MAN EURO 6 – ROBUSTETE FARA PRECEDENT

Noul motor a fost conceput special să respecte norma internațională de poluare Euro 6, eliminând practic emisiile de CO2, cu menținerea caracteristicilor de performanță ale motorului Euro 5. Soluția MAN la aceste noi standarde este un ansamblu complex, aproximativ de mărimea unei mașini de spălat, montat în partea laterală a camionului, controlat electronic, cu sistem de recirculare a gazelor de eșapament și sisteme de filtrare a particulelor.

Uimitoare la această soluție este scăderea semnificativă a consumului de AdBlue, și anume cu 50% în comparație cu modelul anterior. În timpul probelor de drum, s-au putut constata faptul că indicele de consum continuă să fie impresionant de eficient, îndeplinind în același timp și noile standarde ecologice.

Optimizarea design-ului exterior a avut drept scop atât îmbunătățirea aerodinamicii, cât și a liniei estetice, în timp ce interiorul cabinei oferă un confort sporit și o mai bună funcționalitate.

“Am luat în serios lupta pentru consumul de carburant și oferim cu mândrie clienților noștri noile modele Euro 6, care sunt la fel de eficiente și economice precum cele Euro 5. Clientul trebuie să simtă că ne pasă de vehiculul său, la fel cum ne pasă și de afacerea lui.”, a adăugat George Geadău, Directorul de Vânzări al MHS Truck & Bus.

 

Sistemul Comfort Service Contract

Reprezintă un sistem prin care rețeaua MAN asigură operatorului de transport, în schimbul unei sume plătite lunar, toate intervențiile de întreținere și reparație, un serviciu deosebit de apreciat de către directorii financiari ai companiilor de transport, contribuind în mod direct la eficientizarea și predictibilitatea costurilor.

MAN TeleMatics®

Este un sistem inovator prin care managerii de flote pot analiza datele despre parcul auto recepționate prin GPRS de la echipamentul instalat pe fiecare vehicul, inclusiv localizarea GPS, având posibilitatea de a monitoriza astfel consumul, uzura și costurile operaționale. Numărul posesorilor de camioane ce utilizează aceste tehnologii este în continuă creștere, îmbunătățind controlul și reducând costurile operaționale.

Alte îmbunătățiri aduse siguranței în trafic: MAN BrakeMatic, care acționează automat frânele prin sistemul electronic EBA în situațiile periculoase, scurtând semnificativ distanța de frânare. Șoferii beneficiază de asistența programului de siguranță și stabilitate ESP, de sistemul LGS destinat menținerii traiectoriei corecte pe sensul de mers și de sistemul ACC pentru asigurarea distanței optime, raportată la vehiculul din față.