NOILE INCARCATOARE DE INALTA PERFORMANTA VOLVO

Încărcătoarele Volvo din seria H asigură un nivel mai scăzut de emisii şi un consum mai mic de combustibil în clasa 18-22 tone. Încărcătoarele L110H şi L120H oferite de Volvo

Construction Equipment, dotate cu motor puternic conform cu Tier 4 Final/Stage IV, respectă legislația strictă în domeniul emisiilor, îmbunătățind, în același timp, eficiența consumului de combustibil cu până la 18% datorită transmisiei Optishift opționale.

Noile încărcătoare L110H şi L120H dezvoltate de Volvo Construction Equipment se numără printre cele mai ecologice și economice utilaje construite până acum. Reprezentând ultima generație de utilaje din clasa de 18-22 tone, aceste încărcătoare sunt acționate de un motor de 8 litri, conform normelor Tier 4 Final/Stage IV, cu regenerare complet automată, care combină înalta performanță cu un nivel scăzut de emisii și un consum redus de combustibil.

Eficiența în consumul de combustibil caracteristică motorului Volvo D8J este sporită de transmisia perfect armonizată și de sistemul hidraulic inteligent care furnizează energie numai la cerere. În plus, sistemul hidraulic cu detectarea sarcinii asigură un răspuns rapid pentru obținerea unui control excelent asupra încărcăturii și a unor cicluri de producție mai scurte. O altă dotare inteligentă este funcția opțională Reverse-By-Braking (RBB). Aceasta reduce automat turația motorului și acționează frâna de serviciu atunci când operatorul schimbă sensul de mers al utilajului. Acest lucru nu numai că economisește combustibil, dar reduce forțele aplicate asupra grupului motopropulsor, prelungind astfel durata de viață a componentelor.

În același timp, tehnologia OptiShift dezvoltată de Volvo, opțiune care este acum disponibilă și la utilajele L110H și L120H, combină funcția RBB cu un convertizor de cuplu cu blocare pentru a crea un cuplaj direct între motor și transmisie, eliminând pierderile de putere în convertizorul de cuplu și reducând consumul de combustibil cu până la 18%. Pedala Eco reduce și mai mult consumul de combustibil prin aplicarea unei forțe mecanice de rezistență la apăsare care încurajează operatorul să folosească mai puțin pedala de accelerație atunci când turația motorului este pe punctul de a depăși intervalul de funcționare optimă.

Un singur utilaj, multe posibilități

Utilajele L110H și L120H sunt nu doar foarte eficiente, dar și extrem de versatile, putând fi utilizate într-o gamă largă de aplicații, de la manipularea și încărcarea materialelor, la reciclare, săparea de tuneluri și extracție. Aceste utilaje de 18-22 tone sunt echipate cu o varietate de atașamente Volvo specializate care includ diferite tipuri de cupe, brațe de manipulare a materialelor, furci, mături și lame pentru zăpadă pentru a asigura un timp maxim de funcționare și a obține un nivel maxim de profitabilitate din partea fiecărui utilaj. Atașamentele sunt concepute ca parte integrantă a încărcătorului, cu funcții și proprietăți ideal adaptate pentru a reduce la minimum pierderile de energie și a spori productivitatea. În același timp, articulația unică Torque Parallel (TP) dezvoltată de Volvo asigură o forță de rupere mare și o mișcare paralelă excelentă în întregul interval de ridicare, iar sistemul opțional de suspensie a brațelor (BSS) reduce pierderea de material din cupă și sporește productivitatea cu până la 20% la operarea pe teren denivelat.

Productivitate înaltă

Productivitatea fiecărui schimb de lucru este, de asemenea, sporită datorită cabinei de top în industrie cu care sunt dotate utilajele L110H și L120H. Aceasta oferă operatorului un mediu sigur, curat și comod indiferent de condițiile de afară. Operatorul poate intra ușor și în siguranță în cabina certificată ROPS/FOPS, prin intermediul unei scări de acces ce permite susținerea în trei puncte, prevăzută cu trepte anti-derapare, echipată cu balustrade solide și poziționate în mod ideal. Cadrul larg al ușii se deschide la un unghi convenabil de 95 de grade și, opțional, ușa poate fi deschisă chiar și de la distanță. O lampă pentru iluminarea zonei de acces în cabină este, de asemenea, disponibilă ca opțiune menită să sporească siguranța la intrarea și ieșirea în/din utilaj.

În interior, cabina este spațioasă, dispunând de un spaţiu generos pentru depozitarea articolelor personale. Nivelurile de zgomot intern sunt reduse la minimum de izolaţia fonică eficientă, iar scaunul îmbunătăţit şi protecţia la vibraţii asigură o deplasare lină şi comodă. Calitatea aerului este garantată de un filtru performant din industria de profil care permite recircularea aerului din cabină în proporţie de 90%, pentru îndepărtarea continuă a prafului.

Pentru a limita oboseala operatorului, toate elementele de comandă şi tablourile de informaţii au fost poziţionate în mod ergonomic. Pentru operarea cu uşurinţă a utilajului este disponibilă opţiunea unei comenzi joystick multifuncţionale care permite operatorului comandarea simultană şi precisă a funcţiilor hidraulice. Funcţiile pentru deplasarea spre înainte, marşarier şi trecere în treapta inferioară de viteză sunt, de asemenea, incluse pe consola din partea dreaptă. Informaţiile vitale ale utilajului, precum nivelurile de combustibil şi ulei, sunt afişate pe un ecran uşor de citit care este vizibil clar din scaunul operatorului chiar şi în condiţii de lumină solară puternică. Configuraţiile şi testele de bază pot fi efectuate fără ca operatorul să trebuiască să se deplaseze din scaun.

La dispoziţia utilizatorului

Verificările de service zilnice ale întregului utilaj pot fi efectuate rapid şi uşor la nivelul punctelor de service grupate. De asemenea, capota motorului se deschide electronic pentru a oferi operatorului sau tehnicianului acces complet şi uşor la compartimentul motor. Acest lucru permite utilajului să îşi reia lucrul cât mai repede posibil. În plus, un număr de componente necesită un nivel foarte redus de întreţinere. Articulaţia punţii spate conţine lagăre cu ungere permanentă, motiv pentru care nu necesită niciun fel de întreţinere. În plus, ventilatorul de răcire poate fi inversat pentru a permite auto-curăţarea unităţilor de răcire.

În rarele ocazii în care un încărcător Volvo necesită mai mult decât o inspecţie de rutină, experţii Volvo stau întotdeauna la dispoziţie pentru consultanţă de specialitate prin intermediul unei infrastructuri complexe de distribuitori şi tehnicieni. Combinând cunoştinţele locale cu experienţa globală, Volvo poate furniza o gamă întreagă de soluţii, de la piese Volvo originale la tehnologie avansată de monitorizare a utilajului, ceea ce reduce costurile de proprietate totale şi sporeşte profitabilitatea pe întreaga durată de funcţionare a utilajului.