MERCEDES-BENZ – NOUA EDITIE EURO VI TRUCKS ROADSHOW

Noua ediţie a Euro VI Truck Roadshow se desfăşoară în 8 ţări din Europa, printre care şi în România, unde evenimentul s-a desfășurat în cinci locații, prima vizită fiind la Sebeș, în 25-26 mai, iar până în 12 iunie continuă în orașele Pitești, București, Suceava și Oradea. În cadrul caravanei, producătorul german a prezentat cea mai avansată şi versatilă gamă de camioane Mercedes-Benz: Actros, Antos, Arocs, Atego şi Unimog.

Proiect iniţiat de Mercedes-Benz Trucks la nivel european, Euro VI Truck Roadshow oferă transportatorilor interesaţi posibilitatea de a testa gama completă de camioane, care respectă standardul de emisii Euro VI – Actros, Antos, Arocs, Atego şi Unimog. Evenimentul este organizat în perioada 27 aprilie – 19 iunie 2015 în următoarele ţări: Bulgaria, Slovenia, Croaţia, Serbia, Ungaria, Slovacia, Letonia şi România.

„Am ales pentru desfăşurarea Roadshow-ului din nou cinci locaţii, diferite de cele de anul trecut, din aceeaşi dorinţă de a merge cât mai aproape de clienţii şi potenţialii noştri clienţi din toate zonele din România. Îi invităm să vină la Roadshow, să testeze camioanele, să ne consulte reprezentanţii pentru orice detalii legate de produsele noastre, şi de ce nu, să se convingă de valorile incontestabile ale camioanelor Mercedes-Benz”, a declarat Ovidiu Pintilie, Sales & Marketing Manager Trucks Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz aduce aproape de clienţii săi prima generaţie de camioane Euro VI, pregătită pentru toate domeniile de utilizare în transporturi. Încă de la lansare, producătorul german a oferit promisiuni legate de eficienţa acestora, comunicând un consum de combustibil care atinge limite inferioare de neegalat. Astăzi, aceste promisiuni sunt confirmate atât la nivel european de cele peste 85.000 camioane Euro 6 livrate de Daimler AG, dar şi de numeroasele companii de transport din România care au ales camioanele Mercedes-Benz Euro 6.

mercedes text 2

În 2014, peste 1.200 de camioane Mercedes-Benz au fost înmatriculate în România, ceea ce a clasat producătorul german pe primul loc în piaţa de vehicule comerciale grele, cu o creştere a cotei de piaţă de până la 23%.

„Era natural ca după anii de criză economică piața de camioane din România să își reia creșterea. Am asistat anul trecut la o creștere a pieței de 20% și suntem mândri că Mercedes-Benz a avut cota de piață cea mai ridicată. Excelența vehiculelor Mercedes-Benz, oferta completă de produse și servicii premium pe care Mercedes-Benz România le pune la dispoziția clienților și profesionalismul întregii echipe, au adus compania în poziția de lider, atât pe piața de camioane, cât și pe celelalte segmente ale pieței auto din România”, a declarat Boris Billich, CEO & President Mercedes-Benz România.

În cadrul Roadshow-ului, Mercedes-Benz a pus la dispoziţia doritorilor de test drive toate modelele din noua generaţie Euro VI după cum urmează: 3 Actros 1845 LS echipate cu sistemul de telematică FleetBoard și Predictive Powertrain Control – sistemul tempomat cu capacități de anticipare, dintre care două cu semiremorci marca Schmitz Cargobull, 1 cap tractor Actros 1842 LS cu FleetBoard și PPC, 3 unităţi Arocs: 3240 B echipată cu malaxor de beton Liebherr, 2540 L echipată cu cârlig pentru manipulat containere marca Hiab, 4142 K echipată cu benă basculabilă Schmitz Cargobull, 1 Antos 2540 L carosat de Kontex cu platformă cu obloane şi prelată, 1 şasiu Atego 1221 L echipat cu dubă închisă marca Davidson şi 1 Unimog U 423 carosat cu benă basculabilă pe trei părți.

O noutate prezentată la această nouă ediţie a fost lansarea în România a programului Fuel Duel, în cadrul căruia Actros s-a „duelat” cu orice alt camion concurent, în privinţa eficienţei. La nivel european, Mercedes-Benz Actros a realizat deja peste 1.000 de „dueluri”, iar Actros a ieşit câştigător în peste 90% dintre acestea la consumul de combustibil. Programul în România a fost lansat luna mai şi este dedicat clienţilor care nu deţin în flota lor noul Actros. Timp de 17 zile, aceştia au putut să testeze şi să compare noul Actros cu orice alt camion din propria flotă. Camioanele Actros Fuel Duel sunt configurate într-o specificație comună camioanelor de transport pe distanțe lungi, incluzând FleetBoard și PPC. La preluarea camionului, şoferul este consiliat de Driver Trainer-ii Mercedes-Benz pentru obţinerea celor mai eficiente valori ale consumului de combustibil.

mercedes text

O nouă dimensiune a eficienţei

Actros Euro 6 este camionul care a confirmat pe deplin nivelul de eficienţă, de neegalat în momentul de faţă. De asemenea, Actros a depăşit cu succes barierele legate de trecerea la Euro VI, dovedindu-şi avantajele incontestabile în materie de consum de combustibil și fiabilitate, fapt care se confirmă, atât la nivel european, cât și în România, prin volumele ridicate de vânzări realizate încă din primul an de la lansare. În plus, serviciile adiţionale de care beneficiază clienţii Mercedes-Benz la achiziţia de camioane, cum ar fi – PPC, Driver Training sau sistemul de telematică FleetBoard, pot contribui substanţial la optimizarea costurilor de operare ale modelului Actros.

Mercedes-Benz Arocs: noua forţă în construcţii

Arocs ilustrează cât de puternic, robust şi eficient arată un autovehicul pentru construcţii în 2015. Astfel, continuând povestea de succes Mercedes-Benz, ce a început acum mai bine de 110 ani în domeniul construcţiei de autovehicule, Arocs prezintă meritele acestei descendenţe prin impunerea, în mod particular, a stilului camioanelor de tonaj mare. Robusteţea şi fiabilitatea deja recunoscute ale modelului anterior dedicat segmentului de construcţii au fost dotate cu noua tehnologie Euro VI, oferind astfel camionul perfect pentru construcţii în 2015.