INTERVIU METAL CREATIV

Metal Creativ este un atelier de producție mobilier industrial. Echipa Metal Creativ s-a format la începutul anului 2016 în jurul unui proiect pornit din pasiune pentru metal, acela de a crea lucruri minunate din metal, în stil industrial. Pentru mai multe detalii, am stat de vorbă cu Lucian Haritonov, Manager Atelier Metal Creativ.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

Lucian Haritonov: Domeniul nostru de activitate este producţie de mobilier industrial, mobilier la comandă, custom made, după specificaţiile primite de la clienţi.

La început am realizat câteva produse în care am înglobat foarte mult detaliu, acest lucru a fost de bun augur pentru că am reuşit să atragem atenţia arhitecţilor, design-erilor şi clienţilor finali, de asemnea am reuşit să atragem atenţia revistelor de specialitate şi televiziunilor, având parte de o promovare foarte bună şi necesară începutului.

Astfel am început să producem mobilier industrial custom made, cu mândrie spunem că de 4 ani, după sute de clienţi mulţumiţi nu avem un produs făcut de două ori, totul este unicat, adaptat nevoilor clienţilor.

E.E: Care sunt noutăţile pentru anul 2020 în materie de produse noi?

L.H: În materie de produse noi pentru anul 2020 avem în lucru şi în discuţie proiecte/provocări legate de amenajarea unor baruri şi birouri cu mobilier custom made stil industrial, proiecte foarte interesante. Din momentul în care am primit desenele ne-am bucurat că putem produce şi fi parte în aceste proiecte frumoase, avem norocul să facem mereu lucuri noi şi provocatoare, lucruri din care ne luăm energia zilnică.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

L.H: De-a lungul timpului am realizat produse diversificate, începând de la logo-uri metal, bănci şi scaune, metal combinat cu lemn, sticlă sau lână, biblioteci, mobilier baruri, uşi metal sticlă, măşti metalice, jardiniere, cuiere, rame oglinzi, cadre metalice pentru mobilier, garduri, porţi, etc. Treptat lucurile s-au structurat, am început să primim comenzi şi să realizăm produse din 3 categorii:

-Biblioteci din cadre metalice;

-Compartimentări metal sticla stil industrial;

-Scări şi balustrade metalice.

E.E: În ce stadiu se află piața în care activați, la momentul actual?

L.H: Piaţa actuală este atipică şi plină de provocări, s-au diminuat lucrările ce aveau legătură cu proiectele imobiliare dar a crescut volumul de comenzi  legat de locuinţele individuale. Probabil că mulţi clienţi, fiind nevoiţi să petreacă această perioadă mai mult în casă, au decis a accelereze planurile legate de amenajare, având acum mai mult timp la dispoziţie şi putând să se concentreze mai mult pe detalii. Nu pot face o apreciere asupra pieţei în general, avem comenzi, telefonul sună, lucrurile nu s-au modificat de loc în această perioadă pentru noi.

E.E: Ce ne puteţi spune despre tendinţele pieţei?

L.H: Din punctul nostru de vedere, analizând structura comenzilor primite credem că piaţa românească de mobilier industrial, este în creştere. Observ că arhitecţii şi designerii, propun în proiectele lor de amenajare, din ce în ce mai mult mobilierul metalic, stilul industrial. Apreciez că avem şi noi o mică contribuţie la creşterea acestui stil, datorită lucrărilor calitative efectuate şi prezenţei la târgurile de profil din ţară, prezenta în revistele de specialitate, prezenta în online. Suntem o soluţie pentru cei care doresc „altceva” pentru persoanele care vor să îşi pună amprenta în amenajarea locuinţei, barului, restaurantului, biroului, etc.

Desigur că există multe feluri şi stiluri de mobilier pe piaţă, noi suntem pasionaţi de mobilierul industrial, de metal, ca şi clienţii noştri.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

L.H: Produsele care implică un grad mare de detalii şi finisaje sunt partițiile de metal şi sticlă, compartimentările care pot separa spaţii fără să afecteze vizual zonele închise. Acestea se folosesc la închiderea/delimitarea unor spaţii/zone în locuinţa sau la birou.

E.E: Ce estimări aveţi pentru anul 2020?

L.H: Până acum anul 2020 s-a arătat a fi bun pentru noi, în speranţa că ce a fost mai greu a trecut, aici mă refer la cele 2 luni de blocare a multor activităţi. În situaţia în care lucrurile vor începe să revină la normal estimăm şi o mică creştere faţă de 2019. Dacă lucrurile negative nu s-au terminat însă şi urmează al doilea sau al treilea val al pandemiei atunci şi businessul nostru va fi afectat, vom avea o stagnare sau scădere a activităţii.