TESTO: produse inovative și unice pe piață

Testo, cu sediul în Lenzkirch în Pădurea Neagră, Germania, este unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei de măsurare portabile și staționare. La nivel mondial, 3,000 de angajați sunt implicați în cercetare, producție, comercializare și marketing pentru companie. Aceștia contribuie la identificarea soluțiilor de măsurare inovatoare în domenii precum HVAC, calitatea alimentelor, tehnologia construcțiilor și controlul emisiilor. Succesul Testo se datorează în mare măsură importanței pe care o acordă cercetării și inovării, 10% din veniturile anuale ale companiei fiind direcționate către cercetarea și dezvoltarea de noi echipamente de măsurare care să ajute clienții să economisească timp, bani și resurse.

In România, Testo este prezent din anul 2011 prin filiala de la Cluj-Napoca de unde oferă clienților din Romania, Bulgaria și Republica Moldova atât aparate de măsurare de cea mai bună calitate cât și servicii complementare necesare în activitatea acestora.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Testo: Aparatele de măsurare și serviciile oferite de Testo sunt utilizate într-o gamă foarte variată de domenii. Fie că vorbim de industria alimentară sau farmaceutică, producerea de energie și monitorizarea emisiilor, verificarea și reglajul sistemelor de încălzire, ventilație și aer condiționat sau monitorizarea calității aerului ambiental – Testo poate oferi servicii și soluții de măsurare pentru oricare dintre aceste domenii.

Easy Engineering: Care sunt noutățile pentru anul 2020 în materie de produse noi?

Testo: Pentru anul 2020 Testo propune două produse inovative și unice pe piață:

Testo 300 – primul analizor de gaze de ardere cu operare tactilă (touchscreen) care înglobează tehnologie de ultimă generație inclusiv posibilitatea de integrare a unui cont de e-mail prin care să transmită rapoartele de măsurare.

Testo 400 – instrumentul multifuncțional utilizat atât pentru verificarea și reglajul sistemelor de ventilație, cât și pentru determinarea parametrilor de confort ambiental, care pe lângă ecranul tactil, programele de măsurare specifice și contul de e-mail integrate, vine dotat și cu două camere foto pentru o documentare cât mai completă a parametrilor măsurați.

Ambele produse descrise mai sus au câștigat premii în cadrul competiției German Design Awards 2020 la categoria ”Excellent Product Design”. Competiția este una dintre cele mai cunoscute în domeniul proiectării și designului la nivel mondial și se desfășoară anual, începând cu 2012. Pe lângă cele două produse – Testo 300 și Testo 400, printre produsele câștigătoare s-au mai găsit și sondele inteligente Testo.

Easy Engineering: Care sunt gamele de produse comercializate?

Testo: Produsele comercializate variază în funcție de domeniul în care sunt utilizate. Astfel, putem furniza atât termometre și termohigrometre portabile, pH-metre și analizoare pentru calitatea uleiului de gătit cât și camere de termoviziune, manometre, anemometre, sonometre, luxmetre, analizoare de gaze de ardere, detectoare de gaze sau sisteme pentru monitorizarea climatului ambiental. Din anul 2016 Testo a lansat și o gamă de instrumente de măsurare pentru parametri electrici, gamă care include multimetre, clești ampermetrici și testere de tensiune sau curent.

Easy Engineering: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

Testo: Piața din România este o piața foarte dinamică, care încă se situează la mare distanță de piețele vestice, ceea ce ne oferă un potențial uriaș de creștere. Suntem ceea ce se cheamă o piață emergentă, care mai are câțiva pași importanți până să ajungă la maturitate.

Easy Engineering: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

Testo: Așa cum spuneam mai sus piața are o tendință de creștere, ceea ce este normal pentru o piață ca a noastră. Din păcate lipsa unor măsuri legislative coerente face ca această creștere să nu fie una constantă astfel că lucrurile sunt destul de greu de previzionat. Avantajul Testo este că prin gama largă și variată de produse pe care le oferă reușește să compenseze decalajele dintr-un domeniu cu dezvoltarea dintr-un alt domeniu, dar încă nu suntem la nivelul vecinilor noștri din estul Europei (Ex. Ungaria, Cehia, Slovacia, etc.).

Easy Engineering: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

Testo: Pe lângă produsele enumerate mai sus (Testo 300 și Testo 400) Testo a reușit să dezvolte un sistem integrat de management al calității în domeniul alimentar si farmaceutic, care pe lângă senzorii preciși de măsurare înglobează servicii și software dedicate monitorizării în timp real a tuturor procedurilor de calitate dintr-o companie. În acest moment Testo este singura companie care reușește să furnizeze toate cele trei componente: senzori, software și servicii într-un singur sistem interconectat și stabil.

Easy Engineering: Ce estimări aveți pentru anul 2020?

Testo: De când a luat naștere, în anul 2012 și până acum compania Testo România a avut o creștere medie anuală de 25% ceea ce ne dă încredere și pentru anul acesta. Desigur evoluția depinde într-o mare măsură și de situația politică și economică, dar suntem optimiști și o să continuăm să ne facem treaba cel puțin la fel de bine ca și până acum, mai ales că avem o echipă tânără, foarte capabilă și entuziastă.

Info:

Telefon: 0264 202 170

E-mail: info@testo.ro

www.testo.com/ro-RO/