IVECO a participat la „Green Gas Mobility Summit”, ediția a 8-a a Congresului Gasnam, evenimentul anual la care se întâlnesc profesioniști din sector și jurnaliști, pentru a discuta despre situaţia gazelor naturale și regenerabile în Spania și în Europa. Gasnam este asociația care promovează utilizarea gazele naturale și regenerabile – biometanul și hidrogenul – ca şi combustibil pentru transportul rutier și maritim în Spania și Portugalia. În prezent are 135 de membri din numeroase sectoare: energie, industria automotive, inginerie, furnizori, transporturi și instituții.

Cei peste 20 de expozanți care au participat la evenimentul virtual desfăşurat pe 21, 22 și 23 septembrie au avut ocazia să analizeze avantajele și performanțele pe care le oferă acest combustibil alternativ.

Iveco este un pionier şi lider în tehnologia gazelor naturale, deţinând o gamă completă de vehicule alimentate cu acest combustibil durabil și peste 35.000 de unități vândute. Fiind unul dintre participanții cheie la eveniment, IVECO și-a expus viziunea privind un viitor sustenabil pentru transportul rutier.

Thomas Hilse, președintele IVECO Brand, a fost unul dintre principalii vorbitori la eveniment; el a vorbit despre „Asistența clienților și alegerea căii către zero emisii pe piața camioanelor”. Hilse a explicat că: „Obiectivul final al transportului cu emisii zero va fi atins cu ajutorul a diferite tehnologii, în funcție de misiunile și aplicațiile clientului. Nu există o soluție unică. Calea IVECO către neutralitatea carbonului începe cu gazul natural, continuă cu LNG, podul către hidrogen, iar Bio-LNG este propulsorul până la destinația finală: o gamă completă de soluții pentru mobilitate ecologică.”

Ángel Rodríguez Lagunilla, Global Manufacturing Director pentru vehicule comerciale și speciale în cadrul IVECO, a subliniat că „sustenabilitatea este un pilon fundamental pentru IVECO, după cum am demonstrat prin angajamentul nostru față de tehnologia alimentării cu  gaz natural și prin gama noastră completă de vehicule alimentate cu gaz natural. Mai mult, toate acestea se realizează prin procese durabile, care sunt factori cheie pentru reactivarea industriei.”

În prima zi a acestui Congres, care a devenit un punct de referință consacrat pentru tehnologiile alternative pentru transportul rutier și maritim, Pablo Cebrián, Vicepreședinte Product Development şi Engineering în cadrul IVECO, a participat la o masă rotundă unde s-a dezbătut „Mobilitatea cu hidrogen: un Viitor care este din ce în ce mai prezent”. El a subliniat că „toate tehnologiile existente și cele în curs de dezvoltare sunt necesare pentru a atinge obiectivul de reducere stabilit pentru 2030 și, bineînțeles, pentru a se poate face transport 100% fără CO2 până în 2050. „Hidrogenul este cea mai bună alternativă viitoare pentru transportul pe distanțe lungi; în următorii cinci ani vom vedea o intensificare enormă în toate tehnologiile care vor înlesni utilizarea hidrogenului: generarea, distribuția, depozitarea la presiune înaltă în camioane și, mai ales, celulele de combustibil. ”

IVECO: promovare activă a utilizării gazelor naturale în transportul rutier

IVECO, un pionier în utilizarea și dezvoltarea alimentării cu gaz natural în transportul rutier, susţine utilizarea acestui tip de combustibil durabil ca singura alternativă actuală, reală și disponibilă pentru transportul pe distanțe lungi și de călători, datorită echilibrului său energetic, performanței și reducerii emisiilor. Stocurile de gaz natural, precum și disponibilitatea, siguranța și costurile reduse fac din acest combustibil o soluție sigură care vine în întâmpinarea nevoilor transportatorilor, indiferent de misiunea lor.

Cu peste 35.000 de unități vândute în întreaga lume, IVECO este lider de piaţă în domeniul tehnologiei vehiculelor comerciale alimentate cu gaz natural, la nivel global. Iveco este în prezent singurul producător care oferă o gamă completă de modele de gaze naturale, cu trei familii de motoare care variază de la 136 la 460 CP și produse variind de la 3,5 la 40 de tone – vehicule de pasageri, precum și vehicule comerciale ușoare și grele pentru transportul pe distanțe lungi. Oferta sa include camionul IVECO S-WAY NP 460, singurul vehicul de pe piață cu o autonomie de până la 1.600 km și putere a motorului de 460 CP.

Pentru mai multe informații despre IVECO: www.iveco.com

Pentru mai multe informații despre CNH Industrial: www.cnhindustrial.com