Mercedes-Benz G-Klasse 2018 Mercedes-Benz G-Class 2018

NOUL G DE LA MERCEDES-BENZ – REINVENTAREA UNEI LEGENDE

Noul G impresionează prin performanță, sistemele de asistență de ultimă generație, manevrabilitatea extraordinară și nivelul de siguranță. În același timp, noua suspensie, modurile de conducere DYNAMIC SELECT, funcția “G-Mode” și cele 3 diferențiale blocabile 100% îmbunătățesc nu doar confortul la rulare, cât și agilitatea autoturismului, indiferent de terenul parcurs.

Dezvoltarea noului model a adus cu sine o suită de provocări pentru echipa Mercedes-Benz. “Îmbunătățirea la nivel tehnologic a unei legende, cum este cazul Clasei G, a fost deopotrivă o provocare și o oportunitate. Fiecare piesă și fiecare șurub au fost analizate cu atenție maximă”, a explicat Dr. Gunnar Güthenke, Head al Off-Road Product Group în cadrul Mercedes-Benz. “La nivelul caroseriei, principala noastră preocupare a fost creșterea rigidității autovehicului, cât și elementele conectoare dintre șasiul tip scară, pe de-o parte, și suspensie și trenul motor, pe de cealaltă”.

Reinterpretarea modernă a Clasei G

Clasa G, vehiculul off-road de lux al Mercedes-Benz, este un etalon la nivel global cand vine vorba de design. Aspectul exterior al SUV-ului nu a suferit schimbări semnificative din 1979 până în prezent. Elemente reprezentative ale modelului continuă să aibă funcționalitățile tradiționale, adăugate la aspectul unic al Clasei G. Toate acestea se regăsesc și la noua versiune: mânerul inconfundabil al portierei și sunetul caracteristic la închiderea portierei, ornamentele cu rol de protecție sau roata de rezervă expusă pe ușa portbagajului și indicatoarele de direcție proeminente. Astfel de trăsături extraordinare ale vehiculului, alături de numeroasele linii și unghiuri drepte vizibile la exterior, contribuie la aspectul consacrat al modelelor Clasa G.

Designul actualizat al Clasei G urmărește filosofia Sensual Purity a brandului, rămânând totodată fidel caracterului autentic și inconfundabil original. Drept rezultat, poziționarea exterioară a balamalelor portierelor și capota specifică legendarului model sunt trăsături preluate la nivelul noii generații. Prin cea mai recentă modernizare, legenda off-road – care a fost îmbunătățită constant din punct de vedere tehnic în ultimele decenii, însă vizual, a rămas aproape neschimbată – face saltul în noua eră, atât din punct de vedere al tehnologiei de la bord, cât și al formei. Noul G este mai lung cu 53 mm și mai lat cu 121 mm, având o prezență chiar mai robustă decât anterior, atât în condiții de on-road, cât și off-road.

Mai mult decât oricând, noua Clasa G pare să fie “turnată” dintr-o singură bucată. Toate suprafețele autoturismului sunt mai întinse, aparent mai tensionate, în timp ce calitatea suprafețelor a fost adusă la un nou nivel. Astfel, rezultatul este evident la nivelul îmbinărilor mai înguste și mai precise, cât și al tranzițiilor mai armonioase între componentele caroseriei. În plus, arcadele roților și barele de protecție sunt integrate mai ușor în designul caroseriei, rezultatul fiind un aspect mai omogen și fluid al liniilor caroseriei.

Interior: legendă autentică

În timp ce la exterior a fost păstrat aspectul clasic, emblematic al Clasei G, interiorul noii generații a fost modernizat fundamental, reinterpretând moștenirea vehiculului clasic și reflectând aspectul exterior în habitaclu. Prin caracterul său puternic de off-road și dotările luxoase, Clasa G are deja o tradiție importantă în ceea ce implică îmbinarea celor două extreme într-o simbioză armonioasă. Calitatea superioară a materialelor utilizate este inconfundabilă de la prima vedere și atingere. Fiecare detaliu este finisat manual, cu finețe absolută.