MARINI, PESTE 120 DE ANI DE EXPERIENȚÃ MADE IN ITALY

Fondata in 1899, astăzi parte a grupului Fayat, Marini este un lider mondial în producția de stații de asfalt discontinue, mobile și fixe, având stabilimente de producție în Italia, Turcia, China si India și birouri în Rusia și Emiratele Arabe Unite și o rețea globală de parteneri. Cu o capacitate de până la 480t/h, bazându-se pe cele mai moderne tehnologii și peste 120 de ani de experiență made in Italy, specificațiile distinctive ale echipamentelor Marini le permit clienților de-a lungul globului să producă mixturi asfaltice cu un consum energetic redus folosind până la 100% materiale reciclate (RAP).

Capabilitățile unice de management de proiecte combinate cu un excepțional suport tehnic și disponibilitatea departamentului de service, o amprentă globală și o academie de formare profesională dedicată fac în așa fel încât Marini să fie alegerea clienților atunci când este vorba de fiabilitate, tehnologie inovativă și suport efectiv îi complet.

Pentru mai multe informații despre Marini, vizitați https://marini.fayat.com.

Interviu cu Luca Camprini, CEO MARINI , diviziile de stații de asfalt și utilaje & Vicepreședinte de Vânzări și Marketing Fayat Mixing Plants.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Luca Camprini: Marini este un lider incontestabil în domeniul stațiilor de asfalt discontinue.

Denumirea de stație discontinuă provine din faptul că asfaltul este produs în sarje la fiecare 45 de secunde, în funcție de capacitatea instalației și de specificațiile de malaxare. Acesta este cel mai răspândit tip de stație de asfalt din lume, capabilă să garanteze cel mai înalt nivel de flexibilitate în producția și calitatea produsului finit.

Sarjele depind de tipul de producție: la fiecare 45 de secunde se produce o cantitate completă, după ce toate componentele individuale au fost cântărite și măsurate separat. Acest tip de instalație este o necesitate pentru producătorii care lucrează pentru mai mulți clienți în același timp, deoarece specificațiile pot fi ușor modificate, menținând în același timp un nivel ridicat de calitate a producției.

În plus, Marini se poate baza pe un portofoliu cuprinzător de produse pentru stații de asfalt, servicii pre și post-vânzare, incluzând modernizarea, instruirea, punerea în funcțiune și disponibilitatea 24 de ore din 24.

E.E: Care sunt noutățile pentru 2021 despre noile produse?

L.C: Accentul în 2021 este pus pe extinderea portofoliului nostru existent pentru piața europeană prin intermediul Class Tower Series și Marini Master Tower pentru a satisface cererea pieței pentru un procent ridicat de reciclate folosite (RAP = Recycle Asphalt Pavement în limba engleză) în mixturile asfaltice și îmbunătățește economia de energie.

E.E: Care este gama de produse?

L.C: Bazându-se pe o gamă completă de produse cu o capacitate de până la 480 t/h, cele mai noi tehnologii și soluții personalizate pentru a satisface cele mai exigente cerințe, portofoliul Marini este format din 5 linii principale de produse cu caracteristici unice specifice, după cum urmează: seria complet mobilă Xpress , containerizatul Be Tower, tradiționalul Top Tower (cel mai bun compromis în ceea ce privește specificațiile, fiabilitatea și tehnologia tradițională), soluțiile personalizate de top din seria Class Tower (concepute pentru nevoile specifice ale clienților), seria Master Tower, o nouă și revoluționară tehnologie pentru o reciclare de până la 100% și eficiență energetică.

E.E: În ce stadiu se află piața în care sunteți activ în prezent?

L.C: Europa a încetinit ca urmare a pandemiei: procesele de aprobare a guvernelor și acordarea autorizațiilor au fost amânate și, la rândul lor, investițiile în infrastructură au fost suspendate. Asistăm acum la o schimbare a tendinței, întrucât industria infrastructurilor repornește încet, iar procesele de aprobare a autorizațiilor guvernamentale accelerează din nou.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

L.C: Creșterea costurilor energetice și cererea puternică de produse din țiței, au încurajat utilizarea unui conținut ridicat de asfalt reciclat în mixturile bituminoase clasice și în cele cu temperatura scăzută.

La fel și reducerea impactului asupra mediului și tendința de a produce produse mai sustenabile, încurajează în mod semnificativ utilizarea sporită a asfaltului reciclat. Prin urmare, reutilizarea la maxim a asfaltului reciclat este o sarcină majoră pentru toate generațiile viitoare și chiar și astăzi putem identifica cel puțin trei beneficii principale:

  • Folosirea reciclatului este o alegere ECO-SUSTENIBILĂ;
  • Folosirea reciclatului este o decizie cu impact EFECTIV asupra costurilor;
  • Un covor asfaltic produs cu reciclat poate avea performante mai bune decât unul clasic.

Ca material organic, trebuie să ținem cont de faptul că bitumul își schimbă caracteristicile mecanice, compoziția chimică și microstructura datorită efectelor mediului înconjurător de-a lungul duratei sale de viață. Pierderea componentelor volatile la temperaturi ridicate și oxidarea sunt doi factori principali pentru aceste modificări.

Proprietățile asfaltului, după îmbătrânire, sunt parametri fundamentali pentru a defini performanțele pe termen lung (de exemplu, durabilitatea) acestor materiale.

În conformitate cu conceptele expuse, caracteristicile bitumului rezidual conținut în reciclat sunt cei mai importanți factori care trebuie păstrați și este evident că alegerea tehnologiei, adică modul de tratare și modul de încălzire a reciclatului în stația de asfalt sunt factorii cheie ai succesului.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

L.C: MARINI MASTER TOWER reprezintă o nouă piatră de hotar în producția de asfalt clasic și cu temperatură redusă în ceea ce privește utilizarea materialelor reciclate, emisii reduse și consumuri reduse de energie.

Toate tehnologiile tradiționale disponibile pe piață se bazează pe utilizarea unui sistem de uscător dublu, fiecare echipat cu arzătorul său. Este de la sine înțeles că funcționarea cu uscător dublu consumă multa energie, depășind limitele stabilite de reglementările internaționale și ducând nu numai la un consum semnificativ atât de combustibil, cât și de energie electrică, ci și la emisii mari în atmosferă. Soluția noastră inovatoare constă în simplificarea componentelor destinate generării de căldură: avem două uscătoare, dar folosim un singur arzător capabil să furnizeze suficientă energie pentru a încălzi materialele virgine din primul tambur și pentru a transfera căldura în al doilea tambur (în funcție de amestecul care urmează să fie produs).

Prin intermediul sistemelor „rafinate” de circulație a aerului cald este posibil să se utilizeze toată energia termică din sistem până la ultima calorie.

În particular, materialul reciclat este uscat și încălzit de gazele fierbinți provenite din tamburul de agregate virgine. Utilizarea gazelor fierbinți evită atât contactul dintre flacăra arzătorului și materialul reciclat, cât și radiația directă a flăcării pe reciclate, limitând în acest fel vârfurile de temperatură în timpul procesului de încălzire a materialului reciclat.

Materialele reciclate ies din uscătorul de reciclate la o temperatură de 160 ° C permițând operatorului să producă asfalt cu reciclat 100% sau asfalt cu procente mari de reciclat fără supraîncălzirea agregatelor virgine.

Cele doua tambururi uscătoare sunt amplasate deasupra malaxorului pentru a preveni orice problema de blocaj datorată aderentei majore a materialelor reciclate încălzite.

Agregatele virgine ajung la ciurul turnului de malaxare direct din jgheabul său de descărcare, evitând astfel pierderile termice tipice datorate elevatorului din instalațiile tradiționale, reducând, de asemenea, uzura atât a cupelor, cât și a lanțului.

E.E: Ce estimări aveți pentru 2021?

L.C: Indiferent de pandemie și întârzieri în procesul de aprobare a autorizațiilor guvernamentale, piața stațiilor de asfalt redevine activă ca urmare a redemarării investițiilor de infrastructură.

MARINI S.P.A.

Via Roma, 50 – 48011 Alfonsine (RA), Italy

Tel.: +39 0544 88111

Website: www.Marini.fayat.com

Email: info@marini.fayat.com