VANATORII DE MITURI SE INTORC LA DISCOVERY CHANNEL

Discovery Channel România difuzează un nou sezon al seriei de succes „Vânătorii de mituri”, în care căutarea adevărului continuă cu experimente explozive și cu o nouă echipă. Cele două noi gazde, Brian Louden și Jon Lung, separă realitatea de ficțiune printr-o serie de experimente spectaculoase cu rezervoare de combustibil, boilere transformate în torpile, substanțe lipicioase și multe altele. Sezonul 11 va avea 14 episoade și debutează joi, 15 martie, la 21:00.

În premiera sezonului, Brian și Jon testează, cu ajutorul unui manechin, dacă o explozie a airbagului poate fi letală pentru pasagerul de pe scaunul din față când acesta are picioarele pe bordul mașinii în timpul impactului. Tot atunci, Brian și Jon pun la încercare scena clasică din cinematografie în care un monstru sau un zombie este decapitat atât de rapid și precis, încât capul îi rămâne suspendat pe corp într-o poziție dramatică.

Alte episoade din noul sezon ne vor arăta dacă un hoț blocat într-un coș de fum ar putea fi aruncat în aer atunci când șemineul este aprins cu propan sau dacă un glonț prins în trunchiul unui copac poate fi periculos pentru un tăietor de lemne.

Brian și Jon și-au câștigat statutul de „Vânătorii de mituri” datorită abilităților extraordinare și cunoștințelor științifice demonstrate în cele opt episoade din „Vânătorii de mituri: Căutarea” (en., Mythbusters: the Search), în care zece aspiranți talentați au concurat pentru șansa de a continua moștenirea „explozivă” a seriei.

Brian este originar din Texas, Statele Unite, și este dependent de cunoaștere. Curiozitatea și dragostea pentru știință, matematică, inginerie și tehnologie i-au călăuzit întreaga viață: el deține o diplomă în biologie, are o pregătire solidă în medicina de urgență și a făcut cercetări la o fermă de cadavre (en., body farm), unde a studiat creșterea bacteriilor în cadavrele umane. La o vârstă fragedă, Brian a construit un tun de aer din țeavă PVC și un mic compresor de aer care putea trage de la sute de metri – o adevărată realizare, până când acesta a explodat în garajul casei. Brian este mândrul proprietar al lui Bo Dingo – un cățel de salvare poreclit MythDog – care participă la toată distracția împreună cu echipa.