INTERVIU KOMAROM

Echipa Komarom este formată din specialiști cu peste 15 ani experiență în domeniul utilajelor de curățenie profesională și industrială.

Komarom a reușit să se impună pe piața utilajelor profesionale de curățenie din România prin produse și servicii de calitate, atent selectate de-a lungul timpului.

Easy Engineering: Care sunt domeniile principale de activitate ale companiei?

KOMAROM: Activitatea noastră principala este reprezentată de comercializarea și service-ul utilajelor profesionale pentru curățenie, acoperind cu acestea o gama largă de aplicații pentru interior cât și pentru exterior:

  • curățarea pardoselilor interioare de orice fel: centre logistice, centre comerciale, hale industriale, parcări, clădiri de birouri, spații publice, etc
  • curățarea spațiilor exterioare: piețe publice, parcuri, centre logistice, cartiere rezidențiale, etc

Țin să subliniez abordarea noastră: comercializarea produselor se face doar la pachet cu un service profesionist. În cazul produselor pentru care nu avem experiență necesară sau în cazul furnizorilor cu o politică de after-sales „nepotrivită” preferăm să le recomandăm clienților o altă varianta sau să nu comercializam acel tip de produs.

Totodată oferim și servicii conexe:

  • închiriere utilaje curățenie pe termen scurt sau pe termen lung (perioada de închiriere poate varia de la 3 zile până la 5 ani);
  • consiliere profesionistă, demonstrații și probe de lucru la sediul clientului pentru găsirea celei mai bune soluții.

E.E: Care sunt noutățile pentru anul 2021 în materie de produse noi?

KOMAROM: Ca și produse noi, am introdus pe piață gama de vehicule multifuncționale de la fabricantul danez EGHOLM.

Producătorul livrează șasiuri compacte de vehicule utilitare pe care se pot monta o serie întreagă de accesorii pentru a putea utiliza echipamentul pe tot parcursul anului, fără timpi morți.

Totodată producătorul IPC a lansat o mașină de spălat pardoseli cu capacitate mică – IPC CT5.

Din punctul nostru de vedere este cel mai mic model cu adevărat profesional, capabil de o utilizare zilnică cu performanțe maximă pentru spălarea rapidă a pardoselilor în spații de mici dimensiuni: birouri, clinici sau cabinete medicale, săli de conferințe, showroom-uri, etc.

Noutatea constă în utilizarea acumulatorilor cu litiu-ion, capabili de o încărcare rapidă și de o utilizare prelungită.

E.E: Care sunt gamele de produse comercializate?

Gamele de produse comercializate sunt următoarele:

  • mașini pentru întreținere pardoseli (maturare, spălare);
  • utilaje multifuncționale pentru întreținerea spațiilor exterioare (maturare, spălare, deszăpezire, tuns iarbă);
  • mașini clasice pentru măturat stradal;
  • aspiratoare profesionale și industriale pentru orice aplicație;
  • curățitoare cu presiune (cu apă rece, cu încălzitor pe motorină sau electric);
  • detergenți / dezinfectanți profesionali.

E.E: În ce stadiu se află piață în care activați, la momentul actual?

KOMAROM: Piață pe care activăm este într-o continuă schimbare, încă departe de a fi ajuns la maturitate.

Am putea spune, de fapt, că este într-un proces evolutiv „lent dar sigur”.

E.E: Ce ne puteți spune despre tendințele pieței?

KOMAROM: Tendințele pieței sunt date în principiu de occident, unde progresul tehnic este prezent și la capitolul utilaje curățenie.

Încep deja să apară versiuni robotizate pentru mașinile industriale de curățenie, este drept aflate încă în faze de testare / îmbunătățire.

Probabil în câțiva ani acești roboți se vor generaliza, însă tot va rămâne un prag important de trecut în legătură cu costurile de implementare și de operare pe termen lung.

Unele soluții pot părea la prima vedere „verzi” și sustenabile, însă trebuie făcută o analiză amănunțită pentru că în multe cazuri nu se justifică investiții masive în numele unei false sustenabilități.

E.E: Care sunt cele mai inovatoare produse comercializate?

KOMAROM: Printre cele mai inovatoare produse sunt mașinile multifuncționale EGHOLM.

Partenerii danezi au o strategie foarte bine pusă la punct pe termen lung din punct de vedere al inovației. Aceștia țin cont de trendurile actuale din industrie însă sunt capabili să privească peste acestea, încercând să anticipeze și tendințele de peste 10-20 de ani.

E.E: Ce estimări aveți pentru anul 2021?

KOMAROM: În anul 2021 dorim să deschidem cât mai mult piață spre utilizarea mașinilor multifuncționale pentru curățenie exterioară.

România are cu adevărat nevoie de astfel de produse, iar noi ne străduim să împingem acest concept participând la menținerea unui mediu mai curat, mai sănătos, mai civilizat pentru generațiile viitoare.