari. Cu toate acestea, fondatorul acestui segment de piață își arată adevărata valoare prin combinarea tuturor atributelor sale individuale într-o soluție completă.

“În viitorul logisticii și al transportului, variabilitatea și disponibilitatea soluțiilor dorite de clienți reprezintă factori esențiali pentru atingerea performanței. Astfel, un autovehicul performant nu mai este suficient pentru nevoile clienților din acest segment. Multifuncțional, noul Sprinter trebuie să reprezinte mai mult decât suma componentelor și funcționalităților sale. Având un număr fără precedent de variante disponibile, o gamă vastă de servicii de conectivitate și sistemele telematice de ultimă generație, noul Sprinter se adaptează la o gamă foarte mare de cerințe privind transportul comercial și mobilitatea. Astfel, noul Sprinter reușește exact ceea ce au demonstrat generațiile sale anterioare: redefinește din nou segmentul autovehiculelor comerciale ușoare. Astfel, acesta va schimba percepția asupra dotărilor inteligente ridicând întregul segment la un nou nivel, contribuind considerabil la afacerile clienților noștri”, a declarat Volker Mornhinweg, Head Mercedes-Benz Vans.

„Peste 3,4 milioane de autovehicule livrate în 130 de țări reprezintă un record excelent, realizat de primele două generații ale Sprinter. Acest fapt confirmă, fără îndoială, că Sprinter este un produs de renume global și trebuie să răspundă unui număr impresionant de cerințe specifice, atât individuale, cât și ale industriei. De aceea, am extins și mai mult portofoliul Sprinter, acesta fiind acum capabil să acopere mult mai bine anumite segmente de piață cu noi funcții. Împreună cu serviciile de conectivitate, noul Sprinter deschide noi posibilități în ceea ce privește eficiența și optimizarea proceselor, mai multe decât oricare dintre modelele precedente ale Mercedes-Benz Vans”, spune dr. Ulf Zillig, manager general de proiect Sprinter în cadrul Mercedes-Benz Vans.

Noua generație telematică, disponibilă și pe Noua Clasa A, asigură baza perfectă pentru toate nevoile logistice și de transport. Noul Sprinter demonstrează atât adaptabilitatea sa deosebită în ceea ce privește conectivitatea, cât și integrarea în segmentul său de utilizare și la cerințelor clienților.

Peste 1,700 de variante Sprinter disponibile

Versiunile de caroserie Furgon, Tourer, pick-up, sașiu, cap-tractor, trei configurații diferite de tracțiune – inclusiv, în premieră, tracțiune pe puntea din față – variantele diferite de cabină, de lungime a caroseriei, tonaj, înălțime a compartimentelor de încărcare și numeroasele opțiuni de individualizare, toate acestea permit configurarea autovehiculului într-o gamă largă de posibilităţi. Astfel, pot fi configurate peste 1,700 de variante ale noului Sprinter, mult mai multe decat în cazul modelului precedent. Această modularitate ridicată la superlativ definește viziunea noului concept Sprinter, care răspunde perfect atât cerințelor specifice domeniului de utilizare, cât și necesităților diferitelor segmente de clienți.