MARCILE CNH INDUSTRIAL IVECO SI FPT, IMPREUNA CU NIKOLA MOTOR COMPANY, ANUNTA VIITOAREA PRODUCTIE NIKOLA TRE IN ULM, GERMANIA

Facilitatea de producție IVECO din Ulm, Germania va găzdui un centru de producție pentru modelele de camioane electrice cu celulă de combustibil și cu baterii Nikola TRE.

IVECO și FPT Industrial, mărcile de vehicule comerciale și de grupuri motopropulsoare ale CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI/ MI: CNHI) și Nikola Motor Company vor fabrica Nikola TRE prin intermediul societății mixte europene, în Ulm, Germania, la unitatea de producție IVECO.

Acest parteneriat strategic și exclusiv pentru camioane de mare capacitate a implicat o contribuţie în valoare de  250 milioane dolari din partea CNH Industrial, în calitate de investitor principal Seria D al Nikola. Anunțul parteneriatului cu ocazia evenimentului Ziua Piețelor de Capital CNH Industrial din septembrie 2019 a fost urmat în luna decembrie de lansarea Nikola TRE, un camion de mare capacitate electric cu baterie (BEV), care reprezintă prima etapă spre modelul electric cu celule de combustibil (FCEV).

Astăzi, facilitatea de producție din Ulm este centrul de inginerie pentru șasiurile IVECO; este localizat ideal în inima regiunii Bade-Wurttemberg, care tinde să devină un centru dominant pentru mobilitatea pe bază de celule de combustibil datorită forței de muncă calificate și proiectelor de dezvoltare în zonă, caracterizată de o industrie auto puternică, cu parteneriate strategice de proiecte, ceea ce înseamnă că unitatea de producție din Ulm va beneficia de proximitatea cu furnizorii cheie.  

Mai mult, Guvernul Federal German a lansat recent Strategia sa Națională a Hidrogenului care are ca scop extinderea rolului de pionierat al companiilor în tehnologia hidrogenului. În cadrul acestei strategii, guvernul are la dispoziție un total de două miliarde de euro pentru a finanța programul de inovație cu hidrogen, inclusiv dezvoltarea infrastructurii necesare de distribuție.

”Societatea noastră mixtă europeană cu NIKOLA şi anunțul de astăzi demonstrează că transportul pe distanță lungă cu zero emisii devine o realitate, rezultând în beneficii tangibile de mediu pentru transportatorii pe distanță lungă și pentru cetățenii săi”, a spus Hubertus Mühlhäuser, Directorul General Executiv al CNH Industrial. ”Decizia de a dezvolta Nikola TRE în Ulm – un centru de excelență în ingineria camioanelor de mare capacitate – subliniază locul strategic al locației în inima centrului din Germania al tehnologiei de celule cu

În prima etapă a proiectului, se vor investi 40 milioane euro de către Societatea mixtă pentru a upgrada unitatea de producție care se va concentra pe asamblarea finală a vehiculului. Începutul producției se anticipează a avea loc în primul trimestru al anului 2021, livrările începând în același an.

”Nikola TRE se dovedește a fi cel mai avansat camion articulat din lume și va continua să seteze standardul pentru vehiculele cu zero emisii în zilele noastre și pe viitor”, a spus Trevor Milton, Directorul General Executiv al Nikola Motor Company. ”Decizia de a produce în masă TRE în orașul Ulm este un bun exemplu de creare de joburi, de a încuraja inovația, de a asigura certitudine noilor furnizori de piese zero emisii și de a servi ca un exemplu pentru alți producători de echipamente originale (OEM). Lumea este pregătită pentru transportul de mărfuri cu zero emisii iar Societatea mixtă dintre Nikola și IVECO va fi prima care asigură acest lucru. Abia aștept să văd primele vehicule ieșind de pe linia de producție.”

Primele modele care vor intra în producție vor fi camioanele articulate electrice cu baterie de 4×2 și 6×2 cu baterii modulare și scalabile cu o capacitate de până la 720 kWh și un grup motopropulsor electric care furnizează până la 480 kW de putere continuă.

Facilitatea de producție din Ulm va primi modulele de la locațiile de producție IVECO din Valladolid și Madrid, Spania, care vor permite o consolidare rapidă pentru a întruni cererea scontată a clienților. Versiunile electrice cu celule de combustibil, construite pe aceeași platformă, vor fi testate în baza proiectului H2Haul, finanțat de UE în timpul anului 2021 pentru o lansare anticipată pe piață în 2023.

Nikola TRE, care se află în prezent în dezvoltare, se bazează pe noua platformă IVECO S-WAY și integrează tehnologia pentru camioane, comenzile și infotainmentul Nikola. Testarea se anticipează a începe la mijlocul lui 2020 iar prototipurile vor fi expuse la expoziția de vehicule comerciale IAA 2020 din Hanovra, Germania în luna septembrie a acestui an.

”Prin utilizarea locațiilor noastre de Producție de Clasă Mondială la Standard de Aur din Madrid și Valladolid, Spania, unde IVECO S-Way este fabricat, putem accelera asamblarea finală, integrarea grupului motopropulsor și personalizarea sofisticată a Nikola TRE pentru o introducere pe piață la timp în 2021”, a declarat Gerrit Marx, Președințele Vehiculelor Comerciale și Specializate, CNH Industrial.

Această societate mixtă este parte dintr-un parteneriat mai larg stabilit cu Nikola pentru a accelera transformarea industriei spre o neutralitate a emisiilor pentru camioanele de mare capacitate Clasa 8 din America de Nord și Europa, prin adoptarea tehnologiei de celule cu combustibil. Scopul principal al colaborării este de a canaliza expertiza fiecărui partener pentru a realiza camioane de mare capacitate cu zero emisii și de a revoluționa industria cu un model de afaceri complet nou.