MERCEDES-BENZ UNIMOG, PUTERE SI FLEXIBILITATE

Progres şi siguranţă, perfecţiune şi responsabilitate, performanţă şi inovaţie – acestea sunt doar câteva dintre valorile pe care clienţii Unimog le asociază pe bună dreptate cu Mercedes-Benz. Am reinterpretat aceste valori în cazul noului Unimog. Rezultatul este un autovehicul pe care se pot monta echipamente care ating noi performanţe, stabilind noi standarde în ceea ce priveşte productivitatea, eficienţa şi caracterul ecologic. Acesta îmbină tehnologia revoluţionară a autovehiculului comercial cu expertiza remarcabilă în sisteme şi autovehicule pe care se pot monta echipamente pentru a crea un concept general de succes. Acum, mai mult ca oricând, noul Unimog este o investiţie pentru viitor.

Concept unic

Mercedes-Benz Unimog a fost dezvoltat special pentru a opera cu echipamente montate. Acest fapt a adus multe beneficii, evidente în prezent în practică. Siguranţa şi fiabilitatea sa pe teren, precum şi sistemul său remarcabil şi designul special pentru montarea de echipamente i-au menţinut poziţia pe piaţă ca autovehicul comercial profesional prin excelenţă timp de peste 60 de ani. Mercedes-Benz colaborează strâns de câteva decenii cu constructori internaţionali de caroserii şi echipamente şi reuneşte experienţa şi expertiza specialiştilor cu cunoştinţele aprofundate ale experţilor parteneri ai Unimog. Acestea sunt condiţii preliminare optime pentru soluţii de sisteme personalizate.

Eficienţă sporită

Noile tehnologii BlueEfficiency Power permit noului Unimog să se deplaseze şi să lucreze într-o manieră deosebit de eficientă, sporind astfel productivitatea, întrunind în acelaşi timp cerinţele standardului de emisii Euro VI. Noile motoare diesel dezvoltă o putere de până la 220 kW (300 cp) şi generează un cuplu mai mare ca niciodată. În plus, Unimog asigură o putere şi un control mai mari la utilizarea echipamentelor, datorită sistemului hidraulic de putere proporţional şi mai puternic VarioPower.

mercedes text

Inovaţie

Noul sistem de transmisie sinergic este coordonat precis cu tipul de utilizare. Beneficiile devin clare în practică: viteza de lucru între 0 şi 50 km/h poate fi setată fără trepte şi independent de turaţia motorului şi poate fi menţinută la nivelul respectiv cu ajutorul funcţiei de reglare a vitezei. Iar în timpul conducerii puteţi comuta imediat între acţionarea fără trepte şi cea mecanică în timpul mişcărilor sau al manevrelor. Astfel, sistemul facilitează lucrul, ajutând la creşterea productivităţii.

Concept unic

Expertiză în domeniul montării şi utilizării echipamentelor: autovehicul multifuncţional utilizat pe tot parcursul anului. Modelul Unimog pe care pot fi montate echipamente şi-a câştigat din plin reputaţia de cal de povară. Acesta asigură performanţă de top în cele mai diferite utilizări, tot timpul anului. Unimog iese în evidenţă prin cele patru zone de fixare şi montare. Conexiunile hidraulice, mecanice şi electrice pentru echipamente facilitează o operare deosebit de flexibilă şi asigură sistemul de acţionare potrivit pentru fiecare din cele peste 1000 de utilizări posibile ale acestui autovehicul.

Eficienţă sporită

Noul Unimog asigură numeroase soluţii inovatoare de transport care sporesc eficienţa şi reduc semnificativ emisiile, toate datorită BlueEfficiency Power. Mercedes-Benz a reunit sub această denumire de marcă o gamă de tehnologii care contribuie la îndeplinirea obiectivului de desfăşurare de operaţiuni sustenabile, ecologice, cu nivel redus al emisiilor şi al consumului de carburant. Respectarea noului standard de emisii Euro VI constituie doar o mică parte din întreg. La baza atingerii acestor obiective ambiţioase asociate cu BlueEfficiency Power se află nou-nouţul tren de rulare cu motoare diesel revoluţionare, un sistem de transmisie îmbunătăţit şi punţi rigidizate, care au asigurat o sarcină nominală mai mare pentru toate modelele. Integrarea acestor componente de înaltă tehnologie a ajutat în acelaşi timp la transformarea Unimog într-un model şi mai economic.