“MANIFESTO”, NOUA SERIE DE FICTIUNE MARCA DISCOVERY

Actorii Paul Bettany, (“O minte sclipitoare”, “Master and Commander: La capătul Pământului”, “Dogville”, “Wimbledon” sau “Codul lui Da Vinci”), Chris Noth (“Soţia perfectă”, “Totul despre sex”), nominalizat la Globurile de Aur, şi actriţa Keisha Castle-Hughes (“Roadies”, “Urzeala tronurilor”), nominalizată la Premiul Oscar, fac parte din distribuția unui nou serial de ficţiune Discovery intitulat Manifesto.

Produs de John Goldwyn, în calitate de consultant Discovery, alături de Lionsgate, Trigger Street Productions, casa de producție ce aparține lui Kevin Spacey și lui Dana Brunetti, şi Discovery Channel, serialul urmăreşte povestea lui Ted Kaczynski (interpretat de Paul Bettany), poreclit “Unabomber”, una dintre marile minţi criminale ale lumii, spusă din perspectiva agentului FBI însărcinat cu prinderea lui. Producătorul şi regizorul de televiziune Greg Yaitanes (“Quarry”, “Banshee”), câştigător al Premiului Emmy®, va fi producător executiv, regizor şi scenarist-şef al acestei producţii. Filmările pentru Manifesto vor începe în Atlanta, la finalul acestei luni, iar premiera în România este programată pentru a doua jumătate a lui 2017.

Chris Noth va juca rolul lui Don Ackerman, directorul Diviziei din Zona Golfului a FBI, şeful echipei care s-a ocupat de cazul “Unabomber”. Keisha Castle-Hughes a primit rolul lui Tabby, un agent de teren care devine partenerul agentului FBI Jim “Fitz” Fitzgerald, interpretat de actorul Sam Worthington, cu roluri anterioare în filmul lui Mel Gibson, “Fără armă în linia întâi”, foarte apreciat de critici, şi în “Avatar”. Serialul va fi o premieră pentru Bettany şi Worthington, care primesc primele lor roluri principale într-o producţie TV difuzată în SUA.

Serialul face parte dintr-o mişcare amplă, care îşi propune să aducă mai multe producţii de ficţiune de înaltă calitate în oferta Discovery, sub îndrumarea lui Rich Ross, Group President Discovery, Animal Planet și Science Channel. Ross l-a desemnat pe producătorul John Goldwyn să conducă acest proiect de ficțiune. Goldywn a fost producător executiv şi pentru seria filmată de Discovery în România, Harley and the Davidsons, care a ajuns la peste 4,4 milioane de telespectatori în septembrie 2016, devenind cea mai urmărită miniserie de pe un canal TV în ultimii 3 ani şi jumătate.

Manifesto relatează cum s-a dezis Jim “Fitz” Fitzgerald de metodele “vechii gărzi”, optând în schimb pentru o abordare nouă şi radicală în modul de colectare a informaţiilor. Fitzgerald, de formaţie specialist în profiluri psihologice, s-a concentrat în schimb pe aspectele lingvistice, fapt care a jucat un rol esenţial în rezolvarea acestui caz. El a considerat că va putea afla adevărata identitate a lui “Unabomber” studiind atent limbajul din The Manifesto, o relatare detaliată a câtorva dintre planurile puse la cale de Kaczynski.