MAN s-a lansat la Târgul International de Automobile Comerciale (IAA) 2014 cu o premieră mondială, în fața gării centrale din Hanovra fiind expuse șase camioane „MAN Tattoo Trucks“. Autotractoarele create spectaculos sunt rezultatul unei competiții internaționale de design, sub sloganul „Pot fi realizate creații mobile din muzică? MAN poate”. Începând cu primăvara lui 2015, camioanele MAN Tattoo Trucks vor transporta în timpul turneelor sale întregul echipament de scenă prin toata Germania.

În colaborare cu renumitul designer Walter Maurer, Martin Dippel și echipa sa de la smartart au vopsit camioanele MAN Tattoo Trucks într-un hangar de avioane din Fürstenfeldbruck lângă München. Vopsitorii au lucrat cu artiști Pop-Art recunoscuți pe plan mondial și la renumitele BMW Art Cars.

Designerii vopsitori au executat creațiile câștigătoare cu ajutorul vopselelor acrilice, iar peste acest tip de vopsea s-a aplicat ca finisaj un lac incolor strălucitor. Câte o echipă de vopsitori profesioniști, s-a ocupat de fiecare camion, în nenumărate ore de lucru, din iulie până la jumătatea lunii septembrie. Pentru aplicarea motivelor pe camioane au fost utilizate diverse tehnici precum vopsire normală cu pistol de vopsit, airbrush, tehnica de burete, tehnica de folii sau șabloane, diferite stiluri de pictură în pensulă, tehnica lazurii și Graffiti.

Premiul întâi, în valoare de 10.000 Euro, a fost acordat creatorului Sebastian Bieler. Juriul a premiat cele mai bune trei creații, pentru culoare, transpunere artistică a melodiilor, efecte vizuale, creativitate și execuție tehnică.

„Fiecare din cele șase camioane este unic. Suntem onorați că piesele noastre au inspirat aceste creații pe roți. Lăudăm în mod deosebit și profesioniștii smartart, care au vopsit aceste camioane“, declară cu bucurie Peter Maffay.

După Târgul IAA, camioanele MAN Tattoo Trucks au călătorit de la Hanovra la MAN Truck Forum din München, unde toți vizitatorii și oaspeții pot admira acum aceste camioane unicat.