MAZDA 6 – TEHNOLOGIE DE ULTIMA GENERATIE

Mazda6 2015 vine cu schimbări importante față de varianta anterioară, iar principalele noutăți includ un exterior restilizat, un interior complet nou, o suită de tehnologii noi de siguranță activă și tracțiune integrală. Modelul poate fi deja comandat în orice showroom Mazda.

Primele elemente noi care vor putea fi observate la Mazda6 2015 sunt farurile adaptive cu tehnologie LED care integrează și un sistem de ultimă generație de control automat al fazei lungi, precum și blocuri separate LED pe fiecare far, controlate individual. Farurile încadrează o nouă grilă frontală și o bară redesenată și includ proiectoare de ceață LED. Mazda6 2015 va putea fi comandată și în două culori complet noi: Gri Titanium Flash și Argintiu Sonic.

Interiorul versiunii 2015 a limuzinei nipone prezintă o planșă de bord complet nouă. Aceasta oferă acum un display tactil de șapte inch-i în partea superioară a consolei centrale, un afișaj head-up display, noi caracteristici de infotainment, scaune spate încălzite, precum și frâna de parcare electrică, o premieră pentru Mazda. Zona superioară a bordului, de deasupra cadranelor poate fi opțional acoperită cu piele, iar cadranele beneficiază de o nouă grafică. Mazda6 2015 plusează și la capitolul conectivitate și permite conectarea cu ușurință a smartphone-ului prin intermediul sistemului MZD Connect. Confortul pasagerilor a fost îmbunătățit semnificativ, mulțumită suspensiei optimizate și nivelului redus de zgomot. Mazda6 2015 poate fi comandată în cinci variante de echipare care pornesc de la o versiune de bază cu un pachet generos de dotări și ajung până la un de top cu o gamă variată de echipamente premium.

mazda text

Sub capota modelului se va putea alege dintre cinci motorizări: benzină G145, G165 și G192 şi diesel CD150 și CD175. Varianta combi, echipată cu motorizarea diesel SKYACTIV-D poate fi comandată cu noua generație de tracțiune integrală Mazda, care include, în premieră în clasă, un sistem de avertizare în cazul pierderii aderenței roților din față, și prezintă un consum combinat de doar 5,2l/100 km (pentru CD 150). Toate motorizările respectă normele Euro 6.

Mazda6 2015 adaugă sistemelor de siguranță activă cele mai noi tehnologii ale constructorului: sistemul adaptiv al fazei lungi care va regla automat suprafața luminată de far pentru a nu obstrucționa autovehiculele din sens opus (AHBC), Rear Vehicle Monitoring (RVM) integrează tehnologia Rear Cross Traffic Alert (RCTA) care îl atenţionează pe şofer asupra obstacolelor la deplasarea în marșarier, sistemul Lane-Keep Assist System (LAS), care are ca rol evitarea schimbărilor nedorite de bandă şi adaugă avertizării sonore o vibraţie în volan, dar şi asistarea direcţiei la nevoie, precum şi un sistem nou, de alertă şofer, care recomandă o pauză, printr-un indicator luminos de pe bord, în cazul în care sesizează un control neobişnuit al autovehiculului. Totodată, tehnologia Smart City Brake Support Forward/Reverse (SCBS F/R) a dezvoltat sistemul de Frânare inteligentă în oraș (SCBS), care acum poate frâna în mod automat în cazul în care există un risc crescut de coliziune la deplasarea cu spatele.