INTERVIU SEDA INVEST

SEDA Invest este o companie privată brașoveană înfiinţată în anul 2000, cu capital 100% românesc, ce activează în domeniul producţiei şi distribuţiei de accesorii pentru construcţii şi industrie. Având peste 200 angajaţi, o cifră de afaceri de peste 18 milioane Euro în 2019 şi opt filiale în toată ţara, SEDA Invest este unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru cei peste 5.000 de clienţi din segmente precum retail (hypermarket-uri, depozite, magazine stradale), business (producători din toate domeniile industriale, firme de construcţii şi instalaţii) şi instituţii publice (administrative, educaţionale, sanitare).

Care sunt noutăţile pentru anul 2020 în materie de produse noi?

SEDA Invest: Căutam permanent să oprimizam gamă de produse, astfel încât să răspundem rapid şi eficient cerinţelor pieţei. Pentru anul 2020 am introdus produse noi în gamele organe de asamblare, echipamente de protecţie, etansanti şi scule aşchietoare.

Care sunt gamele de produse comercializate?

SEDA Invest: Totalul reperelor depăşeşte 20.000, ce acoperă gamele:

-Sisteme de fixare (organe de asamblare, etansanti profesionali, benzi adezive);

-Echipamente de protecţie;

-Produse abrazive;

-Scule aşchietoare şi de mână.

În ce stadiu se află piaţa în care activaţi, la momentul actual?

SEDA Invest: Cum am precizat anterior, compania noastră are clienţi în trei pieţe distincte, cu caracteristici diferite:

Piaţa de retail, care se află într-un stadiu de continuă expansiune;

Piaţa de business, care este caracterizată de investiţii noi atât din partea companiilor multinaţionale, cât şi a celor cu capital românesc, şi care se confruntă cu lipsă acută a forţei de muncă calificate, fapt ce frânează potenţialul de dezvoltare;

Instituţiile publice, unde nevoia de investiţii este stringenta, însă influenta factorului politic determina o incertitudine accentuată.

Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

SEDA Invest: Ne aşteptăm că tendinţa de dezvoltare din anii anteriori să continue şi în 2020, pe toate pieţele menţionate mai sus, desigur cu ritmuri de creştere diferite.

Care este gamă de produse cea mai importantă din portofoliul SEDA Înveşt?

SEDA Invest: Organele de asamblare reprezintă cea mai mare pondere din totalul vânzărilor SEDA în clienţii de retail şi magazinele DYI. În domeniul B2B, alături de organele de asamblare, echipamentele de protecţie reprezintă un procent semnificativ din totalul vânzărilor.

Ce estimări aveţi pentru anul 2020?

SEDA Invest: Estimăm o creştere procentuală de două cifre, în trend cu evoluţia companiei noastre din ultimii ani. Investiţiile importante făcute în stocul de produse, logistică precum şi în sistemul informatic ne dau încredere că vom dezvolta business-ul în ritmul planificat.