INTERVIU TRIEURODATA

Compania Trieurodata are o experienţă de peste 15 ani în dezvoltarea, furnizarea şi implementarea de soluţii şi tehnologii în domeniul automatizărilor industriale, cu aplicabilitate în industria auto, transporturi şi logistică, electronică şi electrice, cabluri, retail, industria alimentară, industria băuturilor, industria tutunului, industria cosmetică, domeniul farmaceutic şi medical şi alte domenii. Compania are peste 2000 de proiecte realizate la cele mai înalte standarde de calitate, oferă servicii şi produse create pentru nevoile specifice, iar echipa este formată din peste 80 de profesionişti cu experienţă şi cu certificări recunoscute în domeniu, care asigură în permanenţă îndeplinirea nevoilor clienților.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Trieurodata: Dezvoltarea şi implementarea soluţiilor în domeniul automatizărilor industriale.

E.E: Care sunt noutăţile pentru anul 2019 în materie de produse noi?

Trieurodata: Roboţii colaborativi sunt perfecţi pentru aplicaţiile de asamblare, polizare, lipire şi înşurubare. Pot fi de asemenea utilizaţi într-o staţie separată de lucru montată pe banc, pentru preluarea, asamblarea şi plasarea pieselor în fluxurile de producţie optimizate. Sunt uşor de montat în liniile de producţie, şi au ca rezultat costuri reduse şi o perioadă de recuperare a investiţiei foarte rapidă. Roboţii colaborativi ajuta operatorii umani, reduc accidentele, permit o programare uşoară chiar şi operatorilor fără experienţă, configurare rapidă şi implementare flexibilă.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

Trieurodata: Soluţii marcare: marcare CIJ, marcare TTO, marcare TIJ, marcare LC PIEZO, marcare laser, marcare micropercutie, marcare scribing; Soluţii etichetare Print & Apply, imprimare termică; Soluţii ambalare primară, secundară, terţiară; Soluţii transport conveioare, lifturi, shuttle; Soluţii cântărire, cântărire industrială, cântărire în flux; Soluţii inspecţie şi detecţie, inspecţie şi detecţie metale, inspecţie şi detecţie cu raze X, sisteme vision; Soluţii prelucrare laser debitare, sudură; Soluţii AUTO ID şi RFID cititoare coduri de bare, terminale mobile, laptopuri şi tablete industriale; Soluţii personalizate de automatizare şi robotizare; procese de producţie, ambalare secundară şi terţiară, inspecţie şi control; software integrare, trasabilitate, automatizare; Servicii consultanţă de specialitate, proiectare, execuţie şi integrare, asistenţă tehnică în cursul instalării, training operatori, service şi mentenanţă; Consumabile şi piese de schimb; Markere industriale, sigilii industriale, telecomenzi industriale, componente de automatizare.

E.E: În ce stadiu se afla piaţa în care activaţi, la momentul actual?

Trieurodata: Este o piaţă dinamică, ce a urmat evoluţia ultimilor cinci ani, astfel compania s-a dezvoltat atât în planul resurselor umane, dar şi ca business. Romanii sunt în căutare de soluţii noi, inovative şi de calitate şi nu îşi permit să investească în ceva în care nu au încredere.

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

Trieurodata: Consumatorii devin din ce în ce mai exigenţi în ceea ce priveşte calitatea, de aceea noi oferim soluţii personalizate, servicii de mentenanţă şi proiectare, toate pliate pe nevoile clientului. Urmărim atât piaţa internă, cât şi cea externă, astfel încât ne deschidem perspectivele pentru a face că lucrurile să funcţioneze mult mai bine.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Trieurodata: Sistemele de marcare cu laser, de la Sic Marking, care se concentrează pe aria de marcare, astfel încât căldura rezultată conduce la o sublimare locală a materialului, rezultând adâncimi şi nuanţe diferite pe suprafaţa de marcare, astfel se obţine o marcare de suprafaţă sau de profunzime. Acestea vor marca, coduri de bare 1D caractere alfanumerice, coduri de bare matricial de date 2D, grafică, logo-uri complexe, toate cu un nivel ridicat de precizie şi de contrast.

Imprimantele industriale ce folosesc tehnologia cu jet de cerneală, de la Markem Imaje, concepute pentru aplicaţiile mici şi medii, ce permite imprimarea de calitate pe materiale plastice, sticlă, metal, carton sau direct pe produse într-o manieră eficienţă din punct de vedere al costurilor.

Sistemele vision, de la Cognex, care au capacitatea de inspecţie, identificare şi ghidare a pieselor. Acestea sunt destinate utilizării în sectorul industrial, datorită capacităţii lor de a combina o serie de instrumente avansate de analiză a imaginilor cu o caracteristică de prelucrare rapidă.

Şi roboţii colaborativi, de la Universal Robots, care pot fi programaţi să lucreze împreună cu operatorii umani şi care ajută la reducerea decalajelor privind competentele în operaţiunile de fabricaţie începând cu întreprinderile mici şi mijlocii până la marile companii multinaţionale.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2019?

Trieurodata: În anul 2019, ne dorim să ne concentrăm şi mai mult asupra proiectelor noastre, ne place să dezvoltăm proiecte, de la un an la altul, Trieurodata creşte şi asta ne bucură foarte mult şi ne întăreşte credinţa că ce facem este bine, iar clienţii sunt mulţumiţi. Planurile pentru 2019 vizează extinderea pe noi pieţe. Momentan suntem deja prezenţi în piaţa din Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo şi Belarus şi ne dorim să ne extindem şi în alte ţări cum sunt Bulgaria şi Ungaria.

Totodată, ne-am propus să fim cât mai aproape de clienţii noştri şi potenţialii clienţi, asfel vom participa la multe evenimente (expoziţii precum Indagra Food, Pack Show, Moldexpo, Demo Metal, Metal Show &TIB) şi vom lucra în continuare la propriul nostru ziar (iFocus), unde prezentăm noutăţile tehnologice.

Clienţii noştri apreciază soluţiile complete, personalizate, soluţiile care eficientizează procesul de producţie, de aceea continuăm să aducem în fiecare an noutăţi în privinţa soluţiilor.