NOILE BMW SERIA 2 COUPÉ SI CABRIOLET

BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet au ridicat standardele în segmentul premium al clasei compacte în ceea ce priveşte dinamica, estetica şi latura emoţională. Programate pentru a fi lansate în iulie 2017, noile modele promit să continue povestea de succes a acestui concept. Ele oferă un stil mai accentuat al părţii frontale, faruri LED disponibile standard, actualizări suplimentare ale interiorului şi noi servicii de conectivitate. De asemenea, automobilele oferă performanţe sportive imbatabile, graţie tracţiunii spate, unică în segment. Peste 140.000 de unităţi ale modelelor produse la Leipzig au fost livrate până acum clienţilor. Cele mai importante pieţe sunt SUA, Marea Britanie şi Germania. În România, proiectul şcolii de pilotaj Smart Driving a creat un campionat în jurul BMW 228i Coupe şi a adus o serie de astfel de modele în competiţii pe Motorpark Romania, circuitul de la Adâncata.

Noile elemente de design şi lumini LED accentuează prezenţa şi eleganţa automobilelor BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet vin cu o serie de finisări ale designului pentru partea frontală. Acum, ambele modele dispun standard de faruri bi-LED. Blocurile optice principale pot fi comandate opţional sub formă de faruri LED integrale adaptive, grafica lor luminoasă proeminentă consolidând impresia dinamică şi tehnică pe care o creează partea frontală. Aspectul familiar de faruri circulare duble are o interpretare hexagonală, care inspiră o apariţie mai sportivă, mai concentrată şi mai sofisticată. Grilă mai mare a radiatorului oferă părţii frontale a noilor modele un aspect mai lat şi îi permite să proiecteze o impresie mai sportivă. Prizele de aer exterioare din partea frontală în trei secţiuni sunt acum mai largi şi accentuează poziţia puternică a automobilelor pe şosea. Şi partea spate are o imagine puternică, stopurile monobloc (LEDuri standard) cu forma L emblematică pentru BMW extinzându-se multe în flancuri.

Modernizări suplimentare pentru interior şi întâlniri Interiorul noilor modele BMW Seria 2 dispune de un design complet nou pentru panoul de instrumente, care accentuează şi mai clar orientarea către conducător şi îmbunătăţeşte semnificativ sentimentul de calitate pe care îl oferă cockpitul. Acum, interiorul este mai spaţios, construit mai clar pentru o ergonomie îmbunătăţită suplimentar. Designul elegant este accentuat de o serie de detalii precum cusăturile contrastante şi suprafaţa de culoare negru lucios pentru consola centrală şi elementele cromate pentru panourile de control de pe uşi. Noile variante de tapiţerie cu stofă sau piele pentru scaune, benzile decorative pentru interior din aluminiu sau lemn fin şi panourile negru lucios cu accente cromate oferă posibilităţi extinse de personalizare.

Noi jante din aliaj uşor, noi culori de vopsea, caracter practic excelent Pe lângă varianta standard, modelele Coupé şi Cabriolet sunt disponibile şi în variante Luxury Line, Sport Line şi M Sport, iar portofoliul include şi un versiune BMW M Performance – BMW M240i/M240i xDrive. Mediterranean Blue, Seaside Blue şi Sunset Orange au fost adăugate în selecţia de culori pentru exterior. Iar varietate de jante din aliaj uşor a fost şi ea extinsă – la 17 designuri în format de 16, 17 şi 18 ţoli.

La o lungime de 4.432 de milimetri, BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet oferă calităţile sportive într-un pachet compact, foarte agil. Modelul coupé are o capacitate a portbagajului de 390 de litri, în timp ce soft top-ul din stofă, operat electric, al variantei Cabriolet oferă confort acustic admirabil când este închis datorită izolaţiei suplimentare. În plus, poate fi deschis şi în mişcare – la viteze de până la 50 km/h.

Concept de operare şi conectivitate Monitorul central high-res de 8,8 ţoli (22,35 cm) al noilor BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet dispune acum de facilitate touchscreen dacă este comandat sistemul de navigaţie Professional opţional. Aceasta îi conferă conducătorului o nouă modalitate de operare a diferitelor funcţii, pe lângă cea mai recentă generaţie a sistemului de operare iDrive (disponibil standard), Touch Controller şi sistemul inteligent de control vocal.

Modelele de generaţie nouă prezintă opţiunea de încărcare wireless a smartphone-urilor compatibile prin intermediul unui spaţiu de încărcare prin inducţie, iar BMW oferă ca accesoriu o husă iPhone pentru a facilita încărcarea prin inducţie şi pentru acest tip de telefon.