Inteligența auto devine acum mai captivantă și atrăgătoare, modelele din familia Mercedes-Benz Clasa E fiind modernizate complet. Design-ul are o notă mai sportivă, partea frontală având un nou aspect. Farurile cu tehnologie LED au primit carcase mai plane, în timp ce interiorul stopurilor LED a fost regândit. Îmbunătățirile tehnice includ motoarele pe benzină și diesel cu generator electric de pornire integrat (ISG), următoarea generație de sisteme de asistență la conducere și sistemul de infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

Dinamica îmbunătățită și upgrade-ul pentru Clasa E Limuzină și Clasa E T-Modell se regăsesc în toată gama de modele Clasa E: acum modelul entry-level are ca dotare standard exteriorul sportiv Avantgarde Line. Astfel, Clasa E are pentru prima dată steaua Mercedes poziționată central în partea frontală. Grila specifică liniei Avantgarde a fost reproiectată cu două lamele cromate și bare negre verticale, foarte lucioase. Elementele negre cromate și lucioase din bara față evidențiază aspectul sportiv și elegant. De asemenea, linia de echipare Exclusive se ridică la așteptările create: grila specială, steaua Mercedes de pe capotă și elementele mari de crom din bara din față subliniază această poziționare.

Linia de echipare AMG cu noua grilă specifică modelelor AMG Performance oferă un caracter și mai sportiv. În plus, liniile Avantgarde, AMG și All-Terrain dispun de o capotă cu proeminențele powerdome. Clasa E are ca dotare standard farurile LED, iar farurile LED MULTIBEAM, inclusiv cele ULTRA RANGE, sunt disponibile ca opțiune suplimentară.

Designul modelelor Cabriolet și Coupé

Design-ul frontal al modelelor Clasa E Cabriolet și Clasa E Coupé a fost regândit și accentuat. Farurile cu carcase mai plate, care au ca dotare standard tehnologia LED, oferă un caracter mai dinamic.  Design-ul “în formă de A” al noii grile de radiator cu diamante, care este, de asemenea, standard pentru toate versiunile, adaugă o notă deosebit de dinamică. Grila are, de asemenea, puncte cromate, o singură linie centrală și steaua Mercedes în centru.

Un alt element care subliniază caracterul puternic al părții din spate este acum complet regândit cu stopuri în două secțiuni cu tehnologie LED. Camera video se ascunde sub steaua Mercedes.

Cele patru culori noi sunt disponibile sub denumirile: argintiu High-tech, gri Graphit și argintiu Mojave și designo roșu Patagonia, dar şi noi jante aero cu design menit să contribuie la economisirea combustibilului.

Noul model Clasa E are cea mai recentă generație de sisteme de asistență la conducere Mercedes-Benz. Astfel, Clasa E dispune de cel mai înalt nivel de siguranță: autovehiculul poate reacționa inteligent și rapid dacă șoferul nu răspunde. Funcția care detectează dacă șoferul nu mai are mâinile pe volan crește confortul pe perioada conducerii semiautomate. Pentru a semnala sistemelor de asistență că șoferul se află în controlul autovehiculului, este suficient ca acesta să țină strâns volanul. Dacă mâinile nu sunt pe volan pentru o anumită perioadă de timp, sistemul va declanșa funcția de avertizare, iar dacă șoferul rămâne inactiv, se activează automat funcția Emergency Stop Assist.