NOILE MERCEDES-BENZ – CLASA C SI CLASA C T-MODELL

Pe lângă noile Clasa G și Mercedes-AMG GT Coupé în patru uși, Mercedes-Benz va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an noile versiuni limuzină și estate (break) ale Clasei C, cu noi motorizări, atât pe benzină și motorină, dar și plug-in hibrid.

Aflată în cel de-al cincilea an de producție, generația actuală a Clasei C este cel mai de succes model de serie al Mercedes-Benz și etalează numeroase îmbunătățiri. Designul exterior și interior au primit fiecare o cosmetizare aparte. Arhitectura electronică este complet nouă. Extraopțiunile includ un panou de instrumente complet digital și sisteme multimedia cu opțiuni de afișare personalizată a informațiilor, cât și cu acces la o bibliotecă muzicală. Sistemele de asistență beneficiază de asemenea de un upgrade, ridicându-se la nivelul de performanță al celor disponibile la bordul Clasei S.

Aflat în 2017 în cel de-al patrulea an pe piață, actuala generație Clasa C a fost anul trecut cel mai bine vândut model Mercedes-Benz la nivel global, cu peste 415.000 de unități.

Noua Clasa C combină emoția cu inteligența. Aspectul autoturismului este în principal definit de partea sa frontală, precum și de design-ul farurilor și al stopurilor. Pentru noua versiune, linia de echipare AMG include în dotarea standard grila radiatorului cu pini în design diamant. Bara de protecție frontală este prevăzută cu un element decorativ argintiu (în echiparea standard), un element decorativ placat cu crom pentru versiunea AVANTGARDE, respectiv un element decorativ triplu, placat cu crom, pentru versiunea EXCLUSIVE.

Designul blocurilor optice frontale și din spate este mult mai clar conturat, iar detaliile acestora evidențiază și subliniază caracterul modern al autoturismului. Farurile LED super-performante, cu designul lor purist, sunt disponibile opțional, iar farurile MULTIBEAM LED sunt introduse în echiparea Clasei C pentru prima dată, fiind disponibile suplimentar cu fază lungă ULTRA RANGE.

Interiorul sportiv emană eleganță, formele sale line redând o nouă interpretare a luxului modern. Consola centrală este caracterizată, în primul rând, de ornamentele elegante printre care nuc maro cu finisaj poros sau stejar antracit cu finisaj poros. Elementul central al consolei, realizat din lemn, combină caracterul artistic al unui produs realizat manual cu aspectul modern. Interioarele sunt acum disponibile și în culorile gri magma și negru, la care se adaugă culoarea maro saddle pentru linia AMG Interior.

Clasa C adoptă opțiunile de control și conceptul de afișare al actualei Clase S, cu un display complet digital ca dotare opțională, care oferă trei teme diferite: “Classic”, “Sport” și “Progressive”. Volanul încorporează butoane cu senzor tactil. Acestea permit interacțiuni similare cu touchscreen-ul unui smartphone. Controlarea sistemului DISTRONIC și a pilotului automat prin intermediul comenzilor de pe volan sunt o altă noutate. Sistemul de infotainment poate fi operat suplimentar prin intermediul touchpad-ului sau a controller-ului (noutate: feedback haptic) în consola centrală sau prin intermediul comenzii vocale LINGUATRONIC.

Noul model Clasa C include cele mai moderne sisteme de asistență activă la conducere, asigurându-i șoferului mai mult confort și suport, dar și un nivel de siguranță chiar mai ridicat față de versiunea precedentă. Clasa C poate fi condusă semi-autonom în anumite situații. În plus, autoturismul utilizează hărți și sisteme de navigație pentru calibrarea funcțiilor de asistență. De exemplu, sistemul Active Distance Assist DISTRONIC, parte a pachetului Driving Assistance, vine în sprijinul șoferilor în numeroase situații, anticipând și ajustând viteza mașinii pentru cel mai bun comportament rutier, în funcție de locație și de condițiile de trafic. Funcționalități similare au și sistemele Active Emergency Stop Assist și Active Lane Change Assist, fiind noi funcții ale sistemului Active Steering Assist.

Blocurile optice frontale MULTIBEAM LED sunt o caracteristică nouă pentru Clasa C. Fiecare dintre acestea cuprinde 84 LED-uri individuale. Acestea permit o reglare a farurilor extrem de rapidă și precisă, controlată electronic, adaptată traficului.

Sistemul ENERGIZING Confort Control (dotare opțională) conectează diferite sisteme dedicate confortului resimțit de șofer și pasageri. Acesta utilizează sistematic funcțiile de climatizare (inclusiv aromatizarea) și funcțiile scaunelor (încălzirea, ventilația, masajul) precum și iluminatul, muzica și permit o configurație specială adaptată dispoziției și necesității acestuia. Astfel, este resimțit un efect pozitiv asupra șoferului, atât la nivelul tonusului, cât și din punct de vedere al performanței la conducere.