Noua generație ASK de compresoare cu șurub de la Kaeser Kmpressoren își fac debutul în această primăvară. Aceste compresoare inovatoare nu numai că oferă mai mult aer comprimat cu mai multe economii, ci și impresionează prin construcția lor prietenoasă cu utilizatorii și cu personalul de întreținere.

Când vine vorba de aplicațiile staționare de aer comprimat, noile compresoare cu șurub ASK sunt printre primele din clasa lor. Datorită blocurilor de compresie Sigma Profile îmbunătățite și mai mult, a conceptului inovator de răcire și a motoarelor IE3 de înaltă eficiență, aceste compresoare de ultimă generație asigură performanțe cu până la 20% mai bune decât produsele comparabile existente.

Modelele ASK impresionează, de asemenea, cu designul lor logic şi prietenos, care permite ca toate piesele de întreținere să fie accesate dintr-o singură parte pentru un service simplificat. În plus, atunci când este închisă, carcasa cu izolație fonică asigură o funcționare silențioasă şi discretă.

Kaeser Kompressoren oferă produse, servicii și sisteme complete de producere, tratare, stocare și livrare a energiei de aer comprimat. De asemenea, sistemele au ca scop atingerea maximului de economie și eficiență. Mai mult, produsele și serviciile asigurate de companie vin în sprijinul creșterii eficienței și a competitivității utilizatorilor de aer comprimat.

Compania Kaeser Kompressoren intenționează să își consolideze poziția printre liderii mondiali în funcționarea și producerea echipamentelor de aer comprimat și să continue să își lărgească reprezentanțele de vânzări și service. Echipa Easy Enginnering a stat de vorbă cu Radu Gârbea, Dipl. Eng. Managing Director Kaeser Kompressoren.

Easy Engineering: De când este compania pe piață?

Radu Gârbea: În 1991 s-a fondat o mică firmă în România care funcționa ca reprezentanță pentru mai mulți producători de pompe, compresoare și armături, în cea mai mare parte din Germania. Din 2005 ne-am concentrat mai mult pe echipamentele produse de Kaeser Kompressoren, companie care a preluat apoi în 2009 firma din România.

E.E: Cine au fost fondatorii?

R.G: În Germania firma din Coburg a fost fondată în urmă cu o sută de ani de către Carl Kaeser, bunicul actualului președinte, Dl. Thomas Kaeser. Dezvoltarea internațională a purtat după război pecetea domnului Carl Kaeser Jr., iar în prezent Grupul Kaeser Kompressoren SE a rămas o afacere de familie, extinsă însă la nivel mondial. Chiar dacă forma de organizare a fost recent schimbată de la GmbH la AG și apoi SE (Societa Europea), compania aparține integral familiei Kaeser.

E.E: Care este obiectul de activitate?

R.G: Kaeser este o companie specializată în sisteme industriale de aer comprimat. Avem mai multe fabrici în Germania unde sunt produse compresoarele, suflantele, motocompresoarele și echipamentele de tratare a aerului comprimat.

E.E: Ce probleme ați întâlnit de-a lungul timpului și cum le-ați rezolvat?

R.G: Lucrând de atât de mult timp pentru mai toate sectoarele industriale (și nu numai) am întâlnit desigur tot felul de probleme cu tot atâtea rezolvări. O instalație de aer comprimat este un sistem mult mai complex decât se crede, dacă ne referim la unul bine realizat. Cel mai frecvent ne confruntăm cu probleme legate de proiectarea incorectă a sistemelor. De multe ori când se lansează cererile de ofertă este prea târziu pentru a mai modifica proiectul. Rezultă instalații imperfecte, ineficiente energetic, amplasamente greșit și, nu în ultimul rând, asemenea proiecte sunt atribuite unor furnizori neprofesioniști care livrează produse ieftine și acceptă orice condiții. Apoi clientul final, neavând termen de comparație, ajunge să creadă că așa e normal: să se confrunte cu tot felul de necazuri.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

R.G: Principalele linii de produse sunt electrocompresoarele staționare cu șurub, motocompresoarele pentru construcții și suflantele de aer. Producem însă și compresoare cu piston de medie și înaltă presiune, compresoare cu șurub cu cameră uscată (numite impropriu și oil-free) și, desigur, echipamente de tratare pentru aerul comprimat.

E.E: Aveți acoperire națională?

R.G: Desigur. Prin natura ei, activitatea noastră se desfășoară la sediul clienților. Așa încât trebuie să fim permanent aproape de aceștia. Este motivul pentru care avem colegi în Ploiești, Craiova, Iași, Sibiu, Deva, Cluj, Timișoara și Baia Mare.

E.E: Cum este service-ul?

R.G: Extrem de important! Un echipament își menține valoarea în măsura în care este corect întreținut. Întreținerea preventivă pe care o oferim ne aduce clienți mulțumiți și lipsiți de probleme. Desigur că orice echipament se poate defecta accidental, însă rata, în cazul nostru, este extrem de redusă.

E.E: Există și o flotă de mașini pentru service?

R.G: Orice tehnician sau inginer de service are nevoie de anumite scule, echipamente, diverse piese și așa mai departe. Dotarea noastră cu acestea este unitară la nivel mondial, trebuie să lucram pe aceleași echipamente ca și colegii din Japonia, Germania sau Guatemala. Fiecare coleg de la service are, desigur, și o mașină adecvată nevoilor sale.

E.E: În ce stadiu se află piața compresoarelor la momentul actual?

R.G: Aerul comprimat se încadrează la categoria de utilități. Astfel, această piață este direct dependentă de evoluția economică, de creșterea industrială. Dacă fabricile se dezvoltă, vor avea nevoie de mai mult aer, dacă prețul energiei crește vor avea și mai mare nevoie de eficientizarea compresoarelor. Dacă se relansează lucrările de infrastructură și edilitare, motocompresoarele pentru construcții vor fi din nou cerute. Așadar, urmăm dezvoltarea generală, așteptăm o ușoară creștere și pentru anul în curs.

E.E: Ce noutăți aveți?

R.G: În fiecare an avem modele noi care înglobează tehnologia necesară pentru a le face mai eficiente energetic. Anul acesta este unul mai special, urmând după 2013, an în care s-au suprapus cele mai importante expoziții la care Kaeser își prezintă noutățile: COMVAC Hanovra și BAUMA München. La aceste show-uri tehnologice s-au prezentat prototipuri ale echipamentelor pe care anul acesta le introducem în producția de serie. Vorbim de o nouă serie de compresoare cu cameră uscată, noi motoare de maximă eficiență introduse în mai multe echipamente, prima suflantă cu șurub ce folosește profilul SIGMA, cunoscut de la compresoarele noastre și, nu în ultimul rând, motocompresoare ce înglobează motoare Diesel de ultimă generație ce respectă standarde ce încă nu sunt obligatorii, dar vor deveni.

E.E: Ce estimări aveți pentru restul anului 2014?

R.G: Nu ne așteptăm la creșteri spectaculoase, dar cu siguranță avem nevoie de o oarecare dezvoltare și credem că o vom obține. Anul a început destul de bine, proiecte există. Credem că a doua jumătate a anului va fi încă și mai bună.

“Nu ne așteptăm la creșteri spectaculoase, dar cu siguranță avem nevoie de o oarecare dezvoltare și credem că o vom obține. Anul a început destul de bine, proiecte există. Credem că a doua jumătate a anului va fi încă și mai bună.”

 

 

 

KAESER KOMPRESSOREN S.R.L.

B-dul Ion Mihalache, Nr. 179

011181 Bucuresti, Sector 1

Tel. Vânzări: +4 0 21 2245681

Tel. Service: +4 0 21 2245688

Fax: +4 0 21 2245602

Email: info.romania@kaeser.com