Scuba divers swim underwater.

COMOARA LUI COOPER DISCOVERY CHANNEL DEZVALUIE SECRETUL ASTRONAUTULUI GORDON COOPER

În anii 1960, astronauţii din grupul „Original 7” erau deopotrivă vedete rock şi temerari, gata oricând de acţiune.  Cu alură de actor şi pasionat de maşini sport, Gordon Cooper era cel mai tânăr şi mai arogant din gaşcă.  Pionier în explorarea spaţiului, la prima sa intrare pe orbită la bordul navei Mercury-Atlas 9 a stabilit un record, valabil şi în prezent, pentru cel mai lung zbor solo în spaţiu din istoria SUA.

În timpul unei misiuni importante, pe când Cooper pretindea că scana Pământul în căutare de situri nucleare, a descoperit de fapt altceva: epave. Lucrând zeci de ani pe ascuns, folosind informaţiile colectate în timp ce orbita Pământul, Cooper a creat un document despre care credea că va aduce bogăţii inimaginabile – o hartă a comorilor, schiţată din spaţiu. Descoperiţi adevărul în emisiunea Comoara lui Cooper cu premiera pe Discovery Channel, duminică, 28 mai, de la ora 22.00.

Înainte de a muri, Cooper i-a dezvăluit secretul vechiului său prieten Darrell Miklos în speranţa că explorările lui vor continua şi comoara va fi găsită, în cele din urmă. Miklos porneşte acum într-o misiune personală, dornic să pună în valoare moştenirea lăsată de mentorul pierdut, realizând pentru totdeauna visul de-o viaţă al lui Cooper şi dovedind lumii că documentele misterioase deschid calea unei noi generaţii de exploratori.

Darrell Miklos – biografie

Darrell Miklos a crescut într-o familie cu o lungă tradiţie în domeniul recuperărilor subacvatice. La o vârstă foarte fragedă, i-a asistat pe tatăl şi unchiul său în operaţiunea de recuperare a primelor trepte de rachetă în cadrul Programului Apollo derulat de NASA. În 1969, Kip Wagner (celebru pentru localizarea rămăşiţelor Flotei 1715) a prezentat

familia Miklos astronautului Gordon Cooper, care lucrase îndeaproape cu fondatorii companiei Real Eight Corporation şi era pasionat de descoperirea epavelor. De-a lungul vieţii, între Miklos şi Cooper s-a legat o strânsă prietenie.

Darrell Miklos and Manuel Rodriguez go over ancient documents in a library in Jevez, Spain.

Primele zone de naufragiu în care Miklos a lucrat împreună cu tatăl său în anii 1970, pe când era copil, au fost El Capitan şi Pad 39, ambele în vecinătatea Cape Canaveral.

Începând cu anul 1999, Miklos a lucrat îndeaproape cu astronautul Gordon Cooper la diferite proiecte, printre care cel cu Swift Oceanics Limited, un producător de ambarcaţiuni cu sedii în California, Canada şi Mexic. Au pornit şi în diverse expediţii, de la vizite la vechile ruine mayaşe din Yucatan şi Campeche în Mexic la explorări de epave în Caraibi.

După moartea lui Cooper în 2004, Miklos a continuat să onoreze memoria acestuia urmându-şi pasiunea pentru descoperirea epavelor istorice. În prezent, lucrează la câteva proiecte promiţătoare.

Echipa de profesionişti de la Ample Entertainment filmează expediţiile companiei Gemini Marine Explorations pentru a produce o nouă serie de documentare pentru Discovery Channel. Amblin Entertainment, o companie a lui Steven Spielberg, este co-producător în cadrul proiectului.