INTERVIU ZWEVA ENVIRONMENT

Zweva Environment este o companie în creștere, care oferă soluții de gestionare a deșeurilor pentru piața europeană și mondială.

În prezent, Zweva Environment este specializată în principal în containere semiîngropate și soluții inteligente de gestionare a deșeurilor. Compania are un departament intern de producție în Belgia și o lungă istorie în producerea soluțiilor pentru gestionarea deșeurilor.

Zweva Environment este o întreprindere de dimensiuni medii, lider de piață în segmentul companiei de produse în multe țări europene, iar containerele lor sunt instalate în prezent în 36 de țări din întreaga lume.

În fiecare țară, compania lucrează cu un partener local care le distribuie produsele și oferă suport tehnic. În România, distribuitorul Zweva Environment este Best Tools Company, o companie implicată de câțiva ani în dezvoltarea sistemului național de management al deșeurilor.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

ZWEVA ENVIRONMENT: În acest moment, avem două tipuri de clienți. Primul tip sunt municipalitățile, orașele și organizațiile guvernamentale. În cazul nostru, acestea se concentrează în principal asupra gestionării deșeurilor la nivelul gospodăriilor și al utilizatori individuali.

Al doilea tip de clienți sunt companiile care activează în domeniu. În principal, acești clienți oferă soluții complexe pentru managementul deșeurilor sau sunt pur și simplu operatori locali care colectează.

Furnizăm celor două tipuri de clienți containere similare de colectare a deșeurilor, cu volum mare, semiîngropate.

Chiar dacă oferim aceleași produse acestor clienți, avem tendința să vedem o diferență între ei. Municipalitățile, orașele și organizațiile guvernamentale cumpără adesea mai multe „puncte complete de reciclare” pentru a oferi gama completă de fracțiuni de reciclare utilizate pe piața globală.

În schimb, companiile private cumpără în mare parte containere cu volum mare, adaptate nevoilor specifice fiecărei zone în care activează. Principalul avantaj aici este o colectare mai eficientă care duce în cele din urmă la costuri mai mici.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2021 în materie de produse noi?

ZWEVA ENVIRONMENT: În 2021 ne-am propus să dezvoltăm în continuare produsul RBin, lansat recent. Acesta constă într-un container semiîngropat în formă dreptunghiulară.

Pe lângă noua familie de produse RBin, avem de oferit soluțiile noastre inteligente pentru controlul de la distanță asupra deșeurilor depozitate în containerele distribuite și instalate de noi. De exemplu, două dintre principalele noastre soluții inteligente de management al deșeurilor sunt sistemele ELOC și ELEVEL.

Am dezvoltat sistemul Eloc pentru a ajuta la optimizarea colectării deșeurilor la nivelul comunităților. Sistemul permite accesul la containere doar persoanelor autorizate, înregistrează detalii legate de deșeurile aruncate de fiecare individ și se asigură astfel că locuitorii folosesc containerele semiîngropate într-un mod adecvat.

ELevel este un senzor cu ultrasunete care detectează toate tipurile de deșeuri aflate în containerele semiîngropate și determină gradul de umplere al acestora.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

ZWEVA ENVIRONMENT: Am investit mereu în dezvoltarea mai multor game de produse, astfel încât să putem oferi soluții concrete pentru toate cererile de pe piață.

Gama noastră de produse entry level este compusă din containere semiîngropate ZBin, care oferă cel mai mic preț/volum din piață.

Pe lângă acestea, avem gama RBin, menționată mai sus. Containerele semiîngropate RBin sunt o soluție perfectă pentru colectarea unor cantități mai mari de deșeuri. Containerele RBin sunt mai robuste și pot fi personalizate.

De asemenea, oferim pubele stradale care sunt instalate pe baza aceluiași regim semiîngropat. Containerele stradale pot fi golite manual și oferă un volum mare de colectare în ciuda faptului că la suprafață ocupă doar un metru pătrat.

Pentru a putea urmări evoluția IoT (Internet of Things), suntem capabili să integrăm soluțiile noastre inteligente menționate mai sus, Eloc și Elevel, în toate tipurile de containere din gamă.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

ZWEVA ENVIRONMENT: Furnizăm containere către multe piețe din lume, iar diferențele dintre acestea sunt foarte vizibile, fiecare regiune aflându-se într-o etapă diferită de dezvoltare.

Unele țări au soluții foarte avansate de gestionare a deșeurilor. De exemplu, unele regiuni au experiență vastă în reciclare și colectarea selectivă, în timp ce alte țări abia încep să caute să își îmbunătățească infrastructura de gestionare a deșeurilor trecând de la o singură fracție la două, trei, patru sau chiar 5, gradual.

Avantajul produselor Zweva este că se încadrează în cele mai multe dintre aceste etape: de la containere cu volum mare cu o singură fracție la coșuri multifracționale cu control complet al accesului și elemente personalizate pentru fiecare tip de fracție care poate fi colectată.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

ZWEVA ENVIRONMENT: În ultimii ani am văzut o creștere puternică a concentrării pe îmbunătățirea gradului de conștientizare și a modului în care putem reutiliza deșeurile. Una dintre tendințele principale pe care le vedem pretutindeni în lume este că se acordă o mai multă valoare deșeurilor, fiind procesate în proporții din ce în ce mai mari după aruncare.

O altă tendință este colectarea deșeurilor în mai multe fracții. Dacă se dorește reciclarea deșeurilor, este foarte important să se colecteze selectiv, cât mai curat. Prin introducerea mai multor fracții, deșeurile se vor recicla mai repede, în cantități mai ridicate.

Vedem din ce în ce mai mulți operatori locali care preferă să golească containerele cu ajutorul autogunoierelor cu macara, exact cum se golesc și containerele semiîngropate de la noi. Acest lucru reprezintă un pas înainte pentru igiena tuturor celor implicați în proces.

Mai mult control al accesului, care oferă proprietarilor coșurilor mai multe informații despre cine folosește de fapt coșurile, este o altă tendință pe care am văzut-o, de asemenea, apărând. Pentru a satisface cererea acestei tendințe, am creat sistemul Eloc, despre care am povestit mai sus.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

ZWEVA ENVIRONMENT: Soluțiile noastre inteligente sunt printre cele mai inovatoare din Europa. Suntem capabili să furnizăm produse smart adaptate la cele mai noi tendințe. Eloc, sistemul care oferă acces la containere doar persoanelor autorizate, este o soluție perfectă pentru necesitățile actuale ale operatorilor locali și ale comunităților. Sistemul poate fi instalat pe aproape orice tip de container, nu doar cele din gama noastră. Elevel este și el un sistem smart, creat de noi, care eficientizează tot procesul de colectare, oferindu-i operatorului local informații legate de nivelul de umplere al fiecărui container și tipul de fracție colectată. Astfel, operatorul își poate planifica eficient rutele de colectare, economisind timp și, evident, bani.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2021?

ZWEVA ENVIRONMENT: 2021 este un an foarte imprevizibil, în principal din cauza pandemiei, care influențează extrem de mult piața.

Pe partea de producție, vedem fluctuații foarte mari în disponibilitatea și prețurile materiilor prime. Acest lucru provoacă multă incertitudine cu privire la ceea ce se va întâmpla în viitor. Dar pe piața deșeurilor, în general, observăm o creștere mare a conștientizării importanței colectării corecte și reciclării deșeurilor. Prin urmare, 2021 pare foarte promițător pentru Zweva Environment și partenerii noștri din fiecare țară.

Este timpul să investim în viitor, să contribuim la efortul colectiv de a face această lume una mai durabilă. Deșeurile pot fi resurse foarte importante ce pot fi transformate în noi produse utile societății.

www.zweva-environment.com

best-tools.ro/containere-semiingropate-de-colectare-a-deseurilor