METIGLA, ADAPTAREA LA NOILE CONDITII ALE PIETEI

Easy Engineering: Ce produse/soluții noi aveți pentru clienții dvs?

METIGLA: De la începutul anului, am adăugat două noi produse în portofoliul METIGLA, tabla prefălțuită Clic şi Falt FONO şi tabla cutată FONO. Membrana autoadezivă FONO, aplicată pe partea interioară a tablei, oferă o rezistență sporită la temperaturi extreme ale mediului ambiant, absoarbe condensul şi diminuează zgomotul produs de ploaie, pe suprafața acoperişului.

Mai mult decât atât, pentru a veni în întâmpinarea tendințelor din piață, concentrate către profile din tablă de calitate înaltă, cu garanție extinsă, am adăugat o nouă culoare pentru finisajul premium PUR NOVA, gri RAL 7024.

E.E: Cum îi vor ajuta aceste produse/soluții în perioada următoare?

METIGLA: La METIGLA, păstrarea calității înalte a materialelor utilizate în procesul de producție este unul din obiectivele companiei, așadar tabla prevopsită pe care o utilizăm este realizată din oțel de calitate superioară, cu protecție de zinc de minim 275 g/m², ce îi oferă o rezistență ridicată la coroziune. Împreună cu un finisaj premium, aşa cum este PUR NOVA, acoperişul Metigla aduce multiple beneficii utilizatorilor, dintre care, unul din cele mai importante este durabilitatea. Metigla PUR NOVA, finisaj din poliuretan mat de 55 µm, beneficiază de o garanție de 30 de ani şi o durată de viață de peste 50 de ani, remarcându-se prin textura mată a vopselei şi protecția de zinc de minim 275 g/m². Toate aceste caracteristici asigură produsului finit o rezistență sporită împotriva zgârieturilor şi o protecție ridicată contra depigmentărilor, reducând acțiunile nocive ale factorilor de mediu, asupra profilului de tablă. Finisajul este disponibil pentru profilele de țiglă metalică Star, Mira şi Clas, tabla prefălțuită Clic şi Falt, precum şi pentru produsele diviziei Metigla Industrial (tabla cutată, panourile termoizolante şi casetele de fațadă).

„În cazul acoperişului cu membrană FONO, principalele beneficii, de care se pot bucura utilizatorii, sunt absorbția şi eliminarea condensului, format pe partea interioară a tablei, precum şi diminuarea considerabilă a zgomotului produs de ploaie, cu impact major în îmbunătățirea nivelului de confort al locuinței”, menționează Cristian Mătăşel, Director General Metigla.

E.E: Cum au reacționat colaboratorii dvs la noile condiții de muncă?

METIGLA: „Pe perioada stării de urgență şi, ulterior, de alertă, nu am oprit procesele de producție, comerciale şi logistice, în schimb ne-am asigurat de implementarea şi respectarea unor măsuri stricte de siguranță epidemiologică a personalului şi colaboratorilor, cu care intrăm în contact la sediul METIGLA, pentru a ne asigura că păstrăm activitatea companiei cât mai aproape de normal. Această strategie ne-a permis să răspundem prompt la solicitările partenerilor noştri, fără să le întrerupem sau afectăm în vreun fel activitatea”, adaugă Cristian Mătăşel.

E.E: În ce condiții s-a făcut trecerea de la situația post COVID-19 la cea actuală?

METIGLA: „Considerăm că provocările aduse de perioada COVID-19 sunt departe de a se fi încheiat şi că protecția şi siguranța activității de zi cu zi devine, începând din acest an, o nouă normalitate, la care fiecare companie va fi nevoită să adere”, menționează Cristian Mătăşel.

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului?

METIGLA: METIGLA este o companie stabilă, cu peste 20 de ani de experiență pe piața din România şi cu resursele necesare pentru a depăși cu bine perioadele mai dificile, cum este cea în care ne regăsim cu toții.

„La început de an am resimțit o scădere semnificativă a cererii pe segmentul rezidențial, care s-a redresat în ultimele trei luni. În acest moment, cererea de produse rezidențiale se regăseşte pe un trend pozitiv, cu o creştere importantă, față de anul trecut. Vedem însă o schimbare în comportamentul clientului final de acoperişuri, care, pe lângă faptul că a devenit mai precaut în alegerea produselor, începe să-şi concentreze mai mult atenția către gamele de produse premium.

Segmentul industrial păstrează acelaşi ritm specific sezonalității. Avem proiecte mari în derulare, în acest moment, a căror valoare cumulată depăşeşte cifrele din aceeaşi perioadă a anului trecut.”, adaugă Cristian Mătăşel.

 

Metigla SRL

0784118811

vanzari@metigla.ro

www.metigla.ro