Richard Rawlings, Russell Holmes, and Chris Stevens are ready to rehab Westside Hotrods.

ATELIERE AUTO SALVATE: URMARESTE NOUA SERIE DISCOVERY

Toți americanii visează să aibă o afacere de succes. Dar Richard Rawlings, căutător de hot rod-uri, cunoscut din seria Discovery Mașini nervoase, îşi propune să ajute proprietarii de ateliere cu probleme să-şi recupereze afacerea şi liniştea, în noua serie Ateliere auto salvate.

Programul Ateliere auto salvate îi urmăreşte pe specialiştii din echipa lui Rawlings străbătând America în căutarea unor afaceri care au nevoie de ajutor. După ce identifică atelierul şi bate palma cu proprietarul, Richard preia controlul, luând toate deciziile legate de afacere, ca s-o revitalizeze. De la un garaj părăginit din Texas, plin ochi cu vechituri, până la un atelier de hot rod din California de Sud care risca să-şi închidă porţile, Richard îşi asumă în fiecare episod o misiune

aparent imposibilă, căci foloseşte tot ce ştie despre antreprenoriat si despre industria auto ca să transforme fiecare atelier cu probleme într-o afacere profitabilă. Prinşi între proprietari greu de găsit, angajaţi leneşi, fluxuri de producţie prost gândite şi dificultăţi uriaşe de construcţie, Richard şi oamenii lui trebuie să muncească non-stop ca să facă faţă unor scadenţe dure şi să redeschidă atelierele pentru clienţi, înainte ca aceştia să plece de tot.

Lui Richard i se alătură un cuplu puternic – Russell J. Holmes, manager de proiect, şi Chris Stephens, designer de ateliere. Dacă Russell e “muşchiul” din spatele proiectelor de renovare, Chris este “motorul” care pune totul în funcțiune. Expert în construcţii cu peste 20 de ani de experienţă la activ, Russell s-a confruntat cu mai toate problemele care se pot ivi în domeniu. Misiunea lui e să termine proiectele de renovare ale lui Richard, încadrându-se în nişte limite exigente de timp şi de buget. Nu e deloc simplu, căci termenele-limită sunt stricte, iar cheltuielile par să crească mereu. Russell şi-a văzut tatăl pierzând afacerea lor de familie, deci e cu atât mai dornic să ajute alte afaceri să-şi revină, înainte să fie prea târziu.

A canine friend saunters in for Richard Rawlings’ mini-lecture as he schools the mechanics, and Dayne Kent West on the new garage policies.

Pe de altă parte, Chris este cel care preia viziunea lui Richard pentru fiecare atelier şi implementează proiectul din temelii. Foarte eficient, foarte atent la detalii, Chris insistă să evalueze şi să aprobe personal fiecare aspect al planului şi amplasarea fiecărei piese de echipament. Fiind el însuşi proprietarul unui atelier specializat, care reface modele vechi de maşini europene, Chris ştie exact de ce are nevoie o asemenea afacere ca să se bucure de succes şi să devină profitabilă.