IVECO ISI UNESTE FORTELE CU ECHIPA REPSOL HONDA MOTOGP PENTRU URMATOARELE DOUA SEZOANE

Cu îndelungata sa tradiție de sponsorizare în MotoGP, IVECO se alătură acum echipei Repsol Honda în căutarea victoriei pe circuitele de curse europene pentru următoarele două sezoane. Noul camion IVECO S-WAY va transporta toate echipamentele necesare piloților echipei, Marc Márquez și Alex Márquez, pentru toate cursele de campionat MotoGP din Europa ale acestora. Cea mai de succes echipă din istoria MotoGP va folosi noul camion IVECO S-WAY, care va fi complet acoperit de culorile reprezentative ale Repsol Honda.

Echipa Repsol Honda MotoGP a ales noul camion IVECO pentru performanțele ridicate, fiabilitatea, eficiența combustibilului, costul de operare redus și conectivitatea sa. Noul IVECO S-WAY include conectivitate cloud Microsoft Azure. Așa cum echipa MotoGP de pe margine se află într-o continuă comunicare cu piloții, fiind necesară monitorizarea performanțelor motocicletelor aflate pe traseu, noul camion IVECO S-WAY comunică constant cu camera de control IVECO, unde o echipă de experți monitorizează datele vehiculului, efectuează diagnosticarea la distanță și actualizează software-ul de bord pentru a îmbunătăți performanțele și a anticipa nevoile de întreținere.

IVECO S-WAY va transporta toate echipamentele piloților Marc Márquez și Alex Márquez, începând cu Jerez GP în data de 19 iulie și finalizând sezonul cu Valencia GP în data de 15 noiembrie. Programul oficial al cursei din acest sezon a fost afectat de situația Covid-19, unele curse europene fiind suspendate. Acest lucru înseamnă că în acest an camioanele IVECO S-WAY vor pleca la drum pentru curse în circuite, inclusiv Barcelona (27 septembrie), Aragón (18 octombrie) și locații din Franța, Italia și Austria. În total, vor călători spre 14 curse, dintre care șapte în Spania.

Pe lângă transportul tuturor echipamentelor necesare, inclusiv piese de schimb și unelte, camioanele IVECO ale echipei Repsol Honda îndeplinesc o serie de alte funcții. Camioanele IVECO S-WAY vor fi echipate cu remorci pentru transport care se transformă în spații de birou și de odihnă pentru piloți și alți membri ai echipei, în locațiile de desfășurare a curselor.

Directorul HRC, Tetsuhiro Kuwata, precizează: „Dorim să urăm IVECO bun-venit în echipa Repsol Honda MotoGP. Evident, asigurarea faptului că toate echipamentele noastre ajung la fiecare cursă este una dintre prioritățile noastre, iar folosirea camioanelor IVECO pentru a le transporta ne ajută să garantăm acest lucru. Pasiunea IVECO pentru dezvoltarea de noi tehnologii și îmbunătățirea eficienței reflectă același spirit pe care îl avem aici, în cadrul HRC”.

Ruggero Mughini, director general al IVECO Spania și Portugalia, adaugă: „Suntem mândri că facem parte din echipa Repsol Honda cu noul nostru camion-vedetă, IVECO S-WAY. Istoric vorbind, IVECO are o lungă tradiție în sportul cu motor competitiv și salutăm acest nou parteneriat cu entuziasm și așteptări mari. A face parte din echipa Repsol Honda pentru următoarele două sezoane reprezintă o mare provocare. Împărtășim multe valori, cum ar fi dedicarea, munca în echipă și angajamentul față de excelență și împreună suntem de neoprit. Așteptăm cu nerăbdare să începem un sezon plin de victorii pentru Marc și Álex Márquez”.

Acest model reunește cea mai avansată tehnologie din industrie și adaugă o nouă cabină, care a fost complet reproiectată în funcție de nevoile șoferului. Noul IVECO S-WAY include un pachet complet și inegalabil de caracteristici și servicii concepute special pentru șoferi și un plus de durabilitate, alături de o conectivitate de ultimă oră pentru a reduce costul total al proprietății (TCO). IVECO S-WAY este mai mult decât un produs: este o soluție de transport integrată care acoperă întregul ciclu de viață al vehiculului și nevoile clienților IVECO.

Noul design al cabinei, cu accent pe nevoile șoferului, oferă condiții superioare de condus și de viață la bord, cu o dispunere spațioasă, ergonomie excelentă pentru șofer și design bine planificat, care combină funcționalitatea și confortul. Noul design optimizează, de asemenea, aerodinamica, ducând la economii de combustibil de până la 4%.

Noul IVECO S-WAY utilizează conectivitatea pentru a îmbunătăți experiența de conducere, cu asistență avansată pentru șofer și sisteme de evaluare a stilului de conducere, precum și o serie de funcții dezvoltate pentru a facilita conducerea și manevrarea. Connectivity Box, a IVECO S-WAY poate colecta, prelucra și trimite/primi date în timp real. Conectivitatea la bord se bazează pe o platformă de servicii cloud dezvoltată împreună cu Microsoft pentru stocarea și gestionarea datelor în condiții de siguranță. Sistemul a fost dezvoltat pentru a ajuta operatorii de logistică să își facă afacerea mai profitabilă, maximizând timpul petrecut pe carosabil al vehiculului și oferind în același timp un cost total scăzut de exploatare.